Hogyan oldjuk meg, ha az óvodában nem teszik le délután aludni a gyereket?
Nemrég költöztünk külföldre, mert a férjem jó munkalehetőséget kapott, a kislányunk 3 éves. Még nem jár itt oviba, de már nagyon menne, tavaly bölcsis volt, hiányzik neki, és én is nagyon szeretnék dolgozni. Viszont - szerintem egészen döbbenetes módon - itt nem fektetik le délután aludni a gyerekeket az oviban. Nincs rá lehetőség. Természetesen haza lehet hozni délben, és akkor alszik itthon, de így nem fogok tudni dolgozni. Tudom, nem minden gyerek igényli ennyi idősen már az alvást, de ő még nagyon, nem akarom kínozni, viszont itthon sem szeretnék ülni addig, amíg esetleg leszokik róla.
Ti mit tennétek? Tudom, hogy sok anyuka van itt külföldről, nálatok is ez a helyzet? Hogyan oldjátok meg? Arra gondoltam, fizetnénk valakit, hogy hozza haza, de arra meg elmenne a fizetésem nagy része, azzal az erővel itthon is maradhatok. Teljesen tanácstalan vagyok.
dehogynem, 6 éves korig mindegy gyerek szervezete igényli a délutáni alvást..
vállalj részmunkaidős munkákat a munkaügyi lehet a gyerek végett úgy is kiegészíti pár száz euróval össz akár ezer eurod is lehet havonta kint 4-6 órás munkával is..
ezért megy le a százalékom mindig..az ember jót akar, tippeket ad, erre lepontozzák..
de azért írok még annyit, hogy én pont du-i, esti beosztást keresnék, ha más nem, apuka hozza haza a gyermeket.
Valami egyszerűbb 4 órás munka reggel 7-11-ig?
Jó nem lesz nagy karriered, de pl. bolti eladó vagy hasonlót biztos találsz így. Aztán majd ha a gyerek megy suliba, keresel komolyabbat.
Férjed beviszi munka előtt a gyereket 8-ra te meg mész érte délben.
Szerintem sem igényli minden gyerek. Nekem a nagylányomat képtelenség volt 2 éves kora után letenni aludni, a pici most 3 éves és hétvégenként ő sem alszik. Eddig borzasztó alvó volt, de amióta nem alszik délután, azóta átalussza végre az éjszakát nem kell bemennem hozzá, pedig ez 3 éves koráig rendszeres volt.
Szerintem nem feltétlenül jársz rosszul vele, ha nem alszik délután, így legalább este tuti kidől, mint a krumpliszsák nem kell órákig altatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!