Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit érdemes másfél éves...

Mit érdemes másfél éves (kislánynak) venni karácsonyra?

Figyelt kérdés

Amink van:

tricikli, kerti játékok

hintaló, hinta

játszósátor

első kirakók, formabedobós játékok

első kifestők

labdák, labdafürdő

egy halom könyv

hangszerek, dob, szintetizátor

játszószék

első laptop

Tényleg nem tudok mit mondani a rokonoknak, mi jönne még jól...

Kérlek segítsetek, köszi

2014. dec. 1. 16:34
 1/10 anonim ***** válasza:

Konyha, konyhai edények

babakocsi

gyurma, ujjfesték

fürdőszobai játék, ha szeret pancsolni

2014. dec. 1. 16:37
 2/10 A kérdező kommentje:

Konyhát inkább jövőre tervezünk, egy komolyabbat akarunk majd venni. Tehát az összes konyhai kellék elnapolva.

Babác cuccokat meg a kistesó érkezéséhez akarunk venni tavasszalra.

De köszi az ötleteket.

2014. dec. 1. 16:38
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Amiket felsoroltál, azokon kívül nálunk tanulókutya, pancsimanók, zsírkréta, teke késtzlet, gyur, építőkocka, szappankréta lesz a fa alatt. Van puzzleje, de kap másfajtát, ugyan ez könyvekkel, gyurmával. Mi megvesszük a konyhát is idén.
2014. dec. 1. 16:48
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk pont másfél évesen kapta a konyhát, egy eléggé komolyat, mindenféle kiegészítővel, csodaszép, fából van, tartós, időtálló (a műanyag dolgokat nem kedvelem). Vettünk hozzá kétezer kiegészítőt kb. Hát... Imádta, az volt a legnagyobb durranás. Idén karácsonyra is kap még hozzá ezt-azt, a mai napig imádja, egy éve nincs nap, hogy ne nyúlna hozzá. Szerintem az egyik legjobb ajándék. :)

/Idén babaházat kap, remélem ugyanezt a hatást tudjuk elérni. :D/

2014. dec. 1. 17:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Kedves harmadik kommentelő! Nem bántásból kérdezem, de amiket felsoroltál, mind karácsonyra kapja egy másfél éves gyerkőc? Kezdem kicsit hülyén érezni magam az 1 vödör duplóval, amitaz én másfél évesem kapni fog :D

Amúgy nem, de nekem ez már egy kicsit túlzásnak tűnik, persze döntse el mindenki maga.

2014. dec. 1. 17:08
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én másfél évesem is babakonyhát kap, imád keverni-kavarni, rámolni a konyhában, állandóan vizslatja ahogy főzök, mosogatok, így szinte biztos vagyok benne, hogy nagyon fog neki örülni.

Emellett MegaBlocks-ot fog még kapni, mert az építőkocka eddig kimaradt az életéből. (leszámítva a Fisher Price-os mókakockákat)

2014. dec. 1. 17:44
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, karácsonyra kpja ezeket az egész családtól. Dédi, két nagyi, mi szülők. Sok néhány száz forintos dlog van benne, pl. a zsírkréta 490.-, a kirakó 890.-,a teke készlet 1000.-... A konyha is a legolcsóbb, 4500.- Év közben nem kap játékot, van kb. 5-6 féle jelenleg, amiket már nagyon un. Ilyenkor kell vérfrissíteni.
2014. dec. 1. 18:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk Duplo vonatot kapnak közösen. A másfél éves kislányom ezen kívül még FP doktortáskát kap, mert mindig a nővére fonendoszkópjával mászkál. Ezen kívül Vtech ugri-bugri okos teknőst. Máshol látta, és sikítozós örömet okozott neki.
2014. dec. 1. 18:47
 9/10 A kérdező kommentje:

Hát akkor lehet nekünk is a konyha lesz. Egy komolyabbat néztünk ki, mert jön a kistesó és 2 generáció fogja legalább használni.

Csak eddig úgy gondoltam, nem használná, hiszen most inkább a dobálós korszakában van. Nektek szerette az ilyen pici gyereketek a konyhát? Használta? Nyilván nem teljesen rendeltetésszerűen, de azért úgy ahogy kell?

2014. dec. 2. 08:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Építőkocka nem jó ötlet?

Esetleg lehet fából (vannak bababarát festékkel kezelt szép színesek is, natúr is- bár inkább a színes jobban lekötné), vagy vannak klassz műanyag építők is, pl. Lego duplo (vagy ha nagyobbat szeretnél, akkor lego explore- bár ezt hamar ki fogja nőni, inkább szerintem a duploba érdemes akkor beruházni), vagy a Megablocks is ugyanolyan minőségi, jó márka és évekig kihasználható, mint a lego (és kompatibilis egymással a két szett!).

Ami még eszembe jutott:

- vannak ezek a kis állatok, amik kétfelé vannak vágva és azoknak kell a párját megkeresni- akár fából is lehetnek (mágneses)- kis fém kofferben árulják, egy farm állatai, mindenféle szénával, fűvel- csak előbb össze kell illeszteni az állatokat 2-3 darabból vagy gyxártani vicces állatokat :)

- a fakopáncs fajátékok között is érdemes szétnézni: vannak ezek az óriás fűthető fa gyöngyök/gyümölcsök- vagy a "vágható" gyümölcsök (tépőzáras, mágneses), de még a régi jó klasszikus csattogós pillangót is élvezné biztosan a kislány (és megint menő :)

- szerintem már szívesen gyurmázna is, egy csajos play-doh szett?

- kis csiptetős- esetleg világítós aljú- rajztábla vagy mágneses letörölhetős rajztábla

- tanuló játék (FP kutyus, Vtech játékok- értelmesek, hasznosak)

2014. dec. 2. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!