Hogyan oldjuk meg, ha az óvodában nem teszik le délután aludni a gyereket?
Nemrég költöztünk külföldre, mert a férjem jó munkalehetőséget kapott, a kislányunk 3 éves. Még nem jár itt oviba, de már nagyon menne, tavaly bölcsis volt, hiányzik neki, és én is nagyon szeretnék dolgozni. Viszont - szerintem egészen döbbenetes módon - itt nem fektetik le délután aludni a gyerekeket az oviban. Nincs rá lehetőség. Természetesen haza lehet hozni délben, és akkor alszik itthon, de így nem fogok tudni dolgozni. Tudom, nem minden gyerek igényli ennyi idősen már az alvást, de ő még nagyon, nem akarom kínozni, viszont itthon sem szeretnék ülni addig, amíg esetleg leszokik róla.
Ti mit tennétek? Tudom, hogy sok anyuka van itt külföldről, nálatok is ez a helyzet? Hogyan oldjátok meg? Arra gondoltam, fizetnénk valakit, hogy hozza haza, de arra meg elmenne a fizetésem nagy része, azzal az erővel itthon is maradhatok. Teljesen tanácstalan vagyok.
huhhh reszvetem :-o
En is ebben a helyzetben vagyok... mediterran orszagban vagy ugye?dobbenetes ami itt folyik,UTALJAK ha alszik a gyerek, a nappali alvasrol legkesobb 2 eves korara le kell szoktatni! Es ez egyaltalan nem jelenti azt hogy akkor este megy koran aludni es 12-14 orakat alszik, sot! Minel kesobb annal jobb. Mert este 11-kor meg etterembe es fagyizni kell menni.
Mi is itthon dekkolunk,juliusban mult 3 a kisfiam es 2-3 orat alszik delutanonkent.Ez nem fel-1 ora, hogy ne hianyozzon neki ha nem teheti.
olaszorszag
Gondolkodom hogy csak delelottre beadom es aludni hazahozom.
Egyebkent itt mar a bolcsodeben sincs alvas kb. 2 eves koru csoportokban. nagyon durva.
Bocsanat, a kerdesedre nem valaszoltam,nyilvan nem hasznos a valaszom,csak azert irtam hogy tudd nem vagy egyedul.
Nekem sem artana dolgoznom, de nincs munkam.Azt azert tudnia kell a tobbi otthon elo valaszolonak, hogy az "allami" bolcsode es ovoda sincs ingyen.Pont ellenkezoje a magyar rendszernek, ha mindket szulo dolgozik es minel tobbet keres, annal tobbet kell fizetni. Nekunk is kene,igy hogy en nem dolgozom, nem annyit mintha dolgoznek, de kb. ott vagyunk hogy azt mondom hogy igy, egy fizetesbol,ezt nem engedhetjuk meg magunknak! Ha meg dolgoznek, esetleg csak delelott,azt a penzt tutira elvinne az ovoda...
Nehez ugy.Fontos lenne mar ilyen korban hogy kozossegbe jarjon a gyerek,de rohadt draga, es ez az alvas nalunk is problema :-(
Nagyon nem mediterrán ország. Skócia. :) Itt napi 3 órát ingyenes az ovi, a gyerekek fele délelőtt jár, a fele délután. Az egész naposok reggel 9 és du. 3 között lehetnek bent, tehát azzal sincs kisegítve két teljes állásban dolgozó szülő. A magánovik nyitva vannak sokáig, de olyan rettenetesen drágák, hogy nálunk sajnos nem jöhetnek számításba. És nem tudom, ott lehet-e aludni.
Biztos ők is megoldják valahogy, de mi a magyar rendszerhez vagyunk szokva, és még rá kell jönnöm, hogyan alkalmazkodjunk az ittenihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!