Ti mi ellen oltattátok be a gyermekeiteket?
Az lenne a kérdésem,hogy milyen oltást tartotok fontosnak.Arra gondolok amit nem kötelező beadatni.
A keresztanyám nem akarja beadatni a méhnyakrák védőoltást sem a hepatitis oltást a lányának.
Én mind a kettő ellen be vagyok oltva.
Ti mit adattatok be lányotoknak vagy fiatoknak és miért? Szerintetek fontos?
A hepatitis B ellen kötelező, az A kevésbé veszélyes, és inkább a putrisoron szokott fertőzni. Ha járvány van a környéken, úgyis oltanak.
Mindent beadatnék, amit lehet (még nincs gyerekem). Egészségügyben dolgozom, így az influenzának ki vagyok téve, és nem akarom hazavinni. Ezentúl a rota, bárányhimlő, HPV fontos. Ezentúl beadatnám a agyhártyagyulladás ellenit is. Mivel természetjárók vagyunk, így előbb-utóbb a kullancsok által terjesztett agyvelőgyulladás ellenit is pipálva lenne. Hirtelen több nem jut eszembe, mást mérlegelnék :)
A lányom a kötelezőket kapta meg+vírusos agyhártya ellenit. Mivel mi sokat utazunk és kirándulunk ezért tavasszal a kullancsos agyhártya gyull ellenit is megkapja. Bárányhimlő ellenit nem kapta meg, 5 éves volt mikor úgy döntöttem hogy megkapja, aznap elkapta a bárányhimlőt (szerencsére nem viselte meg)
Most a fiam ugyanezeket plusz a bárányhimlő ellenit beadatom neki (nem bízok a szerencsénen hogy nàla is könnyű lesz)
Illetve ha iskoláskorúak lesznek, akkor hpv ellenit is megkapják ( nár mintha az a lányoknak már kötelező lenne)
A kötelezőkön és az ingyenes, ám nem kötelezőkön túl megkapta a rotát ill. a bárányhimlő ellenit.
Ez utóbbiról megoszlanak a vélemények, én 4 különböző szakembert kérdeztem, mindegyikük ajánlotta.
#1-es vagyok, aki lepontozott, az miért tette? Ez a kérdés véleményt kért, nem konkrétumokat...
Értem én, hogy drágák az oltások, de kéthavonta tízezrekért történő 16D-s ultrahangmozizás, baldachinos kiságy meg százezres babakocsi helyett nyugodtan lehet áldozni a gyerek egészségére... Végigasszisztáltam egyik barátnőm 1 éves kislányának az agyhártyagyulladását, a "móka" a kislány bal kézfejébe és több lábujjába került, no meg három hónapnyi kórházi tartózkodásba.
Mindent beadattam. Nem hiszek az összeesküvés elméletekben. Tény, hogy a védőoltások bevezetése, kötelezővététele óta minimálisra csókkentek, vagy eppen eltüntek fertőzőbetegségek.
Hogy szövődménye lehet az oltásoknak? Lehet, de ha mindenki újhullámosan kelzd gondolkozni, akkor nem oltás-szövődmények lesznek, hanem járványok.
A gyerekeim megkapták az oltásokat, nem volt szövődményük, ezeken kívül elkapnak betegségeket, tehát az immunrendszerük azért dolgozik, és évről évre látványosan erősödik is.
Méhnyakrák elleni oltás szerintem egy mérföldkő, és mivel támogatott, nem elérhetetlen. Felelőtlen aki nem adatja be gyerekének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!