Kelengyelista: ezek tényleg kellenek?
Első babánkat várjuk január elejére, és mivel nincs ismerősi körben senki aki kisgyerekes, ezért mindent vennünk kell, és az infókat is csak a védőnőtől tudom kérni. Most kaptam egy listát tőle, de elég sok olyan van rajta, ami szerintem nélkülözhető. Nektek mi vált be? Tényleg megvegyem ezeket, vagy felesleges pénzkidobás?
- orrszívó-porszívó
- anyatej szaporító tea
- avent sterilizáló
- üveg almareszelő, üveg citromfacsaró
- jénai étkészlet, jénai pohár
- cumisüveg termosz
- szennyestartó a babaruháknak
- pelenkatároló kuka
- csecsemőmérleg
- avent cumisüveg melegítő
- légzésfigyelő
- párásító
- hasleszorító szülés utánra
- szárítógép
Ennek fele teljesen felesleges.
Jénai étkészlet? Az minek? Szárítógép?
Orrszívó-porszívó szerintem mindenképp kell, illetve a légzésfigyelő is. Esetlegesen szennyestartó, mérleg, illetve pelenkatároló kuka. A többi szerintem nem szükséges.
Szerintem támogatást kap az Aventtől, azért van az a márka a listán. :)
Szoktatni fogod? Ha igen, semmi értelme a cumisüveges dolgoknak.
Szárítógép? Persze, jó, ha van, de mint kötelező elem?!
Az almareszelo majd kell kb fél éves korban.
Az első kettőn kívül minden felesleges erről a listáról. Majd úgyis látod, nektek mire van szükségetek.
Védőnői lista! Anyám, borogass!
Szoptatni is fogok és mellszívót is vettünk hogy apa is etethesse cumisüvegből.
Amúgy azokat is a listából vettem:
- avent elektromos mellszívó
- avent bimbóvédő krém
- anyatej tároló edények, zacskók
Védőnő vagyok, ezek amik kelleni fognak:
orrszívó porszívó
üveg almareszelő
ami hasznos, ha futja rá:
sterilizáló(vannak olcsóbban is jók, vagy sima forralás, esetleg chicco fertőtlenítő oldat)
légzésfigyelő
hasleszorító
szárítógép(ha kicsi a lakás, és nincs hely teregetni, mivel állandóan tele lesz a ruhaszárító)
szerintem felesleges:
külön szennyestartó
jénai étkészlet
termosz
párásító
pelenkatároló
cumisüveg melegítő(elég ha meleg vízbe állítod)
tejszaporító(nem tudhatod kell-e, ráérsz akkor megvenni ha szükséges)
mérleg(ha szükséges lehet bérelni)
Na, én pont a mellszívót nem vettem volna meg előre, mert nem tudhatod, hogy lesz e tejed egyáltalán. Erre jó pl. már a kórházban a tejserkentő tea (legalábbis nálam használt, császáros volt mindkét gyermekem, első naptól ittam, 3. napon mindkettőnél volt tejem) Ha meg lesz, akkor felesleges a cumisüveg. Én úgy csináltam, hogy mikor hazajöttünk a kórházból, akkor rendeltem meg neten, másnap már itt volt.
Jó kis cumizavart is okozhatsz neki. Ha szoptatni akarsz sokáig, akkor főleg az elején felejtsétek el a cumisüvegből etetést.
amit mindenképp:
orrszi-porszi
légzésfigyelő
ami jó, ha van:
szennyestartó
hasleszorító (nekem császárom volt, egy megváltás volt)
sterilizáló
kuka jó ha van külön, de a sima mezei is jó, max a kakis pelust külön zacskózva teszed bele
2 hós a lányom, eddig ez a véleményem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!