Mi történhetett az ovodában?
Lányom 3 hete kezdte az ovit. Nagyon jól alakult minden. Második nap már ott tudtam hagyni délig. Ez ment egy hétig, hogy délben haza vittem. Múlt héten szerdán aludt ott először. Majd pénteken bepisilt 3-szor is. Ma reggel azzal kezdte, hogy nem akar oviba menni, meg hogy maradjak ott vele, otthol akar aludni. Reggel alig tudtam letenni nem akart elengedni, de muszály bemennie kivették a kezemből én edig eljöttem. Eléggé sírt. Majd mikor mentem érte, egyböl ébredés után mondták hogy délben 20 percig sírt. Vannak barátnöi, azt mondják szépen eljátszik, nincs vele probléma. A bepisilés szerintem azért volt mert kicsit megfázott és későn szólgatott vagy belefeledkezett a játékba. Eddig az ott alvással nem olt gond, inkább azért sírt mert nem akart eljönni.
Mondom neki folyamatosan, hogy anya megy érted amint felkeltél. De azt nem tudja megmagyarázni miért nem akar menni és ottaludni, azt mondja rá mert nem. Mi lehet a gond?
beszotatási szorongás a bepisilés, visszaesés.
vannak a neten tanácsok, hogyan lehet enyhíteni
és ne azt engd szerintem hogy anya úgy is jön, mert akkor ő is csak annyit lát az óvodában, hogy innen ki kell menni, hanem mesélj arról, hogy miért jó az óvoda. vagy óvodás kisfüzetek, könyvek is, mesélve, beszélve a képekről, sokat segítenek feldolgozni a nap eseményeit
a könnyen beszokó gyerekekkel ez szokott a gond lenni, hogy később fogják fel, hogy óvodás lett és ez így marad. addig abban a tündérmesében él, hogy be lett adva spontán játszani
Ez teljesen normális. Nálunk a bölcsis 4 hónap után kezdte el a bepisilést, pedig előtte már több hónappal nem volt baleset. Most meg rendszeresen. Először mi is pont arra fogtuk amire te, hogy felfázott, belefeledkezett, mélyen aludt, stb... Aztán itthon is elkezdte. Most alig van éjszakánk, hogy ne kellene átöltöztetnem. Nálunk sem akar menni. Sír, őrjöng. Mikor megyek érte alvás után, lát mert az üvegfalú a terem egyik fala, és mire beérek már sír, mert alig bírja kivárni, hogy odaérjek, ébredés után is sír utánam.
Szerintem semmi sem érte, egyszerűen most tudatosult benne, hogy ez mit jelent. Menni kell, ha nem akar, nem lát téged, amikor csak akar, azt kell csinálni, amit egy viszonylag idegen mond, stb... Egyszerűen korlátok között van, ami azért valljuk be, hogy nem egy csodálatos dolog. Eleinte új volt neki minden, most már megszokta és nem akarja.
A bepisilés egyértelmű hogy amiatt a "stressz" miatt van hogy mostanra rájött hogy az ovi nem csak egy jó buli, hanem most már tényleg minden nap menni kell.
Sok gyerek van így, hogy az elején könnyen beszokik aztán a 2.-3. héttől rájön h ez már mindig így lesz és akkor kezdődik a sírás. Ez nálunk is így volt.
Nálunk két hétig tartott kb aztán nem sírt.
De utána a nyári szünet után következő szeptemberben megint 1-2 hétig volt sírás reggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!