Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne meggyőzni a...

Hogyan lehetne meggyőzni a férjem arról, hogy a szobacica nem jelent veszélyt az újszülöttre?

Figyelt kérdés
Elore elnezest kerek az ekezetek hianya miatt. Van egy perzsa macskank, rendezett, oltasokkal napra keszen, a szoret apolom rendszeresen, neha-neha kijar a kertbe szaglaszni, nezelodni, nagyjabol heti 2-3 alkalommal egy fel orara. A parom hallani sem akar arrol, hogy ha megszuletik a gyermekunk (31 hetes terhes vagyok) itt legyen a cica is. Regebben nagy nehezen ra tudtam arra venni, hogy maradjon a macska, azzal a feltetellel, hogy abba a szobaba nem megy be ahol a baba van, de ezt is nehezen szokta volna meg a cica, ugyanis mindig mellettunk van es a gyerekagyat a mi szobankba tesszuk. Egy ismerosetol azt hallotta a ferjem, hogy az o lanyanak azert kellett eltavolitani a mehet mert csecsemo koraban egy macska szorszal belekeverdett a pelusba es feljutott a mehehez, azota hajthatatlan. Ugy gondolta, hogy a macskat kikoltoztessuk egy helyisegbe ahol, ugyan van futes, de nincs nagyon meleg, kb. 13 fok, s minden nap van ott valaki reggeltol estig, meg mi is megyunk oda viszont csak 10 percig, egy masik macskaval egyutt koltoznenek oda. Szerintetek nem viselne meg nagyon a macskat a helyvaltas, hogy ritkan lat engem, vagy megfelelne neki? Mit mondhatnek, vagy hogyan gyozhetnem meg a ferjem arrol, hogy a cica nem okozna problemat? Mar probaltam szepen, mutattam neki videokat, leirasokat, cikkeket, megkertem tobb ismerost is, hogy mondja el a velemenyet errol, de sajnos semmi sem hat. Elnezest a hosszu szovegert, de a cica hozzam nott, ugy erzem felelosseget vallaltam iranta es ezt nem tudom csak ugy eldobni, de ilyen akadallyal meg van kotve kezem-labam.
2016. nov. 16. 20:18
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

18-as.

Orulok, hogy a google-t tudod hasznalni, de fogalmad sincs azokrol a betegsegekrol, amirol a cikkben szo van.

Egy kizarolag hazban tartott, rendszeresen oltott, feregtelenitett, bolha es kullancs ellen kezelt, nem egereszo, gondozott macska, amelyik mas allatokkal nem erintkezik es nem eszik nyers hust, ezek kozul egyiket sem szedheti ossze sehol, igy atadni sem tudja senkinek.

A mienk ilyen.

Nyilvan ez penzbe kerul es odafigyelest igenyel, de ezt vallalnia kell annak, aki szobacicat tart, foleg gyerek mellett.

De pl epp ezert nem engedem a gyermekeimnek, hogy az utcan, parkban macskat simogassanak, barmennyire is aranyosak. Nem ismerjuk, nem tudjuk mi van benne/rajta es hogyan reagal. Pl a mienk soha nem karmolt meg senkit, se felnottet, se gyereket. Mas macska lehet hogy egy hirtelen mozdulattol karmol, harap.

Ne altalanosits legyszives egy cikk alapjan ugy, hogy fogalmad sincs ezekrol a fertozesekrol es a terjedesukrol.

Amugy az egesz "vita" meddo.

Aki nem tart allatot, az soha sem fogja megerteni, hogy masnak mi szuksege van ra, ahogyan forditva sem, elismerem.

Igaz, hogy en soha sem linkelgetek be cikkeket olyan temaban, amirol csak feluletes az ismeretem, nem probalok senkit meggyozni arrol, hogy miert jo a kutya/macska/egyeb allat hazikedvenckent.

2016. nov. 17. 12:17
 22/27 anonim ***** válasza:
46%
Utolsó, ritka korlátolt nagy barom vagy! :D
2016. nov. 17. 12:18
 23/27 anonim ***** válasza:
47%
Mármint a 11:55-ös, csak közben jött más válasz is.
2016. nov. 17. 12:25
 24/27 anonim ***** válasza:
66%
Az emberi butaság tényleg határtalan. Az én macskám kijárós macska és szokott egerészni is, kullancs, bolha ellen kezelve van, nem férges, tök egészséges macska, most is rajtam fekszik, pedig terhes vagyok, de durva, biztos nagyon felelőtlen vagyok. Gyerekkoromban majdnem én szúrtam ki az öcsém szemét egy bottal, üzenem annak, aki a karmolásban látta a veszélyt, hát nemcsak az állatok tudnak károsak lenni ilyen szempontból. Baromi sok baci van egyébként egy állatmentes házban is, azoktól mind rettegni fogtok? Élelmiszer feldolgozása, wc, stb. Szép életet kívánok, mert bizony mindegyiken lehet parázni. Igyatok domestost, vagy nem tudom, h ki legyetek jól fertőtlenítve.
2016. nov. 17. 12:43
 25/27 anonim ***** válasza:
63%

Kedves 21-es! Engem nem zavar, ha linkelgetsz es az sem, ha lepontozol :-) Vita??? Ki beszel itt vitarol? Ez egy forum, ahol mindenki szabadon megirhatja a velemenyet, legyen az a kerdezovel egyeterto vagy nem egyeterto. Szabad velemeny nyilvanitas van, nem?

Ugy latszik, egyedul csak te vitazol itt es probalsz kioktatni masokat!!

Koszi, de nem kell elmagyaraznod, hogy mit jelent a felelos allattartas es milyen igenyei vannak egy szobamacskanak/szobakutyanak.

10 evig volt szobakutyam... Most 2 kiskoru gyermekem van es egy udvari kutya...

2016. nov. 17. 13:45
 26/27 anonim ***** válasza:
47%
Jaj 20-as, kissé korlátolt és buta vagy. :)
2016. nov. 17. 14:27
 27/27 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek aki irt, minden valasszal elorebb vagyok. Talan egy utolso lehetosegem van, a macska erdekeben, mikor megyek a nogyogyaszomhoz elviszem magammal a ferjem es megkerdem tole, hogy lehet-e macskat tartani ujszulott mellett, illetve azt, hogy mennyire lehetseges ez a sztori amit a ferjem hallott. Ha a doki szavara sem hallgat, akkor sajnos nem tudok mit tenni, el kell vinnem a cicat, de egy fel evnel tobb idobe nem egyezek bele. Hiaba vernem ki a diszdilit, hogy maradjon a macska, akkor biztos az lenne, hogy egyik naprol a masikra atkoltoztetne. Nala tobbre jutok kompromisszumokkal. Koszonom mindenki segitseget, s kerek mindenkit, hogy ne pontozzak le a valaszokat! En mindenkinek zold kezet adtam.
2016. nov. 17. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!