Másnak is van olyan érzése, hogy a védőnők többet ártanak néha mint használnak?
Olvasgatok itt pár hónapja és kiborít, amiket írnak a kismamák.
Nem hogy segítenék/támogatnák a kismamát meg az anyukákat, gyakran minden szakmai alapot nélkülözve megijesztik, bepánikoltatják, és az utolsó csepp önbizalmukat is elveszik, hogy képesek jól megoldani a gyerekkel/babával kapcsolatos teendőket.
Mégis mire képzik őket?
Tisztelet a kivételnek, akik biztos léteznek valahol.
Én a 9. védőnőt "taposom", pedig csak egyszer költöztünk.
Amikor az elsőt vártam, akkor elkelt volna a segítség, de egy olyan lány volt, aki akkor jött ki a főiskoláról, se tapasztalata, se saját gyereke nem volt. De azóta találkoztam nyugdíjas kor előttivel, ő a 30 évgel ezelőtti dolgokat mondta, meg olyannal is, akinem tudta, hogy szoptatás alatt teherbe lehet esni...
az én védőnőm jönni sem akart. max kipipálni, hogy letudta a kötelező látogatást, volt, hogy útközben véletlen találkoztunk, kérdezett pár mondatot és le is tudott ezzel még egy kötelezőt, közölte is hogy így már nem jön megint.
engem megrémisztett, mi lenne ha nem lenne rokonom, barátnőim akik segítenek első gyermekes anyaként, mi lenne ha totál buta sötét lennénk eegy újszülött mellett tele aggódással. mert ha csak a védőnőre számíthattam volna, a gyerekem biztos megsínyli. (már a kezdet kezdetén, hogy D, K vitamin kötelező, sem tőle tudtam meg..vagy nem tudom meddig éhezett a gyermekem, mire leesett, hogy kevés a tejem...meg sorolhatnám)
Én a 6.-iknál járok, vagyis csak fogok, mert nemsokára fog kezdeni, és még csak másfél éves a fiam. Hát, nem nagyon tudok róluk mit mondani, mert gyakorlatilag 1x voltak nálunk, így csak a kötelező orvosi ellenőrzésen találkozunk. Aranyosak, meg minden, de inkább csak mosolygok és bólogatok, aztán elfelejtek mindent amit mondanak.
Mikor megszületett a fiam és kijött a védő meglátta, hogy a másfél hetes fiam, hogy kinyomja magát hason, azt mondta, milyen ügyes, már ezt tudja? Aha, fél éves koráig hordtuk dévény tornára, oxigénhiány miatt. Köszi... Én inkább nem hívom őket.
Köszönöm, hogy megosztottátok a saját tapasztalatotokat, akár pozitív, akár negatív.
Azt gondolom, hogy az emberi oldal olyan, amilyen, orvosból, tanárból és mindenből van kedves meg bunkó. Mondjuk aki kifejezetten emberekkel foglalkozik vmilyen segítő szakmában, annak bizonyos szint alá nem szabadna menni ebben sem, de ez egy másik kérdés. (Az én "tapasztalatlan védőnm pl. kifejezetten nagyon kedves és igyekvő volt!)
Engem konkrétan az bosszant fel, aikor kárt okoznak a "munkájukkal".
Nesze semmi fogd meg jól-nak érzem ezt a szakmát, mert ők mindenből tanulnak egy kicsit (babagondozás, gyermekgyógyászat, nőgyógyászat stb.) De egyik területen sem képzezttek alaposan (Ez egyébként logikus is, mert nem tanulhatnak minden szaktetületen egyetemi szinten 5 vagy több évet)
Ehhez képest egy csomó szituációban úgy osztják az észt, hogy a kismama/anyuka vagy összetörik lelkileg, vagy beparázik, vagy szakember bevonása nélkül (vakon bízva) megfogad egy tanácsot, amiből aztán nagyobb baj kerekedik.
Ha én lennék a helyükben, és bajra gyanakodnék, akkor azt mondanám, hogy ezzel vagy azzal feltétlenül érdemes elmenni szakemberhez...
Az en vedonom munkaido lejartaval kikapcsolja a ceges telefonjat, hetvegen se kapcsolja be egeszen hetfo reggelig. (magan szamot nem ad meg)
Tobbek kozott mikor megszuletett a kislanyom es szolni akartam neki, akkor sem tudtam elerni, (pedig tudta, hogy szulni fogok) masnap kapta meg az sms-t, miutan mar hazajottunk a korhazbol. Igy a hazajovetel napjan hiaba is vartam volna, amikor ugye kotelezo lenne a latogatas...
Amikor pedig nem mult az ujszolottkori sargasaga a kislanyomnak es bekerultem vele a korhazba 2 hetesen, ami engem nagyon melyen erintett, azt orommmel csamcsogta ki a falubeli kismamaknak...
Errol ennyit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!