Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne meggyőzni a...

Hogyan lehetne meggyőzni a férjem arról, hogy a szobacica nem jelent veszélyt az újszülöttre?

Figyelt kérdés
Elore elnezest kerek az ekezetek hianya miatt. Van egy perzsa macskank, rendezett, oltasokkal napra keszen, a szoret apolom rendszeresen, neha-neha kijar a kertbe szaglaszni, nezelodni, nagyjabol heti 2-3 alkalommal egy fel orara. A parom hallani sem akar arrol, hogy ha megszuletik a gyermekunk (31 hetes terhes vagyok) itt legyen a cica is. Regebben nagy nehezen ra tudtam arra venni, hogy maradjon a macska, azzal a feltetellel, hogy abba a szobaba nem megy be ahol a baba van, de ezt is nehezen szokta volna meg a cica, ugyanis mindig mellettunk van es a gyerekagyat a mi szobankba tesszuk. Egy ismerosetol azt hallotta a ferjem, hogy az o lanyanak azert kellett eltavolitani a mehet mert csecsemo koraban egy macska szorszal belekeverdett a pelusba es feljutott a mehehez, azota hajthatatlan. Ugy gondolta, hogy a macskat kikoltoztessuk egy helyisegbe ahol, ugyan van futes, de nincs nagyon meleg, kb. 13 fok, s minden nap van ott valaki reggeltol estig, meg mi is megyunk oda viszont csak 10 percig, egy masik macskaval egyutt koltoznenek oda. Szerintetek nem viselne meg nagyon a macskat a helyvaltas, hogy ritkan lat engem, vagy megfelelne neki? Mit mondhatnek, vagy hogyan gyozhetnem meg a ferjem arrol, hogy a cica nem okozna problemat? Mar probaltam szepen, mutattam neki videokat, leirasokat, cikkeket, megkertem tobb ismerost is, hogy mondja el a velemenyet errol, de sajnos semmi sem hat. Elnezest a hosszu szovegert, de a cica hozzam nott, ugy erzem felelosseget vallaltam iranta es ezt nem tudom csak ugy eldobni, de ilyen akadallyal meg van kotve kezem-labam.
2016. nov. 16. 20:18
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
26%
13 fok? viccelsz?Még melege is lenne..én kiraknám...nekem is van macskám,de nem tudom elviselni a szobában hosszú távon,pedig behordom néha,nagyon bírom,de valahogy mégsem szeretem ha itt van....a szaga,az aurája,nem tudom elmondani...csak egy állat.
2016. nov. 16. 20:27
 2/27 anonim ***** válasza:
43%
Én a Férjed pártján állok,ne haragudj.Van kutyánk,de szigorúan a kertben.Szerintem macskának,kutyának kint van a helye.3 gyerekes anyuka
2016. nov. 16. 20:31
 3/27 anonim ***** válasza:
77%

1 ha utálod a macskádat az szerintem egy teljesen más helyzet, mondjuk azt nem értem, hogy miért tartod

Kérdező! A férjedet csak te tudod, hogy mivel lehet meggyözni, az állítólagos sztorija a macskaszörröl ordas nagy kamu, ha ezt elhiszi akkor gondolom nehezen meggyőzhető észérvekkel. Te is tudod,hogy egy benti cicának, aki mindig veletek van ez a kiköltöztetés nagyon durva lépés és nem is hiszem, hogy kiheverné. Mellesleg a környezetemben nagyjából mindenhol van macska, kisgyerek mellett, ha szoktál takarítani és nem a kiságyban alszik nem okoz semmi gondot.

2016. nov. 16. 20:36
 4/27 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem is veszélyes a macska a babára.

(A terhesség alatt nem lett a legtökéletesebb a toxoplasma eredményem, egyből kérdezte a védőnő hogy van-e macskám! -persze nincs)

2016. nov. 16. 20:43
 5/27 anonim ***** válasza:
71%

Én csak simán nem engedném ki az udvarra.

Ha CSAK benti cica, akkor nem félnék, hogy behoz minden koszt meg bacit a lakásba.

Kérd meg az orvosodat, hogy mondja el neki személyesen a veszélyeket amit a macska okozhat és hogy az általa hallott baromság mennyire lehetetlen ("azert kellett eltavolitani a mehet mert csecsemo koraban egy macska szorszal belekeverdett a pelusba es feljutott a mehehez")...

Ijesztő, hogy ennyire hiszékeny a férjed és előbb alapoz egy pletykára mint a valós orvosi álláspontokra.

De ha így van, akkor nem tudsz mit tenni. Én biztos nem tenném ki a macskámat csak azért mert a férjem ostoba.

2016. nov. 16. 20:44
 6/27 anonim ***** válasza:
39%

Ujszulott melle semmikepp nem engednem a macskat.

Fontosabb a kisbabad egeszsege, mint a macskad, ugye?

Gondold at!

