Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyatejleadó anyukák, átvegyem...

Anyatejleadó anyukák, átvegyem ezt a tejet, vagy van valakinek tb-n keresztül teje, bővebben lent?

Figyelt kérdés
Mi receptre kapunk anyatejet, viszont napi 200ml-t kapunk csak, pedig 8000ml-kellene. Lenne egy forrás, akinek az elején megcsinálták a szükséges vizsgálatokat és elfogad receptet, így ingyen kapnám tőle a tejet, mert az államkincstártól megkapja a pénzt. És meg lenne a napi mennyiség 2/3-a is, vagy a fagyasztottal együtt az egész! Viszont ez a tej nincs bevizsgálva, mert ugye házhoz mennénk érte. Ez így működik? Nem kell megvizsgálni a tejet? És ha vizezi a tejet? Illetve érdekelne anyatej, ha budapesti valaki és elfogad receptet.
2010. ápr. 28. 12:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kérdésedre válaszolva a védőnő vagy elmondja, hogy milyen a család, vagy nem.De mindenképpen ragaszkodnék egy látogatáshoz, mert akkor tudnál beszélni az anyukával, hogy mikor fej, milyen körülmények között, sterilizálás módja...

Bár az a másik véleményem, hogy ha a babának esetleg valami baja van (akármilyen baja, betegség), akkor nem tudhatod, hogy az a tejtől van-e, vagy mástól.

Én pl mindig szóltam, hogy most egy kicsit náthás vagyok, vagy fejfájásra be kellett vennem gyógyszert. Sőt, az anyatejet vivő anyukának jeleztem, hogy a babám széklete változott, ne ijedjen meg ő sem.

Szóval nagyon körültekintőnek kell lenni, de semmiképpen sem szeretnélek lebeszélni a háztól való elviteltől! Soha nem kértem érte semmit, nekem elég volt az a tudat, hogy egy másik baba is szépen fejlődik, örömmel issza a tejem.

2010. ápr. 28. 13:26
 12/15 A kérdező kommentje:
Megyek megetetem a bébimet :) de addig írjatok, ha tudtok.
2010. ápr. 28. 13:27
 13/15 anonim ***** válasza:

1. vagyok, engem anno megnyugtatott a gyerekorvos, hogy ne aggódjak, mert teljesen sterilizált anyatejet kapunk a gyűjtőből, tehát pasztörizálják is (de így is sok vitamin marad benne).

Mert ok, hogy bevizsgálják az anyát, de nincsenek ott minden fejésnél, ki tudja, hogy csinálja, milyen higiéniai szabályokat tart be?

Én nem merném innen-onnan elhozni.

2010. ápr. 28. 13:37
 14/15 A kérdező kommentje:
Megfogadom a tanácsotokat, megbecsüljük a napi 200-at.
2010. ápr. 28. 13:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Nővérem adott le anyatejet mikor az első kislányát szoptatta.Szerinte minden adagot bevizsgálnak.Sokáig és sok tejet tudott leadni,és egyszer volt mikor szóltak neki hogy menjen el a háziorvoshoz,mert valami fertőzése lehet,mert a tejben kimutatták.Neki meg semmi tünete nem volt.Ebből gondolja hogy minden adagot bevizsgálnak.
2010. ápr. 28. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!