Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne meggyőzni a...

Hogyan lehetne meggyőzni a férjem arról, hogy a szobacica nem jelent veszélyt az újszülöttre?

Figyelt kérdés
Elore elnezest kerek az ekezetek hianya miatt. Van egy perzsa macskank, rendezett, oltasokkal napra keszen, a szoret apolom rendszeresen, neha-neha kijar a kertbe szaglaszni, nezelodni, nagyjabol heti 2-3 alkalommal egy fel orara. A parom hallani sem akar arrol, hogy ha megszuletik a gyermekunk (31 hetes terhes vagyok) itt legyen a cica is. Regebben nagy nehezen ra tudtam arra venni, hogy maradjon a macska, azzal a feltetellel, hogy abba a szobaba nem megy be ahol a baba van, de ezt is nehezen szokta volna meg a cica, ugyanis mindig mellettunk van es a gyerekagyat a mi szobankba tesszuk. Egy ismerosetol azt hallotta a ferjem, hogy az o lanyanak azert kellett eltavolitani a mehet mert csecsemo koraban egy macska szorszal belekeverdett a pelusba es feljutott a mehehez, azota hajthatatlan. Ugy gondolta, hogy a macskat kikoltoztessuk egy helyisegbe ahol, ugyan van futes, de nincs nagyon meleg, kb. 13 fok, s minden nap van ott valaki reggeltol estig, meg mi is megyunk oda viszont csak 10 percig, egy masik macskaval egyutt koltoznenek oda. Szerintetek nem viselne meg nagyon a macskat a helyvaltas, hogy ritkan lat engem, vagy megfelelne neki? Mit mondhatnek, vagy hogyan gyozhetnem meg a ferjem arrol, hogy a cica nem okozna problemat? Mar probaltam szepen, mutattam neki videokat, leirasokat, cikkeket, megkertem tobb ismerost is, hogy mondja el a velemenyet errol, de sajnos semmi sem hat. Elnezest a hosszu szovegert, de a cica hozzam nott, ugy erzem felelosseget vallaltam iranta es ezt nem tudom csak ugy eldobni, de ilyen akadallyal meg van kotve kezem-labam.
2016. nov. 16. 20:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
60%
semmi bajom a cicakkal de biztos hogy a gyerek erkezesevel kikoltoztetnem...nem birnek nyugodtan lenni, semmit se csinalni....baromi keves idod lesz fozesesre mosasra furdesre stb...akarod még azzal is bonyolitani a helyzetet hogy a babad s ehagyhatod majd egyedul egy percig se? nehogy odaugorjon megkarmolja stb...persze be lehet csukni az ajtot, de ki akar erre figyelni a nagy kaosz kozepen??? en rengeteget hazimunkaztam ugy hogy a baba a hintaba vagy a kisagyba volt es enekeltem neki a konyhabol. .ha macska teblabolt volna ott akkor szerintem semmi ilyesmire nem lett volna lehetoseg, csoszkodhettem volna mellette egesz allo nap, vagy szegeny zart szobaba bamulta volna a plafont.
2016. nov. 16. 23:11
 12/27 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem azoknak felesleges válaszolni akik még nem láttak közelről macskát. Akármilyen bizarrul hangzik, de akiknek macskájuk van általában szeretik a macskát és nem dobják ki gyerekvállaláskor sem, nem is kell, erről nyugodtan lehet informálódni bárhol.
2016. nov. 16. 23:37
 13/27 anonim ***** válasza:
58%
11 egyébként a macskáknak is van egy tipikus viselkedése és nem rontanak rá csecsemőkre, sőt egyáltalán a közelükbe sem mennek, én eddig csak kutyáról hallottam, aki gyerekeket szeretett megharapni, de ez is nagyon ritka eset. A macska eleve nem támad nála nagyobb lényre, a gyerekedre pedig semmiképpen sem, mert tudja, hogy a családhoz tartozik.
2016. nov. 16. 23:40
 14/27 anonim ***** válasza:
66%

Szomorú látni, hogy mennyi felnőtt ember van, aki szerint az, hogy valaki felelősséget vállal egy kisállatért, az nem jelent semmit és ha jön a gyerek, akkor ki kell vágni.

