Hogyan lehetne meggyőzni a férjem arról, hogy a szobacica nem jelent veszélyt az újszülöttre?
1 ha utálod a macskádat az szerintem egy teljesen más helyzet, mondjuk azt nem értem, hogy miért tartod
Kérdező! A férjedet csak te tudod, hogy mivel lehet meggyözni, az állítólagos sztorija a macskaszörröl ordas nagy kamu, ha ezt elhiszi akkor gondolom nehezen meggyőzhető észérvekkel. Te is tudod,hogy egy benti cicának, aki mindig veletek van ez a kiköltöztetés nagyon durva lépés és nem is hiszem, hogy kiheverné. Mellesleg a környezetemben nagyjából mindenhol van macska, kisgyerek mellett, ha szoktál takarítani és nem a kiságyban alszik nem okoz semmi gondot.
Szerintem is veszélyes a macska a babára.
(A terhesség alatt nem lett a legtökéletesebb a toxoplasma eredményem, egyből kérdezte a védőnő hogy van-e macskám! -persze nincs)
Én csak simán nem engedném ki az udvarra.
Ha CSAK benti cica, akkor nem félnék, hogy behoz minden koszt meg bacit a lakásba.
Kérd meg az orvosodat, hogy mondja el neki személyesen a veszélyeket amit a macska okozhat és hogy az általa hallott baromság mennyire lehetetlen ("azert kellett eltavolitani a mehet mert csecsemo koraban egy macska szorszal belekeverdett a pelusba es feljutott a mehehez")...
Ijesztő, hogy ennyire hiszékeny a férjed és előbb alapoz egy pletykára mint a valós orvosi álláspontokra.
De ha így van, akkor nem tudsz mit tenni. Én biztos nem tenném ki a macskámat csak azért mert a férjem ostoba.
Ujszulott melle semmikepp nem engednem a macskat.
Fontosabb a kisbabad egeszsege, mint a macskad, ugye?
Gondold at!
A 3. valaszolohoz csatlakozom. A ferjed egyszeruen nem akarja bent a macskat, lehet hogy a sztori miatt, amit hallott, de az is lehet, hogy ez csak urugy. Lehet, hogy eddig sem tetszett neki, de most a baba jo ok arr, hogy rabirjon teged a macska eltavolitasara.
Ha mar ennyi mindent mutattal neki es megis egy ilyen ostoba sztoriba kapaszkodik, akkor nem gondolom hogy a ferjed meggyozheto.
Ket opcio van, az lesz amit o akar, vagy pedig nem gyozkodod tovabb, hanem tisztazod vele, hogy marad a macska bent es kesz.
Teljesen mas egy olyan macska, ami eleve kint nevelkedett es megint mas egy kezhez szokott, hazban, kedvenckent tartott joszagot egyik naprol a masikra kirakni. Szerintem sem fizikailag, sem mentalisan nem viselne jol.
En ragaszkodni szoktam a kompromisszumhoz, de ha nincs, mert az egyik fel (vagy mindketto) egyaltalan nem enged, nem meggyozheto, akkor nincs mas ut, mint donteni valamelyikuk javara.
Nekunk is van macskank, sot kutyank is, mindketto a hazban van, a kutya jar ki csak a kertbe. Gyermekeink is vannak, mar nem is kicsik, de folyamatosan voltak bent tartott allataink, mar joval a gyerekek elott is. Soha semmi bajuk nem volt sem a macskatol, sem a kutyatol. Kutya/macska rendszeres oltva/feregtelenitve van, bolha es kullancsirtot is kapnak, tisztan tartjuk oket, apoljuk a szoruket es csak mi etetjuk, szoval meg az sincs, hogy valamit osszeszedjenek. Naponta porszivoztam es felmostam, amikor meg a padlon kozlekedtek a gyerekek, azota 2 naponta.
Nalunk egyetlen kihivas volt: az almokat a furdoszobakban tartjuk mindket szinten es az ajtot pedig nyitva kell tartani, hogy a macska bejusson. A gyerekeket persze mi erdekelte volna legjobban? Persze hogy a macskaalom... Igy a furdoszobakhoz (is) raktunk babaracsot, hogy a macska bejusson, de a pici gyerekek ne.
Én inkább csak attól félnék nehogy bántsa a gyereket, pl megkarmolhatja, megharaphatja. Akkor is ha amúgy szelíd. Macskák is szoktak ám féltékenyek lenni.
Egyébként nem kell elpaterolni sehová, ha eddig is ott volt, akkor maradjon nyugodtan, csak ne hagyd egyedül a babával.
A szőrszálas hülyeség meg marhaság, ilyen nincs, ostobaság, másrészt akkor a te vagy a férjed haja is felkerülhetne. A te nemi szerveden is van szőr!!! A tiedbe nem kerül fel semmi? Abszurd az állítás ami a férjed "ismerőse" mondott. Szerintem hazugság. Valami teljesen más okból kellett eltávolítani a lány méhét ha egyáltalán el kellett vagy azt kellett.
Itt jegyzem meg, hogy sajnálatos módon a kisgyermekkorban súlyos szexuális abúzust elszenvedő kislányok méhét kell gyakran eltávolítani a súlyos roncsolódások miatt. Ezt nem fogják bevallani. De semmiképpen se legyen igazam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!