Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki hogy szoktatta rá a cumira...

Ki hogy szoktatta rá a cumira a picit?

Figyelt kérdés
2 hónaposak múltunk,a lányunk kezdi szopizni az ujját,ami talán nem baj,anyukám szerint ezt nem lehet tőle elvenni,a cumit viszont igen,ezért szeretnénk ezt a verziót.Ámde kiköpi,öklöndözik,nyáladzik tőle.És hogy miért kéne?Hogy ne a mellemet használja mindenre,mert vannak helyzetek amikor már kellemetlen.Én rontottam el s most nem tudom helyrehozni.

2016. nov. 23. 11:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
61%

Normàlis, ha mindenre a cicit hasznàlja. Nem kell róla leszoktatni,ha csak ez a gond.

A lànyomat azért szoktattuk cumira mert komfort szopi alkalmàval is degeszre ette magàt sokszor hànyàsig, a kakija folyamatosan zöld volt és fàjt a hasa. Hàt jött a cumi. Utàlta először, de 1-2 hét alatt megszokta, jobb mint a semmi alapon. Màr màsnap elmúlt minden tünete.

Most 7 hónapos,màr megtanulta mennyut tud enni,nem is kell neki a cumi max 1-1 este alvàshoz kéri.

2016. nov. 23. 11:46
 2/20 A kérdező kommentje:
Anyatejes,mézes cumi kilőve,nem nyert.Néha sikerül,elalszik vele,majd kiköpi s észreveszi,felriad,sír.De nem feltétlenül erre kellene
2016. nov. 23. 11:47
 3/20 anonim ***** válasza:
48%
Én kisfiam se szeretett cumizni, rengeteg félét kipróbátunk, NUK,MAM,AVENT,NÜBY,sima gyógyszertári(cseresznye)... utoljára vettem neki Baby Brüint, mondom ha ez se akkor feladom! Ez az egy amit elfogad azóta is! :) Tehát próbálkozni kell, igaz nem kevés pénzbe van, de megéri,mert hamarabb megnyugtatja magát, már külön "szól" ha a cumija kell neki..:)
2016. nov. 23. 11:47
 4/20 anonim ***** válasza:
85%
Az ujját tényleg nem tudod elvenni, de a játékhoz többnyire 2 kéz kell!! A méz meg nem azért van kilőve, mert anyatejes, hanem azért mert 2 hónapos!
2016. nov. 23. 11:49
 5/20 anonim ***** válasza:
48%
2-es: Miért, a baba egyedül csinálja mindezt?:) Engem is idegesít, de más szemszögből néztem, azóta leszarom.. :D
2016. nov. 23. 11:50
 6/20 anonim ***** válasza:
63%

Mézes cumi? Ezt nehogy meg egyszer kiprobaljatok...mez nagyonnagyon tiltolistas egy éves korig..

Amugy meg sehogy nem szoktattam cumira,mert a mellem valo neki,nem egy muanyag darab szerintem mig ilyen kicsi...

Teged is zavar egyebkent vagy csak masok mondják ,hogy ezt nem igy kellene?

2016. nov. 23. 11:50
 7/20 anonim ***** válasza:
77%

2-essel egyetértek, a lányod mult csak 2 honapos. Plusz abban is, hogy ne eroltesd a cumit. Nemhogy nem rontottal el semmit, hanem pont jol csinaltad. Nem tudom, anyukad nyomja-e neked, de ne hagyd magad. Ilyenkor pont az a természetes, hogy folyton a cicit akarja es rajtad lógni, a legjobbat akkor teszed, ha ilyenkor magadra veszed.

A cumitol szerencsétlen rosszul van, ráadásul az egy mesterséges dolog, es karos a szajpadlasara, fogaira. Arra is jo, hogy a gyerek ne a szulon lóg jon, de hat nem azert kellett nekunk a gyerek, hogy minél kevesebbet kelljen vele foglalkozni, ugye?

Nekem is vannak konfliktusaim anyaink korosztalyaval, ki kell bírni.

Szoval az a legjobb neki, ha annyiszor cicizhet, ahányszor akar, kell neki a testközelseg (gondolj bele, hogy 9 hónapig benned volt, most meg ki csöppent a világba), a biztonság, es sokkal gyorsabban emészt es lesz ehes is. Ebben a korban pedig bizony mindenre az anya mellet használják a babák. Lesz ez meg másképpen is, nem olyan sokára, de most ez a legtöbb es a legjobb, amit adhatsz neki.

2016. nov. 23. 11:54
 8/20 anonim ***** válasza:
54%

Mézes cumi főleg hiszen még marha sokáig nem kaphat!!!

Egyik gyerekemnek sem akartam cumit adni, anyukám hatására adtam végül pár hónapos korában mikor valami baja volt és egész éjszaka ordított (akkor sem kellett volna mert alig bírtuk lebeszélni róla 3 évesen!)

A másodiknak adtunk párszor az elején mikor sírt, de ő is utálta úgyhogy el is raktuk.

Nem kell rászoktatni, felesleges hülyeség. Most 9 hónapos a kicsi, se cumi, se ujj, de még cicit is csak etetéskor kap.

Egyébként nem biztos hogy rá fog szokni az ujjára, a lányom is néha szopizta, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor.

(És gondolom nem csak 2 hónapps múlt ha netezni is tudsz... 😑)

2016. nov. 23. 11:56
 9/20 anonim ***** válasza:
33%

(* nem csak 2 hónapos múltál ha netezni is tudsz)

2016. nov. 23. 11:59
 10/20 anonim ***** válasza:
73%

Ne szoktasd rá sehogy. Minek? Inkább ringasd.

Férjem sokáig szopta az ujját, így anyósom tanácsára nem engedtem rászokni a fiunkat. Az ajándék Avent cumit egyszer adtam a szájába, messzire köpte, úgyhogy nem is próbálkoztam többször.

Én pl azt sem értem, miért kell minden nyikkanásra cicit tolni egy baba szájába. Nem próbáltad riungatni? Babusgatni? Énekelni neki, táncolni vele, stb...? Van élet a cicin túl is...

2016. nov. 23. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!