Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan oldjuk meg, ha az...

Hogyan oldjuk meg, ha az óvodában nem teszik le délután aludni a gyereket?

Figyelt kérdés

Nemrég költöztünk külföldre, mert a férjem jó munkalehetőséget kapott, a kislányunk 3 éves. Még nem jár itt oviba, de már nagyon menne, tavaly bölcsis volt, hiányzik neki, és én is nagyon szeretnék dolgozni. Viszont - szerintem egészen döbbenetes módon - itt nem fektetik le délután aludni a gyerekeket az oviban. Nincs rá lehetőség. Természetesen haza lehet hozni délben, és akkor alszik itthon, de így nem fogok tudni dolgozni. Tudom, nem minden gyerek igényli ennyi idősen már az alvást, de ő még nagyon, nem akarom kínozni, viszont itthon sem szeretnék ülni addig, amíg esetleg leszokik róla.

Ti mit tennétek? Tudom, hogy sok anyuka van itt külföldről, nálatok is ez a helyzet? Hogyan oldjátok meg? Arra gondoltam, fizetnénk valakit, hogy hozza haza, de arra meg elmenne a fizetésem nagy része, azzal az erővel itthon is maradhatok. Teljesen tanácstalan vagyok.

2015. nov. 15. 20:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
22%

dehogynem, 6 éves korig mindegy gyerek szervezete igényli a délutáni alvást..

vállalj részmunkaidős munkákat a munkaügyi lehet a gyerek végett úgy is kiegészíti pár száz euróval össz akár ezer eurod is lehet havonta kint 4-6 órás munkával is..

2015. nov. 15. 20:27
 2/14 anonim ***** válasza:
25%
*első körben keresnék egy másik ovit is.
2015. nov. 15. 20:27
 3/14 A kérdező kommentje:
Minden oviban ez van. A legtöbb gyerek részidőben jár csak, délelőtt vagy délután (ez utóbbi fél 1-től fél 4-ig tart), és mivel a délutánosok értelemszerűen nem alszanak, így a többiek sem. Én is részmunkaidőben gondolkozom, remélem, találok olyat, ami mellett odaérek a délelőtti turnus végére, fél 12-re a gyerekért. :(
2015. nov. 15. 20:31
 4/14 anonim ***** válasza:
24%

ezért megy le a százalékom mindig..az ember jót akar, tippeket ad, erre lepontozzák..

de azért írok még annyit, hogy én pont du-i, esti beosztást keresnék, ha más nem, apuka hozza haza a gyermeket.

2015. nov. 15. 20:41
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom, kit bántott, akit írtál, igazad van.
2015. nov. 15. 20:45
 6/14 anonim ***** válasza:
82%
6 éves korig??? Nem minden gyermek igényli. .. A kérdezőt azonban megertem. Egy 3 évesnek tényleg inkább szüksége lehet rá. Éjjel mennyit tud aludni?
2015. nov. 15. 20:46
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi Olaszországban élünk és itt is így van a legtöbb állami óvodában. Mi végül magánoviba vittük, itt alszanak ebéd után a 3-4 évesek, a nagyok már nem és 7-17.30-ig nyitva van, az államival szemben, ami csak 8.30-tól 15.30-g van nyitva.
2015. nov. 15. 21:00
 8/14 anonim ***** válasza:
76%

Valami egyszerűbb 4 órás munka reggel 7-11-ig?

Jó nem lesz nagy karriered, de pl. bolti eladó vagy hasonlót biztos találsz így. Aztán majd ha a gyerek megy suliba, keresel komolyabbat.

Férjed beviszi munka előtt a gyereket 8-ra te meg mész érte délben.

2015. nov. 15. 21:03
 9/14 anonim ***** válasza:
37%
Nem igényli minden gyerek. Az én gyerekem másfél éves kora után nem aludt napkozben elég volt neki este. Külföldön szinte sehol nem szokás a napközbeni altatás intézményben. A megoldás vagy az, hogy leszoktatod róla Szép lassan, vagy az, hogy bebiszittert fogadsz. Az elsőnek látom több értelmét
2015. nov. 16. 05:51
 10/14 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem sem igényli minden gyerek. Nekem a nagylányomat képtelenség volt 2 éves kora után letenni aludni, a pici most 3 éves és hétvégenként ő sem alszik. Eddig borzasztó alvó volt, de amióta nem alszik délután, azóta átalussza végre az éjszakát nem kell bemennem hozzá, pedig ez 3 éves koráig rendszeres volt.

Szerintem nem feltétlenül jársz rosszul vele, ha nem alszik délután, így legalább este tuti kidől, mint a krumpliszsák nem kell órákig altatni.

2015. nov. 16. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!