Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan oldódik meg a babaválla...

Hogyan oldódik meg a babavállalásnál az a problémám, hogy túl sokat alszom?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, pár éven belül babát szeretnénk vállalni a párommal. Az a baj, hogy napi 8 órát szoktam aludni. Ha keveset alszom, akkor rettenetesen ingerlékeny vagyok, olyan, mintha másnapos lennék. Tudom, hogy a kevés alvás miatt lehetnek ilyen tünetek, de úgy tűnik, hogy a környezetemben mindenki képes napi pár órás alvással is normálisan kibírni több hetet. Amennyiben lesz egy babám, akkor nem sokat fogok aludni, viszont nem akarok idegbeteg sem lenni. Edzek rá, szoktassam rá magam folyamatosan, hogy kevesebb alvás is elég? Vagy mit csináljak? :-)
2010. ápr. 29. 16:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Én terhesség alatt (az éjszakán kívül) volt , hogy napi 2 órákat aludtam. És jól esett! (se előtte se utána nem jön rám ilyen hullám vagy csak ritkán) Inkább erre készülj, mert egy terhesség nagyon ki tudja venni az energiát...
2010. ápr. 29. 16:25
 2/13 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem ugyanez volt a problémám, csak napi 9 órás alvásra volt szükségem. A Fiam most 13 hónapos. Tudod az anyai szervezet annyira tökéletesre van kitalálva, hogy ahogy növekszik a baba a pocakodban, egyre jobban nyomja a hólyagodat. Ez azzal jár, hogy éjjelenként is gyakran fel fogsz kelni pisilni. Én az utolsó napokban 2-3 óránként jártam wc-re. Tulajdonképpen hozzászoksz a többszöri kevés alváshoz (ahogy ez majd lesz az újszülöttel is).
2010. ápr. 29. 16:27
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Amióta megvan a kisbabám(13 hónapja), én azóta is 8 órát alszom. :)Nekem is kell ennyi. Éjjel nem nagyon ébred vagy max. néha 1-2 percre, ahhoz hozzá lehet szokni. Azon kívül aludhatsz napközben, amikor ő is.

Tényleg a terhesség a durva, főleg az elején. Mintha altató hatása alatt lenne az ember... :D

2010. ápr. 29. 16:29
 4/13 anonim ***** válasza:
56%

Én is szeretek sokat aludni, illetve későn kelni :))

Most 11 hónapos a kislányom és mi úgy csináltuk, hogy mellettem alszik, mellettünk van a kiságya, így éjjel nem kell felkelni és átmenni másik szobába, nekem az is a halálom lett volna :) csak átveszem magamhoz, szopi, alvás. van, hogy szopi közben már elalszom én is, a következőnél ébredek csak fel. Reggel mikor elmegy a férjem, aakor általába na lányom is felébred, de nem kelünk fel, csak játszogatunk. kb egy óra alatt elfárad és újra álmos lesz. Ekkor újra alszik kb 2 órát és én is. általában 8 és 9 között kelünk. ja és este nem fektetem le hamarabb, mint mi, csak kb 20 perccel, így nem kel hamarabb.

szóval nekem ez bejött, nem vagyok általában álmos, pedig nekem is ez volt a félelmem. hogy a 2. gyerek után mi lesz, azt nem tudom :)))

2010. ápr. 29. 16:33
 5/13 anonim ***** válasza:
56%
Én még a terhességem utolsó napjaiban rengeteget aludtam és én is ettől rettegtem, mi lesz velem ha majd éjszakázni kell. Az elején tényleg nagyon rossz, egyenesen borzasztó, olyan vagy mint egy zombi, de kis idő elteltével hozzászoksz a kevés alváshoz, az lesz a normális, észre se veszed. Velem mostanában előfordult hogy 8 órákat alszok, mert már tiz hónapos a lányom, hagy aludni. De ilyenkor még kómásabb vagyok nappal, mert túlaludtam magam. Holott régen a 8 óra volt a normális.
2010. ápr. 29. 16:34
 6/13 anonim ***** válasza:
55%

Majd megtanítod a gyereknek hogy éjjel aludni kell aztán kész.

Lehet lepontozni hogy milyen szörnyeteg vagyok. :)

2010. ápr. 29. 16:35
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok. :-)
2010. ápr. 29. 16:50
 8/13 anonim ***** válasza:

Meg fogsz változni, ha anya leszel.

Amúgy lehet mázlista leszel, mint én: életemben nem aludtam ennyit, mint mióta babám van. Már 17 hónapos, de születésétől fogva alszik egész éjjel, és persze nappal is.

Éjszaka én 9 órát alszom, és néha nappal is lefekszem.

2010. ápr. 29. 17:11
 9/13 anonim ***** válasza:

én is aggódtam rajta. Terhesség alatt rengeteget aludtam, akkor kívántam is. Szülés után az első pár nap volt nehéz, utána belejöttem a többszöri kevés alvásba. Ilyenkor aludj napközben, ha a kicsid alszik. Mostmár 3 hónapos, és éjfél körül szoktam lefeküdni, a babám 6-7.30 között kel, eszik, aztán mindketten visszaalszunk. Ma 11 óráig aludtunk :) Számold ki, az hány óra alvás nekem :) Többet alszok, mint addig, amíg dolgoztam. Persze ehhez az is kell, hogy megtanuld beosztani az idődet, és a szundi mellett mindennel kész legyél :)

(A)

2010. ápr. 29. 17:17
 10/13 anonim ***** válasza:
nekem is jó alvókám volt,terhesség alatt a napi 12 óra sem volt ritka.aztán mióta megvan a fiam,most 5 hónapos,azóta nem aludtam át egyetlen éjszakát sem.éjjel csak 6 órákat alszok,de elég ennyi is.néha csodálkozom,hogy hogy tudom bírni.
2010. ápr. 29. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!