Egy évesnek nem kevés napközben a 20 fok? El lehetek így vele?
Fel van öltözve melegen. Harisnya, arra melegítő. Lábán tutyi. Body plusz meleg pulcsi. Központi fűtésünk van vegyes tüzelésű kazánról. Ha begyújtok nagyon meleg van 24 fok. Kicsi is izzad akkor és én sem érzem magam a legjobban. Míg nappal nem csökken 20 fok alá a benti hőmérséklet igyekszem elkerülni, hogy nappal is begyújtsak.
Jól csinálom vagy nem? Két tesója az oviban van napközben.
Ez ezer dologtól függ. Pont múltkor figyeltük meg, hogy egyik reggel felébredünk, 20 fok van és semmi bajunk. Másik nap felébredünk, 20 fok van, férjem meg akar fagyni, nekem semmi bajom, másnap fordítva es igy tovabb. De pl múlt este 25 fok volt bent, minden radiátor forró volt, mi meg a férjemmel vacogtunk, mert annyira fáradtak voltunk, hogy még ilyen hőmérsékleten is faztunk, a fiunk meg rövidnadrágot kért. Úgyhogy a hőérzet nem egy konstans állandó, függ a levegő páratartalmától elkezdve az ember adott fizikai, hormonális stb állapotától is.
Egyébként milyen fűtésrendszer van nálatok,? Kazán és radiátorok? Mert azzal szépen lehet játszani, rengeteg módja van annak, hogy ne legyen bent dögmeleg, de ez az adott rendszertől függ. Nálunk pl van huzatszabályozó, hőcserélő, két keringetőszivattyú több fokozattal és igy tovább, így aztán simán elérhető az is, hogy csak 40 fokos víz legyen a radiátorokban. De a legegyszerűbb módja a szabályozásnak, ha nem pakolod tele a kazánt és lezárod, mert akkor nem lesz a kazánban 80 fokos víz, így a radiátorokban sem, így nem lesz dögmeleg. Kerdezz meg egy hozzáértőt.
Az igaz, hogy a hőérzet egy adott hőmérsékleten is változhat, de erre nem az a megoldás, hogy fel le fűtöm a lakást ahogy éppen érzem, hanem pl. felveszek vagy leveszek egy pulcsit. Sokkal gyorsabb, egyszerűbb és gazdaságosabb megoldás, mint kínlódni a kazánnal és a vízhőmérséklettel...
Nem igaz, hogy 20 fokon nem lehet egy pár plusz mínusz ruhadarabbal szabályozni az aktuális hőérzetet.
Pólóban és vékony melegítőben vagyok 20-21 fokban.
Férjem póló, short (nem is, hazudok: alsóban van).
14 hónaposunk leggings hosszú body-val, és így is kimelegszik a játékban.
Nálunk is 20-21 fok van és nincs rajtam 5 réteg ruha, csak egy sima pulcsi. A gyereken sincs 5 réteg, csak plusz egy body.
Aki 20 fokban annyira fázik, hogy ennél több réteg kell, az nézesse meg a pajzsmirigyét.
Lehet egyszerűbb meghúzni egy kart, mint felvenni egy pulcsit, nem tudom, én mondjuk nem látok túl nagy különbséget idő és fáradság tekintetében.
De csak azért 25 fokra fűteni a lakást, mert lusta valaki felvenni egy darab pulóvert, az szerintem pazarlás. És nem a pénz miatt, mert aki megteheti, az fizesse ki, nem sajnálom tőle, de minek égessük feleslegesen a gázt vagy a fát.
Azért az élet ennél nagyobb kényelmetlenségeket is tartogat, mint hogy 20 fokot el kell viselni. Nem árt ha a gyerek is megszokja, hogy az élet néha már csak ilyen "kegyetlen".
20 fokban, szárazon pedig megfázni képtelenség. Csak fázni lehet. Nyilván aki 25 fokhoz van szokva az fázni fog.
Egyébként mindenki annyira fűti fel a lakását, amennyire akarja, de a lényeg, hogy 20 fok nem káros senkire nézve sem. Az más kérdés, hogy ki érzi jól magát benne és ki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!