Nyolc ev koruli fiugyermeked milyen konyveket olvas?
Mi ugyan angol nyelvteruleten elunk, de vannak a fiam kedvenc konyvsorozatai vannak magyar forditasban is, vettem neki mar parat, hogy magyarul is olvasson szepen.
Egy ropi naploja a nagy kedvenc jelenleg, de nagyon szereti a Tom Gates konyveket is, illetve Roald Dahl-tol is szivesen olvas. En is el szoktam olvasni az elso kettot, amit emlitettem, mehet nyugodtan 8 evesnek mar szerintem. A Roald Dahl konyveket pedig kifejezetten szeretem en is, szorakoztatoak es tanulsagosak egyben.
Ha kifejezetten az olvasast akarod megszerettetni vele, akkor azert ajanlom az elso kettot, mert azok konyvsorozatok, ha tetszik neki az elso, akkor alig fogja varni a kovetkezot. Legalabbis nalunk ez van, kb 10-10 van mar meg mindegyikbol es ezeket az elmult bo egy evben falta fel, szo szerint. Ha epp kiolvasta a legujabbat, akkor olvas mast is, de par nap utan mindig elovesz ezek kozul egyet es ujrakezdi.
Epp most volt a 8. szulinapja, elotte ket nappal adtak ki a legujabb ropi naplot, a baratnom pedig meglepte vele. Meg a konnye is kicsordult a fiamnak, annyira orult neki, nem gondoltam volna ezelott ket evvel, hogy valaha fog ennyire konyvnek orulni.
Hàt nem tudom, de nekem ezek inkàbb tiniknek való könyvek, mint 8 évesnek.
Még talàn egy- egy Roald Dahl könyv.
A fiam ismeretterjesztő könyveket, Eric Kästner, Krúdy,Wass Albert, Benedek Elek, Astrid Lindgren, Tatay Sàndor, Csukàs Istvàn, Janikovszky Éva stb könyveket olvas. Rengeteg könyve van.
Meg van az a Màr tudok olvasni sorozat, abból is van jó sok.
8 éves lesz a fiam, idáig nem nagyon kötötte le az olvasás.
Rosszcsont Peti könyvsorozattal megszerette az olvasást.
Harry Pottert kezdte el a héten
Nálunk is a Rosszcsont Peti megy
:-)
Egyébként ritkán olvas, mert nem köti le, mivel nagy mozgás igényü. Nem aggódom mert olvasásból 5-ös.
Rosszcsont Peti,Geronimo Stilton
Nem nagyon szokott olvasni,de ha igen akkor is csak a fent említett könyveket.
A most 9 éves fiamnak van egy füzete, amibe mindig beírja, hogy éppen mikor mit olvasott :) Tavaly ősszel, tehát pont 8 évesen kezdett önállóan regényeket olvasni, eddig ezeken van túl, időrendi sorrendben:
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Tom Watson: Pálcikakutya
Bálint Ágnes: Hajónapló
Tom Watson: Pálcikakutya és a hot dog
J. K. Rowling: Harry Potter és a Bölcsek Köve
J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
Roald Dahl: Danny, a szupersrác
Berg Judit: Rumini
Rick Riordan: A 39 kulcs - A csontlabirintus (ez egy sorozat, de sajnos a többi része nem tetszett neki, azokat már más szerzők írták)
Berg Judit: Rumini Zúzmaragyarmaton
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Jeff Kinney: Egy ropi naplója
Erich Kästner: A két Lotti
Geoff Rodkey: Rosszcsont Ikrek sorozat - Claudia és James kiássák a csatabárdot
Cressida Cowell: Így neveld a sárkányodat
Cressida Cowell: Így lehetsz kalóz
Roald Dahl: Charlie és a csokigyár
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul
Roald Dahl: Georgie és a csodaszérum
Roald Dahl: Matilda három csodája
Denise Vega: Ide kattints!
Erich Kästner: Emil és a detektívek
Robert Louis Stevenson: A kincses sziget
J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix rendje
Most itt tart,szülinapjára kapta meg az ötödik Harry Pottert, mert ez nekem hiányzott a sorozatból (egyszer kölcsönadtam, és nem kaptam vissza), de nem is bántam, hogy nem olvasta olyan hamar, ezzel azért kicsit még várni akartam. Hamarosan kiolvassa, akkor a Rumini következő részét fogja olvasni (azt is megkapta szülinapjára), illetve vár még rá három Geronimo Stilton könyv, és most esik le, hogy abból nem írta be a füzetbe a korábban olvasottakat, talán mert azok nagyon rövidkék.
Hát most itt tartunk, az Így neveld a sárkányodat sorozatot sem olvasta még végig, csak az könyvtári volt, és mindig várni kellett rá, hogy a soron következőt visszahozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!