Ez sok ajándék lenne neki karácsonyra?
Van egy lassan 2 éves kislányom. Próbálom tartani magam ahhoz, hogy csak alkalmakra kapjon játékot, így is szerintem sok van neki. Persze néha apróságokra rávesz (inkább nem is engem, hanem az apját vagy anyukámat), de azért igyekszem betartani. Szóval év közeben ha láttam valamit,ami jó árban volt vagy nagyon megtetszett, azt megvettem és elraktam, hogy majd megkapja pl. karácsonyra, így nem kell ilyenkor gondolkoznom, hogy mit is kapjon és rohangálnom. Most megnéztem a dugi helyen, hogy mik jöttek össze.
Ezek vannak:
- Peppa plüss (most nagyon szereti ezt a mesét)
- Kis játékvonat (szintén Peppa malacos)
- Játékautó (ez is)
- 2 db babapuzzle készlet (az a 2-3 darabos fajta)
- Kisebb Duplo készlet (van már több féléje, nagyon szeret vele játszani, ez csak egy kiegészítő)
- Könyvek (4db különböző karácsonyi témájúak)
- Kis fürdőcsomag (egy fürdőjáték+ habfürdő)
Szerintetek ez sok? Nem akarom, hogy az legyen, hogy hirtelen sok és igazán semminek se örül, mert nem tudja hova kapjon. Mikulásra és szülinapjára szintén megvannak már az ajándékai. Adjam oda majd neki ezeket vagy tartsak vissza belőle valamit későbbre? Amúgy nyilván nagyszülőktől is kap majd ezt-azt (+keresztapukája,meg az én keresztanyám is szokott neki adni valamit), az nem tudom miket, majd ők kitalálják.
Ezért is kérdeztem, mert én is soknak látom, csak ugye első gyerek, nincs tapasztalatom. Most kezdte el érteni ezt a karácsony dolgot, tavaly ugye 1 évesen még nem igazán értette.
A könyveket szerintem megkapja, mert így is nagy könyvfaló, aktív könyvtári tag is :D A tavalyi karácsonyi mondókás könyvet fél éven keresztül napi többször kellett neki olvasni, még mindig fejből megy nekem az egész könyv :D
Akkor a játékokat valahogy meg próbálom elosztani, hogy jó legyen.
Amúgy pénzben nem került olyan sokba, tényleg akkor vettem meg ezeket, amikor nagyon jó áron jutottam hozzájuk. Van amelyik használt, de teljesen jó állapotú.
Az en fiam is 2 eves, neki ez tul sok lenne egyszerre, biztos vagyok benne.
En mondjuk nem vagyok hive az ilyen ajandek eldugdosasnak, a szulinapi ajandekat is 2 hettel hamarabb kapta meg, mert ugy voltam vele, hogy minek alljon a szekrenyben, ha akar jatszhatnank is vele addig. A szulinapjan meg ugyis kapott mastol. 9 napja volt a szulinapja, az en szuleim ma fogjak koszonteni (messze lakunk), szoval mar kb egy honapja folyamatosan szulinapja van :D de szerintem jobb igy elosztani picit.
Meg ezek az ajandekok olyan "aprosagok". Marmint olyan dolgok, amiket tolunk "csak ugy" is megkap a fiunk. Konyv, furdojatek vagy valaki irta pl az etkeszletet. Nem minden heten kap valamit, de neha neha egy-egy ilyesmi belefer. Szulinapra meg karacsonyra meg nalunk 1 vagy max 2 dolog van, valami "nagyobb". Szulinapjara egy nagy doboz duplot kapott, most karacsonyra meg jatekkonyhat szeretnenk neki.
Szoval a lenyeg, hogy talan azert sok ez a jatekmennyiseg, mert nem fogja tudni, hogy most akkor melyikkel is jatsszon szerintem. Tul sokfele. Nem "ertekben" gondolom soknak. A karacsonyi konyvek kozul akar mar ma kaphatna egyet vagy egy puzzlet.
Szerintem is tarts vissza belőle. Mondjuk nálunk a nagyobbiknál az a szerencsés vagy szerencsétlen helyzet van, hogy december 8-án van a szülinapja, előtte ugye két nappal Mikulás, rá 3 hétre meg Karácsony. Szóval nála is van ajándék dömping. Mi pont ezért Mikulásra tényleg csak egy csomagot adunk.
Karácsonykor meg összegyűlik a család és ugye mindenkitől kap valamit. Már az is sok önmagában, plusz ugye még rájön a mi ajándékunk. Ezért én is szétszórom. Van olyan, amit pl. augusztusban a névnapjára vettünk, de láttuk,hogy a családtól annyi ajándékot kap, hogy nem adtuk oda. Most fogja szülinapjára megkapni.
Nekem ez egyaltalan nem sok.
Nalunk harom gyerek van. Mindig kaptak tobbfele dolgot, de nalunk az a szokas, hogy nemcsak szenteste, hanem 25-en es 26-an reggel is talalnak ajandekot a fa alatt. Ez a harom nap errol is szol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!