Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne szépen elérni,...

Hogyan lehetne szépen elérni, hogy ne jöjjenek sokat a látogatók a kórházba szülés után?

Figyelt kérdés

Két éve született az első babám. Első unokaöcsi, unoka, első dédunoka volt, nagy volt az öröm a családban. Egy hétig voltam a kórházban, azalatt mindenki jött szinte minden nap, megnézni a babát. A gond csak az volt, hogy így egész nap a látogatókhoz járkáltam (nem egyszerre jöttek). Nem tudtam pihenni, sem a szoptatással nyugodtan foglalkozni. Annyi kaját hoztak oda nekem, hogy az összes frissen szült anyuka azt ette velem a kórházi koszt helyett.

Most újra babát várok, de szeretnék nyugodtabban lenni vele szülés után. Valószínűleg császármetszés lesz újra. Azt szeretném, ha csak a fiam és a férjem jönne be látogatni minden nap (a fiam csak ha már jobban vagyok, nehogy megijedjen), és a többi látogató csak egyszer jönne be azon a héten, amikor benn leszek. Ezt már a legmegértőbb sógornőmnek fel is vázoltam, de ő kiakadt, hogy nem tehetem ezt velük, látni akarják a picit.

Nem akarok senkit megbántani, hisz ők a családom, de jobb lenne ha kicsit pihenhetnék is a kórházban. Talán így tudnám szoptatni a második babámat.

2016. nov. 15. 06:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben én inkább bevállalnám h a sógor haragszik egy darabig, minthogy ne legyen tejem. Ha már ennyire sügér

Csak megenyhül.

2016. nov. 15. 09:08
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! 4 éve az első szülésnél én is így voltam. Most a másodiknál mondtam a férjemnek, hogy mondja meg a családjának (az én részemről csak a szüleim jöttek), hogy ne legyen átjáróház és a babát nem fogjuk kihurcolászni (itt nem lehet osztályra bemenni). Nem értették meg...a babát a 3. nap mutattuk meg (komplikációk voltak sajnos a babával), akkor sokan "lemaradtak róla". 4. nap mentünk haza.

Sajnos, van, aki ért a kérésből, van, aki nem.

2016. nov. 15. 09:22
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nincs látogatási rend a kórházban?

Én megmondtam hogy a délutáni alatt jöhetnek, délelőt amúgy is vizit van meg gyerekorvosi vizit, nem is biztos hogy épp meg tudnák nézni.

Szerintem te is lőj be egy max 2 órás intervallumot, akkor jöhetnek. Így ők is látják a babát és te is tudsz pihenni.

Ha lehet, a férjed is legyen bent akkor.

Ha ez is megerőltető neked, akkor már most mond meg mindenkinek hogy nem jöhetnek. Ne érezd magad rosszul emiatt.

2016. nov. 15. 10:05
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én az összes rokont egyetlen időpontra hívtam oda, és mondtam, hogy azért szeretném így, mert nekem fárasztó.

Kivéve a férjemet, ő többször is bejött, de inkább csak hogy hozzon valamit, nem maradt sokáig ő sem.

Illetve a nagyobb gyerekeim is csak egyszer jöttek be.

Végül is csak 3 nap az egész, annyit a gyerekek kibírnak egy látogatással.

Egy rokon volt, aki csörgetett másnap is telefonon, hogy akkor ő most itt van a kórháznál és hozta a csirkelevest, meg bejönne, én meg mondtam, hogy sajnos nem számítottam rá, úgyhogy mehet haza, nem tudok kimenni, a babával foglalkozom. Megsértődött, így járt.

Mondjuk azt nem tudom mit tennék, ha olyan kórház lenne, ahová csak úgy besétálnak a látogatók, de szerencsére olyan, ahová nem jöhetnek be, a babát is csak üvegen keresztül nézhetik.

2016. nov. 15. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!