Anyatejleadó anyukák, átvegyem ezt a tejet, vagy van valakinek tb-n keresztül teje, bővebben lent?
Szia!
Én csak gyűjtőn keresztül fogadnék el tejet.
Mi is onnan hordtuk és, amikor már nem volt elég, tápszerrel pótoltam. Már 2 dl anyatejben megvan a babának az a vitamin a szükséges, a többi tápszerrel nyugodtan pótolható.
De ugye 800 ml-t akartál írni és nem 8000-et? :)
Nekem nincs tapasztalatom arról, hogy pontosan ez hogy működik, de tudomásom szerint ha egy anyuka le akar adni tejet, akkor az elején csinálnak vele vérvizsgálatot, megnézik minden rendben van-e, megtanítják hogy kell "sterilen" lefejni és eltárolni a tejet, de utána nem ellenőriznek le minden leadott tejadagot külön, az nagyon fáradságos lenne.
Ha az általad említett anyukát már "bevizsgálták", akkor elvileg ok. a tej.
Én ismerősnek tudtam adni eddig mindkét gyerekemnél a lefejt tejet, ezért soha nem kértem semmit és engem sem vizsgáltak meg, ez bizalmi alapon ment, én szóltam még akkor is, ha csak egy náthát kaptam el, hogy inkább forralják azt az adag tejet...
Azt viszont nem értem, hogy ha jogosultak vagytok anyatejre, akkor miért csak 200ml jár...
Jogosultak vagyunk, de sajnos kevés az elosztóban a tej, a koraszülöttek és a kisebb súlyú babáké az elsőbbség. Az én lányom 8 hetes és 4600g.
Elsőnek: akkor nem vizsgálják be szerinted a tejet minden alkalommal?
Elég nehéz helyzet, mert vagy megbízol az anyában, vagy nem. Engem a védőnő ajánlott anyukáknak, akinek tej kellett, házhoz jöttek, láthatták hogy élünk... Soha eszembe sem jutott, hogy vizezzem a tejet, vagy bármi mást tegyek bele, a lelkiismeretem nem engedné, meg egyébként is!
Szerintem beszélj a nő védőnőjével, hogy mit tud a családról, anyukáról, hogy élnek. Aztán eldöntheted, hogy belevágsz-e, vagy sem. De az biztos, hogy a napi 200 mili bevizsgált tejet nem adnám fel 800 mili más tejért.
Utolsó vagyok!
Én rengeteg tejet adtam már oda tejesen ingyen, az elsővel kb 15 litert a második babámmal legalább 50 litert.
Ajánlom a:
Én pl ezen keresztül is ajánlottam fel fagyasztott anyatejet, pár óra múlva már volt is jelentkező, aki elvitte
Szerintem nem, mert az iszonyú nagy meló lenne nekik, esetleg véletlenszerűen ellenőriznek. De ennek utána kellene járni...
Sajnos csak ezt a cikket találtam így hirtelen, ebből sok minden kiderül, de pont az nem, amit kérdeztél, hogy minden egyes tejadagot átvizsgálnak-e.
Viszont szerintem akii ezt csinálja, az biztos nem a pénzért, hanem inkább meggyőződésből, mert egy literért 1800 Ft szerintem röhejesen kevés...
Azt megkérdezhetem, hogy Neked miért nem ment?
második
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!