2016. nov. 16. 20:52
 7/27 anonim ***** válasza:
51%

A 3. valaszolohoz csatlakozom. A ferjed egyszeruen nem akarja bent a macskat, lehet hogy a sztori miatt, amit hallott, de az is lehet, hogy ez csak urugy. Lehet, hogy eddig sem tetszett neki, de most a baba jo ok arr, hogy rabirjon teged a macska eltavolitasara.

Ha mar ennyi mindent mutattal neki es megis egy ilyen ostoba sztoriba kapaszkodik, akkor nem gondolom hogy a ferjed meggyozheto.

Ket opcio van, az lesz amit o akar, vagy pedig nem gyozkodod tovabb, hanem tisztazod vele, hogy marad a macska bent es kesz.

Teljesen mas egy olyan macska, ami eleve kint nevelkedett es megint mas egy kezhez szokott, hazban, kedvenckent tartott joszagot egyik naprol a masikra kirakni. Szerintem sem fizikailag, sem mentalisan nem viselne jol.

En ragaszkodni szoktam a kompromisszumhoz, de ha nincs, mert az egyik fel (vagy mindketto) egyaltalan nem enged, nem meggyozheto, akkor nincs mas ut, mint donteni valamelyikuk javara.

Nekunk is van macskank, sot kutyank is, mindketto a hazban van, a kutya jar ki csak a kertbe. Gyermekeink is vannak, mar nem is kicsik, de folyamatosan voltak bent tartott allataink, mar joval a gyerekek elott is. Soha semmi bajuk nem volt sem a macskatol, sem a kutyatol. Kutya/macska rendszeres oltva/feregtelenitve van, bolha es kullancsirtot is kapnak, tisztan tartjuk oket, apoljuk a szoruket es csak mi etetjuk, szoval meg az sincs, hogy valamit osszeszedjenek. Naponta porszivoztam es felmostam, amikor meg a padlon kozlekedtek a gyerekek, azota 2 naponta.

Nalunk egyetlen kihivas volt: az almokat a furdoszobakban tartjuk mindket szinten es az ajtot pedig nyitva kell tartani, hogy a macska bejusson. A gyerekeket persze mi erdekelte volna legjobban? Persze hogy a macskaalom... Igy a furdoszobakhoz (is) raktunk babaracsot, hogy a macska bejusson, de a pici gyerekek ne.

2016. nov. 16. 20:54
 8/27 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem a ferjednek van igaza, szerintem kutyanak macskanak nincs helye a hazba, plane nem baba mellett.
2016. nov. 16. 21:14
 9/27 anonim ***** válasza:
33%

Én inkább csak attól félnék nehogy bántsa a gyereket, pl megkarmolhatja, megharaphatja. Akkor is ha amúgy szelíd. Macskák is szoktak ám féltékenyek lenni.

Egyébként nem kell elpaterolni sehová, ha eddig is ott volt, akkor maradjon nyugodtan, csak ne hagyd egyedül a babával.

A szőrszálas hülyeség meg marhaság, ilyen nincs, ostobaság, másrészt akkor a te vagy a férjed haja is felkerülhetne. A te nemi szerveden is van szőr!!! A tiedbe nem kerül fel semmi? Abszurd az állítás ami a férjed "ismerőse" mondott. Szerintem hazugság. Valami teljesen más okból kellett eltávolítani a lány méhét ha egyáltalán el kellett vagy azt kellett.

Itt jegyzem meg, hogy sajnálatos módon a kisgyermekkorban súlyos szexuális abúzust elszenvedő kislányok méhét kell gyakran eltávolítani a súlyos roncsolódások miatt. Ezt nem fogják bevallani. De semmiképpen se legyen igazam!