Semmiképp nem válnék meg a macskámtól. Arra figyelj, hogy ne hagyd őket felügyelet nélkül és ne engedd be a baba szobájába, de ennyi. Gondolom a higiéniára amúgy is figyeltek.

Amit meg a férjed ismerőse mondott, az egy oltári nagy hülyeség.

2016. nov. 17. 09:00
 15/27 anonim ***** válasza:
66%

Azért pár válaszon eléggé elképedek...

A fiunk 3 éves, a lányunk 4 hónapos. Mellette van 2 kutyánk (golden retriver és havanese) és egy cicánk (sziámi). Igaz, mikor a fiunkkal terhes lettem, még csak a cica és a goldi volt, de egy percig nem gondoltunk arra, hogy bármelyiket kitesszük, vagy elpateroljuk a háztól. Nálunk ők családtagok, és imádjuk őket. Szerintem nálunk a macskám bele is bolondulna, ha az egyik nap még velünk van, foglalkozunk vele, másnap pedig már ki van pakolva a sufniba egy másik macskával együtt...

A férjed egyszerűen nem szereti a macskát és ennyi.

2016. nov. 17. 09:55
 16/27 anonim ***** válasza:
51%
15 ettől minden macska bekattanna és az még egy dolog, hogy akinek nem volt soha olyan macskája, akihez kötődött volna az ezt nem érti, mert neki a macska csak egy állat, de a kérdező együtt él a macskájával, itt már nem tudom megérteni, hogy ilyen felmerüljön, hogy kidobja a sufniba és azon gondolkozzon, hogy et rossz lesz-e a cicának. Elárulom, rossz lesz neki, nagyon, de ha szereted a macskádat, akkor neked is rossz lesz kérdező.
2016. nov. 17. 10:19
 17/27 anonim ***** válasza:
74%

Akik szerint kutya, macska nem való a gyerek közelébe, az

1. alapból vmiért utálja az állatokat

2. életében nem látott jól nevelt állatot

3. sötét, mint a föld és mindent elhisz (Lásd: kérdező férje, bocsi)

4. van állata, csak nem tudja megnevelni, vagy lustaságból, vagy tudatlanságból

És ők meggyőzhetetlenek.

2016. nov. 17. 10:59
 18/27 anonim ***** válasza:
20%

Eleg a keresobe beirni, hogy macska altal terjesztett betegsegek...

Fergesseg, macskakarmolasi betegseg, sömör, parazitak, amik atjuthatnak a terhes anyan keresztul a magzatba is kesobbi fogyatekossagokat okozva, a kullancs altal terjesztett lyme korrol mar ne is beszeljunk...

Ok, hogy a macska csaladtag, de olyan aron is, hogy kozben kockaztatod a kisbabad egeszseget???

[link]

2016. nov. 17. 11:45
 19/27 anonim ***** válasza:
47%

11esnvagyok. valoban nincs macskam - ugy imadom az allatokat - de pl noveremeknel van es ott valoban azr tapasztalom h a macskak inkabb felnek a kisbabaktop es nem mennek kozel.

mindazon altal nem szeretnem ha az en gyerekem lenne a kivetel, vagy ha csak pepisili vagy barmi, nem kell feltetlenul vadallatnak lennie hogy olyan tortenjen ami nem feltetlen jo egy csecsemonek. a kutyakat is szeretem, ettol fuggetlen 5 eves lehetettem mikor a kutyank jatekbol odakapott a szememhezm azota ott a heg es ha kicsit odebb karmol a latasom ment volna ra...szeretem a kutyakat nem okozott traumat de a kisallatok akkor se valok csecsemok kozelebe...es senki nem kerte a kerdezot hogy vagja ki felelossegerzet nelkul, de ha van egyeb hely ahol elhet az elso 1 evben, akkor en biztos atkoltoztetnem

2016. nov. 17. 11:50
 20/27 anonim ***** válasza:
23%
Milyen igénytelen emberek vannak itt. :D Akkor alujatok dögökkel, de baba mellé nem való.
2016. nov. 17. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!