Tényleg nem kellene többet a gyerekkel lennie?
Sem költözés, sem a munkahely váltás nem egyszerű dolog.
Az autóval járás nem opció? Órákat lehet spórolni vele, ha belefér a keretbe a benzin.
A helyedben én sem vágnék bele, főleg így. Ő könnyen mondja, hogy akar gyereket, ha naponta egy órát látja! Sok gondja nem lenne kettővel sem...
A férjed elég élhetetlen, ha képes naponta órákat utazni, és semmilyen megoldás nem érdekli. Mindezt kevés pénzért... Hát, ha két gyerekes családapa akar lenni, akkor tegyen érte, és keressen olyan munkahelyet, ahol vagy többet van veletek, vagy a fizetése elegendő a tisztes megélhetésre! Itt már nem ő legfontosabb, meg az ő elképzelései, hanem a családja!
Én biztos hogy nem élnék így, hiszen a legfontosabb az hogy együtt legyen a család. Ráadásul azt írod h kevés pénzért dolgozik, ennyi pénzért nem találna közelebb munkát, vagy a másik városban jobban fizető munkát h oda tudjatok költözni?
Vagy nektek kell leadni az igényetekből, kisebb házat venni, vagy spórolni h később tudjatok nagyobbat is venni. Mindent meg lehet oldani csak akarni kell.
SZámomra nagyon furcsa hogy azt írod hogy a férjed hallani se akar arról h odaköltözzetek. Neki megfelel ez az állapot hogy csak aludni jár haza? ÍGy el fogtok távolodni egymástól, a gyereknevelésből nem nagyon tudja kivenni a részét.
Második gyereket így biztos nem vállalnék be.
Náunk hasonló a helyzet, kisebb eltérésekkel. A férjemnek jó fizető állása van és ő is benne lenne a költözésben, de jelenleg anyagiak miatt ezt nem tudjuk meglépni. Idén ugyanis megszületett a 3. babánk és vennünk kellett egy másik nagyobb autót is, így a költözést most pár évig még tolnunk kell, hogy anyagilag megint jók legyünk. Anno mi azért vettünk itt házat, mert még most felújítva sem költöttünk annyit, mint ha ott vettünk volna egyet.
Nálam az hogy bevállaltuk a 3. at az is közrejátszott, hogy egyébként sokat segít. Kivéve heti +2 este amikor edzése van. Tehát ilyenkor tul.képp teljesen én vagyok velük egész nap. Nem mondom hogy egyszerű és könnyű, főleg most (néha úgy érzem teljesen ki vagyook merülve), hogy a 2 nagyobb ovi/csanás. Így reggelente kb 1 óra mire el tudunk indulni a 20 km-re lévő oviba, mivel előrelátóan már oda írattuk be őket, így most még ez is "macera".
Viszont mivel mi elég későn kerültünk össze és már én is 40hez közelítek, nem volt sok idő, hogy várakozzunk a gyerekekre. Ideális esetben több évet hagytam volna.
Hát szerintem ez nem gáz, nálunk hasonló a helyzet. Férjem és én is Pesten dolgozunk, de Pest melletti városban élünk. Az első gyereket felváltva hoztuk-vittük bölcsibe. Nemrégen született a műsodik, most itthon vagyok vele és úgy néz ki, vissza tudok menni 6 órában majd dolgozni, akkor én fogom hozni-vinni mindkettőt. Jelenleg egy autónk van, a férjem buszozik a munkahelyre. Amikor visszamegyek dolgozni, tervezünk még egy autót venni és akkor mind a ketten azzal fogunk járni, időmegtakarítás miatt.
Mind a ketten jól keresünk, nem jönnénk a lakhelyünkre dolgozni, harmad annyi pénzért....a lakhelyünket imádjuk, nem költöznénk vissza Pestre. A gyerekeknek az apjukkal és velem is szuper a kapcsolatuk. Mi a minőségi időben hiszünk, nem a mennyiségiben. Különben komolyan tervezzük a harmadik babát.
Szerintem szuper, ha olyan munkája van, amit élvez és szeret csinálni, ez is fontos a kiegyensúlyozott élethez, ne kérd, hogy erről mondjon le. Ahogy írod, jó házatok van, ezt is értékeld, nagy kincs. :) Őszintén, én nem nagyon értem a problémádat. Pontosan miben nem számíthatsz rá? Mi az a minden, amit neked kell megoldani? Ha ott dolgozna, ahol laktok, akkor is te lennél otthon a gyerekkel, stb...többet lenne otthon mondjuk 1-2 órával? Valóban akkora változás lenne? Én nem hiszem...
3 eved es 7 honapos lanyaink vannak. 6 elott nem er haza a ferjem, en jelenleg 6 oraban dolgozom igy en hozom viszem oket, en vagyok veluk tobbet.pssten dolgozunk, mellette elunk.
Ha azt szereti csinalni nem eri meg kenyszeriteni.
1-2 oraval lenne maximum hamarabb otthon.
Az en ferjem is dolgozhatna ott ahol elunk lehet meg penzben is ott lennenk de ott meg prldaul szombaton is behivhatnak...
Vagy ejszaka, a jelenlegin ez sosem fordult elo, inkabb 6ra erjen haza mint 5re es esetleg szombatozzon is
Én nem értem azokat aki azt írja hogy nem számít hogy napi 1-2 órával (!) többet lenne otthon apa.
Hétköznap a napi 1-2 óra rengeteget számít. Nem mindegy hogy 5-re ér haza vagy 7-re.
A kérdező azt írja hogy van hogy a gyerek már alszik mire apa hazaér, tehát aznap kvázi nem is látja a gyereket (mivel reggel 6-kor megy el nyilván akkor sem látja)! Akkor milyen minőségi időről beszél nekem néhány válaszoló? A napi 0 óra az 0 minőségi idő. Ha másfél órával előbb hazaérne, akkor annyi időt tölthetne a gyerekkel.
Ha fél óráról lenne szó még azt mondanám nem számít, de az hogy napi 12-13 órát van távol az rengeteg és nekem ez nem férne bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!