2016. nov. 16. 21:25
 10/27 anonim ***** válasza:
24%
5 kutya mellé szültem gyereket. Kutyák kint és bent is lehetnek. Azzal indítottam, hogy már 4-5 évvel a baba születése előtt kiszoktattam a kutyákat a szobámból, hogy ne kössék össze az érkezésével a traumát. Amikor hazajöttünk a kórházból, 5 kóborkutya képű öregedő kutyácska fogadott, úgyhogy amikor este az egyikük belopózott és nagyon nagyon óvatosan a lehető legmesszebb tőlünk leheveredett a sarokban, tudva hogy ő ide nem bejáratos, még a férjemnek se volt szíve kiküldeni. Én addigra elolvastam mindenféle rémséget kutya által szétmarcangolt újszülöttekről és arról is volt sajnos tapasztalatom, hogy akár másik kutyát is széttéphet egy kutya, ha zsákmánynak nézi és nem kutyának és tisztában voltam vele, hogy az újszülöttnek még nem emberformája van, szóval nagyon nagyon vigyáztunk az első 1,5 évben. 2 kutyám bent aludt ezután velünk, de a baba közelébe nem juthattak, mert elbarikádoztuk az ágyát fotelekkel, plusz amúgyis a karomban volt szinte az oldalkiságyban. De a kutyákat folyamatosan szoktattuk a baba jelenlétéhez, órákat voltunk úgy együtt, hogy a baba a kezemben volt, gyakran szoptattam úgy, hogy kutyák aludtak a lábamnál. Különböző vérmérsékletű a banda, volt aki azonnal adoptálta volna, ha hagyom, volt aki meg biztosan zsákmánynak nézte volna, esélyt egyiknek sem adtam, hogy esetleg egy pici mozzanat miatt támadjon. A kutyák soha nem lehetettek a baba közelében úgy, ha nem volt a karomban. De nem lettek a házból kitiltva, előre megmondtam a férjemnek és anyósomnak is amikor bepróbálkozott, hogy a kutyáim maradnak velem. Utált a védőnőtől kezdve mindenki, de kb. leszar..tam. Mondjuk megtehettem, mert az én házam. A gyerek kb. 8 hónapot rajtam lógott, szóval abszolút biztonságban töltöttük kutyák közt az időt, de természetesen nap közben azért nagyon sokszor volt bent kutyamentes időszak, de folyamatosan szokták egymás jelenlétét. Macskától én azért félnék, mert csupa szeretetből ráfeküdhet a babára, aki ettől megfullad és a légzésfigyelő se fog figyelmeztetni, mert a macska légzését fogja érzékelni. Nekünk az 5 kutya mellett nem volt macskánk, de most már van, mert amikor a lányom 1,5 éves volt, odajött hozzánk egy gazdátlan cica a hátsó kertben és nyílegyenesen a lányomhoz ment és akkora szerelem született ebből, hogy a cicát befogadtuk. 5 kutya mellett ez úgy működik, hogy amikor kutyák is bent vannak, a cica a cicahordóba van bezárva. Ez szörnyen hangzik, de ő választotta, először én kinti cicának akartam, de annyira tetszik neki ez az életmód, hogy életét kockáztatva is mindig jelentkezik, hogy most már akkor jönne befelé, most is itt durmol a cicahordóban és imádja, abszolút biztonságban érzi magát benne. Állatorvost kifaggattam, azt mondta, a macska életében egyszer esik át a toxoplazmózison, akkor 2 hétig űríti a kórokozót, soha többé az életben nem fogja, szóval kicsi az esély a fertőzésre és sokszor csak ráfogják a macskára, mert rosszul megmosott zöldségtől százszor előbb elkaphatjuk. A lényeg, hogy a székletével ne érintkezzen se terhes nő, se a kisgyerek. Egy éve van a cicánk, és hihetetlen sokat jelent a lányomnak, aki 2,5 éves. A kutyák mostanra abszolút elfogadták a kislányomat, teljesen kölyökként kezelik, akinek sok mindent eltűrnek, amit másnak nem tűrnének, bár nyilván folyamatosan kontrollálom a dolgokat, de engedtem a szigorból, mert látom milyen toleráns a banda. El nem tudom mondani, mennyit nyert a gyerekem az állatok társaságával. Egyszer megkérdezte a védőnő, nem félek-e hogy valamit elkap. Mondtam, hogy nem igazán, mivel minden kutyám és a macska is bolhátlanítva, féregkezelve, oltva van, viszont attól nagyon tartok amiket az emberektől elkaphat. Egy kicsit elakadt a szava, de írjunk csak egy kis listát, mit kaphat el a macskától a gyereked és mit kaphat el emberektől...Ilyen logikával a férjed zárja el hermetikusan a gyereket majd más gyerekektől és felnőttektől, hidd el borzalmasabb a lista, mint gondolnád, százszor jobban jár, ha állatok közt él, mint emberek közt ilyen szempontból. De arra nagyon vigyázni kell, hogy az első időben valóban el legyenek különítve, ha nincs a baba a karodban, nem tudom macska nézheti-e zsákmánynak, még az is lehet, az első hónapokban nagyon kis nünüke egy újszülött, nálunk akkor dőlt el abszolút minden kutya fejében, hogy ez tutira ember, amikor járni kezdett, de nagyobb esélyt látok arra, hogy szeretetből agyonnyomja, szóval macsek nálam úgy lehetne bent, hogy ha a baba a kezemben van, folyamatosan szoktatnám őket, de ha a baba aludna az ágyában, a macska nem lehetne vele kettesben és ehhez biztosan kialakítanám azt a rendet, hogy amint a baba kikerül a kezemből, macska azonnal menne a cicahordóba. A világ nagyon veszélyes, de sokszor nem az a legjobb megoldás, ha minden létező veszélyforrást eltávolítunk a baba körül, ugyanis egyrészt nagyon sok jó dologtól is megfoszthatjuk ezzel, másrészt a veszélyes dolgokat meg kell tanulnia neki is elkerülni, mert nem lehetsz majd mindig mellette és mások soha nem fognak rá úgy vigyázni, ahogy te vigyázol, tehát nagyon fontos, hogy legyen alkalma a gyereknek megtanulnia magát megvédeni valamilyen szinten. És mondom, akkor legyetek szívesek minden embert is elszeparálni, mert ha csak azokat veszem, amik ellen oltani kell a babákat, már az is nagyon durva lista, és akkor tegyük még hozzá azokat a betegségeket, amiket emberektől elkaphat...Hááát...
2016. nov. 16. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!