Hogy tanuljon nyelvet?
Szeretnénk, ha a kislányunk már babakorban "tanulná" az angolt, azonban nálunk sajnos nincs se angol bölcsi, se semmi. Arra gondoltam, hogy pl. mesét nézhetne angolul. A dolgot nehezíti, hogy mi nem beszéljük úgy, hogy azt a tudást érdemes legyen továbbadni, szerintem max rontanánk a helyzeten, ha rosszul rögzülne valami.
Szóval szerintetek van értelme majd angolul mesét nézni vele? Ha igen, mikortól érdemes néznie, milyen gyakran és legfőképp, mit?
Babakorúnak egyáltalán nem való semmilyen mesefilm. Káros az idegrendszeri fejlődésére.
Szóval sok sikert!
Tényleg?:) Akkor én vagyok az egyetlen kivétel? Már egészen baba koromban néztem tesómmal az német meséket (ő akkor volt 10) és igen jó nyelvérzékem van, sokkal könnyebben tanultam a nyelveket. :) Azt sem érzem, hogy az idegrendszerem ennek kárát látta volna.. :D
Én is beszélek már most is angolul a babámhoz, énekelek neki úgy.. minden káros a mai világba már, szóval vegyünk egy búrát és dugjuk be a gyereket!
Az öcsém fél éves korától napi fél órát nézett német meséket. Később, óvodás korában már több órát is hébe-hóba. Mindig mondtuk neki, hogy inkább a magyar meséket nézze, abból ért is valamit. De nem. Amikor nagycsoportos volt és egy rendezvényen voltunk vele, egyszer csak elkezdett folyékonyan németül beszélni. Sajnos később az iskokában angolt tanult, nem németet, de azt is nagyon könnyen tanulta. Már 18 éves és anyanyelvi szinten beszél angolul is és németül is.
A kérdésedre válaszolva, akár mesêből is elsajátíthatja az angol nyelvtudást. Az én kisfiam másfél éves és én is angol nyelvaű mesét nézetek vele, de még mindig csak napi max fél órát és azt is több részletben.
nem igazán értem, mi nem volt egyértelmű ezen a kérdésen:
"Ha igen, MIKORTÓL érdemes néznie, milyen gyakran és legfőképp, mit?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!