Kelengyelista: ezek tényleg kellenek?
Első babánkat várjuk január elejére, és mivel nincs ismerősi körben senki aki kisgyerekes, ezért mindent vennünk kell, és az infókat is csak a védőnőtől tudom kérni. Most kaptam egy listát tőle, de elég sok olyan van rajta, ami szerintem nélkülözhető. Nektek mi vált be? Tényleg megvegyem ezeket, vagy felesleges pénzkidobás?
- orrszívó-porszívó
- anyatej szaporító tea
- avent sterilizáló
- üveg almareszelő, üveg citromfacsaró
- jénai étkészlet, jénai pohár
- cumisüveg termosz
- szennyestartó a babaruháknak
- pelenkatároló kuka
- csecsemőmérleg
- avent cumisüveg melegítő
- légzésfigyelő
- párásító
- hasleszorító szülés utánra
- szárítógép
Orrszívó porszívó nélkül nem tudom, mit csinálnék, nekem ezek a kézi izék sem, meg az elektromos verziók sem jöttek be soha, egyik gyereknél sem. Porszívóst használtunk mindig, anno 9 éve a nagynál is, meg most az öccsénél is, mindig az Ariana márkájút (Bébi zsepi az új verzió neve, ez elvileg az "eredeti").
Tejszaporító tea: nem ettől lesz sok tejed, hanem a gyakori mellretételtől, de ha akarod, ihatod, de vigyázz vele, néhány babának fáj tőle a hasa.
Sterilizáló nem muszáj, lehet kifőzéssel is sterilizálni, csak egyszerűbb egy mikrós/elektromos sterilizálóval. Én mondjuk inkább kifőztem esténként a baba cuccait, vagy bedobtam Chicco-s vízbe, azzal is lehet.
Üveg reszelő majd később fog kelleni, ha már elkezditek a hozzátáplálást, arra még van hat hónapod, nem kell előre megvenni :) Amúgy az én almareszelőm eltört, amikor a nagyobbik fiam egyéves volt, és nem vettem másikat, sima reszelőn is le lehet az almát reszelni, meg én amúgy is inkább főzni szoktam, és turmixolni. Üveg citromfacsaróm sose volt.
Jénai étkészletet nem értem, mire kellhet.
Cumisüveg termoszom volt, kaptam, sose használtam. A nagy tápszeres volt, de vele sem vettem hasznát. A kicsi anyatejes, pláne felesleges mellette.
Szennyestartó a babának nálunk praktikus, nem a nagy szennyestartóba teszem az ő cuccait is, mivel neki gyakrabban mosok, jobban átlátom, mi tiszta, mi nem.
Pelenkatartó kuka az lehet egy sima fedeles kuka is, nem kell méregdrágát venni. De van, aki a konyhai szemetesbe dobja, én jobban szeretem, hogy ott van a pelenkázó mellett a pelenkás vödör.
Mérleg: a nagynál béreltem, halálba idegesített. A kicsinél megmondtam, hogy mérleg nem jön a lakásba. 2-3 hetente átvittem a védőnőhöz mérni, amúgy meg úgy voltam vele, hogy úgyis jelzi, ha éhes. Ha meg nem éhes, minek méregessem. A napi mérés amúgy is csak arra jó, hogy idegesítse a szülőket.
Avent cumisüveg melegítőm pont volt, én nem szerettem. Melegíteni nem melegített, inkább csak melegen tartott. Elvileg bébiételt is lehet benne melegíteni, nekem tök hideg maradt tíz perc után is, akkor meguntam, és bevágtam a kaját a mikróba fél percre, és kész :D
Légzésfigyelő: én nem lennék anélkül nyugodt.
Párásító: vettünk, egyszer se használtuk 9 hónap alatt :D
Hasleszorító bugyim volt, nem sokat használt, de van, akinek bejön.
Szárítógép: Ha akarsz, és van hová tenni, akkor miért ne? De azért ez, mint kelengyelista tétel nekem kicsit erős.
Ez majd zömében a babától fog függni.
Van, akinek ez mind kell, van akinek nem.
Majd ha megszületik, akkor fogod te is igazán látni, hogy mi volt felesleges és mi nem.
Az én személyes tapasztalatom a listádból:
- orrsziporszi --> feltétlenül
- anyatej szaporító tea --> nekem (amennyire lehetett) az Urtica vált be, meg a karamalz, nekem kellett, és még így se volt elég a tejem, nélkülük meg szerintem kb semmi nem lett volna. Emiatt, hogy nekem szaporítani kellett, mellszívót is javasolok, de ezt is csak szülés után fogod tudni.
- avent sterilizáló --> nem kellett.
- üveg almareszelő, üveg citromfacsaró --> nem.
- jénai étkészlet, jénai pohár --> nem.
- cumisüveg termosz --> félig sikerült csak anyatejjel táplálni, így kellett cumisüveg és ha mentünk hosszabb távra, vittem termoszban meleg vizet a tápszer miatt.
- szennyestartó a babaruháknak --> soha nem tároltam külön.
- pelenkatároló kuka --> nem. Minden este kivittük a szemetet, addig meg elfért a közös kukában, aminek van fedele (természetesen a kakisat rögtön kivittük)
- csecsemőmérleg --> nekünk kellett, mivel kevés volt a tejem.
- avent cumisüveg melegítő --> felesleges.
- légzésfigyelő --> szerintem ezt feltétlenül.
- párásító --> nekünk ez is kellett, mert sokszor volt bronchitises sajnos (lekopogom egyre ritkábban jön elő)
- hasleszorító szülés utánra --> ezt vettem, de fel soha nem vettem, mégis visszaállt a hasam az eredetibe.
- szárítógép --> nekünk nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!