Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ingyenes gyermekétkeztetés...

Ingyenes gyermekétkeztetés óvodában, bölcsödében? Ha nem szólok, hogy nőtt a fizetésem, ellenőrizhetik valahogy?

Figyelt kérdés
Fél éve óvodás a fiam, közben itthon vagyok a 1.5 éves kislányunkkal. A jelenlegi jövedelmünk szerint jogosult a fiam az ingyenes étkezésre, erről le is adtam anno a nyilatkozatot. Szeptembertől már rendes fizetést fogok kapni mert visszamegyek dolgozni, közben a lányom után kapom a gyest, plusz még a családi pótlék, lehet hogy így pont határeseten leszünk és nem fog járni az ingyenes étkezés. Ha nem szólok az óvodában, rájönnek, ellenőrzik valahogy? Nem áll szándékomban hazudni, nem akarom őket megtéveszteni, inkább csak kíváncsi vagyok, hogy ez vajon hogy működik? Mert ha nem ellenőrzik akkor akár mindenki azt vallhatja, hogy jogosult az ingyenesre.
2016. júl. 6. 08:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag nem ellenőrzik, úgyhogy csak a belső kis iránytűd fogja eldönteni, hogy neked megéri-e a sumákolás. Nekem ehhez nem lenne arcom, illetve nincs is, biztos ezért is áll az életem folyamatos küszködésből. Igaz, nem is fognak csalásért felelősségre vonni.
2016. júl. 6. 08:05
 2/9 anonim ***** válasza:
Nálunk minden évben újra kell igényelni, nem érdekli őket, tavaly kinek járt. Ugyanúgy bekérnek mindent.
2016. júl. 6. 08:06
 3/9 A kérdező kommentje:

Nekem csak egy formanyomtatványt kellett kitölteni, amiben aláhúztam, hogy jogosultak vagyunk. Ennyi, mást nem kértek be.

A kérdésem tényleg csak kíváncsiság, nem áll szándékomban hazudni. Még pontosan nem is tudom, hogy mennyi lesz a fizetésem, csak körülbelül kalkuláltam egyet.

2016. júl. 6. 08:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk pont azért kérnek be a keresetigazolástól kezdve a kutya fülégi mindent, mert sokan behúzták, hogy jogosultak rá... mi meg háborogtunk, hogy egy napra az ovis étkezés hogy a pi..ba kerülhet 900 ft-ba, mikor alig kapnak valamit?! Aztán elkezdtek a szülők inkább szendvicset csomagolni a gyereknek, meg hazavitték ebéd előtt.

A másik, hogy nálunk akkor maradhat a kicsi a napköziben, ha a szülők dolgoznak, vagy egyéb nyomós indokkal, mert finoman közlik, hogy nem gyerekmegőrző. Tehát ha nem tudod délben elvinni, mert dolgozol, már bukta is van, ha meg azt állítod hogy még nem dolgozol, akkor leszel szíves ebéd után hazavinni, ugyanis addig kötelesek foglalkoztatni.

Szóval örülj neki, hogy ilyen szerencsések vagytok az ovival, de azért készülj fel arra is, hogy mindig lesz egy "jószándékú" anyuka, aki be fog köpni, hogy te egyébként már keresel rendesen, nem vagy jogosult semmire. Főleg vidéken elterjedt szokás azt nézni, kivel cseszhetnek ki.

2016. júl. 6. 08:14
 5/9 anonim ***** válasza:
69%

Bocsi utolsó de ennyi zöldséget régen láttam így összegyűjtve.

Az óvoda nem hatóság, semmi köze senkinek a jövedelmi viszonyaidhoz, úgyhogy valszleg törvénytelen, ha kereseti igazolást kérnek. Mindemellett én tökéletesen egyetértek vele, igenis KÉRJENEK, enélkül is éppen elég a csaló lusta ingyenélő vérszívó körülöttünk, nemhogy még tálcán kínáljuk nekik az újabb lehetőséget. Igenis jogosnak tartanám a "beköpést" is a másik anyuka részéről: vagy szerinted erkölcsileg nem az a hulla, aki csal mások kárára, hanem aki leleplezi a csalást?!? Hol élünk? Mi ebben a logika és hol az értékrend??

Szendvicset csomagolni hivatalosan megint csak nem lehet az óvodásoknak, hacsak nem rendelkezik a konyhád HACCP tanúsítvánnyal.

Nem értem, hogy a napközi mitől gyerekmegőrző. Vagy az óvónők tán nem kapnak fizetést aznap, mikor délutánosok, hogy ezt szívességnek tekintik? Vagy tán nem az a dolguk, hogy gyerekekre vigyázzanak?? Majd én is megmondom a főnökömnek, délután már nem fénymásolok, nem vagyok én banyek fénymásolószalon!!!!!! :D Basszus hihetetlen micsoda kiskirályoknak hiszik magukat. Egy normális munkahelyen akkora pofára esés várna rájuk, hogy öröm lenne nézni.

2016. júl. 6. 08:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Önbevallásos (nálunk legalábbis), nem ellenőriznek, mindenki megkapja, aki kéri. Viszont szúrópróbaszerűen ellenőrizhetnek bármikor az év során, akkor viszont az a minimum, hogy visszamenőleg kifizettetik.
2016. júl. 6. 11:09
 7/9 anonim ***** válasza:

A 4-esnek az ovija annyit jogsértést követ el,amennyit nem szégyellnek,felháborító!!!

Nem kell semmilyen papírt mutatni mennyit keresel,és minden gyereknek joga van ugyanaddig maradni.Nem kötelezhetnek senkit,hogy délben vigye haza.

Kérdező: minden évben nyilatkozni kell.Most is majd.Sokan hazudnak szerintem,gondolkozz rajta,te bele akarsz-e tartozni.

2016. júl. 6. 11:33
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én is úgy olvastam, hogy az óvoda nem kérhet be jövedelem igazolást.

Közben rájöttem, én adókedvezménnyel együtt számoltam, de nem rég eldöntöttük, hogy azt nem kérjük év közben, csak adóbevalláskor, így pont a határ alatt vagyunk.

2016. júl. 6. 13:16
 9/9 anonim ***** válasza:
az ugyanúgy számít,tök mindegy hogy egy évben egyszer vagy minden hónapban.
2016. júl. 6. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!