Hogyan lehetne szépen elérni, hogy ne jöjjenek sokat a látogatók a kórházba szülés után?
Két éve született az első babám. Első unokaöcsi, unoka, első dédunoka volt, nagy volt az öröm a családban. Egy hétig voltam a kórházban, azalatt mindenki jött szinte minden nap, megnézni a babát. A gond csak az volt, hogy így egész nap a látogatókhoz járkáltam (nem egyszerre jöttek). Nem tudtam pihenni, sem a szoptatással nyugodtan foglalkozni. Annyi kaját hoztak oda nekem, hogy az összes frissen szült anyuka azt ette velem a kórházi koszt helyett.
Most újra babát várok, de szeretnék nyugodtabban lenni vele szülés után. Valószínűleg császármetszés lesz újra. Azt szeretném, ha csak a fiam és a férjem jönne be látogatni minden nap (a fiam csak ha már jobban vagyok, nehogy megijedjen), és a többi látogató csak egyszer jönne be azon a héten, amikor benn leszek. Ezt már a legmegértőbb sógornőmnek fel is vázoltam, de ő kiakadt, hogy nem tehetem ezt velük, látni akarják a picit.
Nem akarok senkit megbántani, hisz ők a családom, de jobb lenne ha kicsit pihenhetnék is a kórházban. Talán így tudnám szoptatni a második babámat.
Ebben az esetben én inkább bevállalnám h a sógor haragszik egy darabig, minthogy ne legyen tejem. Ha már ennyire sügér
Csak megenyhül.
Szia! 4 éve az első szülésnél én is így voltam. Most a másodiknál mondtam a férjemnek, hogy mondja meg a családjának (az én részemről csak a szüleim jöttek), hogy ne legyen átjáróház és a babát nem fogjuk kihurcolászni (itt nem lehet osztályra bemenni). Nem értették meg...a babát a 3. nap mutattuk meg (komplikációk voltak sajnos a babával), akkor sokan "lemaradtak róla". 4. nap mentünk haza.
Sajnos, van, aki ért a kérésből, van, aki nem.
Nincs látogatási rend a kórházban?
Én megmondtam hogy a délutáni alatt jöhetnek, délelőt amúgy is vizit van meg gyerekorvosi vizit, nem is biztos hogy épp meg tudnák nézni.
Szerintem te is lőj be egy max 2 órás intervallumot, akkor jöhetnek. Így ők is látják a babát és te is tudsz pihenni.
Ha lehet, a férjed is legyen bent akkor.
Ha ez is megerőltető neked, akkor már most mond meg mindenkinek hogy nem jöhetnek. Ne érezd magad rosszul emiatt.
Én az összes rokont egyetlen időpontra hívtam oda, és mondtam, hogy azért szeretném így, mert nekem fárasztó.
Kivéve a férjemet, ő többször is bejött, de inkább csak hogy hozzon valamit, nem maradt sokáig ő sem.
Illetve a nagyobb gyerekeim is csak egyszer jöttek be.
Végül is csak 3 nap az egész, annyit a gyerekek kibírnak egy látogatással.
Egy rokon volt, aki csörgetett másnap is telefonon, hogy akkor ő most itt van a kórháznál és hozta a csirkelevest, meg bejönne, én meg mondtam, hogy sajnos nem számítottam rá, úgyhogy mehet haza, nem tudok kimenni, a babával foglalkozom. Megsértődött, így járt.
Mondjuk azt nem tudom mit tennék, ha olyan kórház lenne, ahová csak úgy besétálnak a látogatók, de szerencsére olyan, ahová nem jöhetnek be, a babát is csak üvegen keresztül nézhetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!