Mit érdemes másfél éves (kislánynak) venni karácsonyra?
Amink van:
tricikli, kerti játékok
hintaló, hinta
játszósátor
első kirakók, formabedobós játékok
első kifestők
labdák, labdafürdő
egy halom könyv
hangszerek, dob, szintetizátor
játszószék
első laptop
Tényleg nem tudok mit mondani a rokonoknak, mi jönne még jól...
Kérlek segítsetek, köszi
Konyha, konyhai edények
babakocsi
gyurma, ujjfesték
fürdőszobai játék, ha szeret pancsolni
Konyhát inkább jövőre tervezünk, egy komolyabbat akarunk majd venni. Tehát az összes konyhai kellék elnapolva.
Babác cuccokat meg a kistesó érkezéséhez akarunk venni tavasszalra.
De köszi az ötleteket.
Nálunk pont másfél évesen kapta a konyhát, egy eléggé komolyat, mindenféle kiegészítővel, csodaszép, fából van, tartós, időtálló (a műanyag dolgokat nem kedvelem). Vettünk hozzá kétezer kiegészítőt kb. Hát... Imádta, az volt a legnagyobb durranás. Idén karácsonyra is kap még hozzá ezt-azt, a mai napig imádja, egy éve nincs nap, hogy ne nyúlna hozzá. Szerintem az egyik legjobb ajándék. :)
/Idén babaházat kap, remélem ugyanezt a hatást tudjuk elérni. :D/
Kedves harmadik kommentelő! Nem bántásból kérdezem, de amiket felsoroltál, mind karácsonyra kapja egy másfél éves gyerkőc? Kezdem kicsit hülyén érezni magam az 1 vödör duplóval, amitaz én másfél évesem kapni fog :D
Amúgy nem, de nekem ez már egy kicsit túlzásnak tűnik, persze döntse el mindenki maga.
Az én másfél évesem is babakonyhát kap, imád keverni-kavarni, rámolni a konyhában, állandóan vizslatja ahogy főzök, mosogatok, így szinte biztos vagyok benne, hogy nagyon fog neki örülni.
Emellett MegaBlocks-ot fog még kapni, mert az építőkocka eddig kimaradt az életéből. (leszámítva a Fisher Price-os mókakockákat)
Hát akkor lehet nekünk is a konyha lesz. Egy komolyabbat néztünk ki, mert jön a kistesó és 2 generáció fogja legalább használni.
Csak eddig úgy gondoltam, nem használná, hiszen most inkább a dobálós korszakában van. Nektek szerette az ilyen pici gyereketek a konyhát? Használta? Nyilván nem teljesen rendeltetésszerűen, de azért úgy ahogy kell?
Építőkocka nem jó ötlet?
Esetleg lehet fából (vannak bababarát festékkel kezelt szép színesek is, natúr is- bár inkább a színes jobban lekötné), vagy vannak klassz műanyag építők is, pl. Lego duplo (vagy ha nagyobbat szeretnél, akkor lego explore- bár ezt hamar ki fogja nőni, inkább szerintem a duploba érdemes akkor beruházni), vagy a Megablocks is ugyanolyan minőségi, jó márka és évekig kihasználható, mint a lego (és kompatibilis egymással a két szett!).
Ami még eszembe jutott:
- vannak ezek a kis állatok, amik kétfelé vannak vágva és azoknak kell a párját megkeresni- akár fából is lehetnek (mágneses)- kis fém kofferben árulják, egy farm állatai, mindenféle szénával, fűvel- csak előbb össze kell illeszteni az állatokat 2-3 darabból vagy gyxártani vicces állatokat :)
- a fakopáncs fajátékok között is érdemes szétnézni: vannak ezek az óriás fűthető fa gyöngyök/gyümölcsök- vagy a "vágható" gyümölcsök (tépőzáras, mágneses), de még a régi jó klasszikus csattogós pillangót is élvezné biztosan a kislány (és megint menő :)
- szerintem már szívesen gyurmázna is, egy csajos play-doh szett?
- kis csiptetős- esetleg világítós aljú- rajztábla vagy mágneses letörölhetős rajztábla
- tanuló játék (FP kutyus, Vtech játékok- értelmesek, hasznosak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!