Mitől függ, eljárást indítanak-e a szülők ellen?
A mostanában fel-felbukkanó gyermekbántalmazásos esetek miatt gondolkodom már hosszú ideje azon, hogy milyen sérülést kell a szülőnek okoznia a gyermekén ahhoz, hogy a hatóságok látókörébe kerüljön? Sajnos velem is előfordult ilyen, évekkel ezelőtt az én gondatlanságom miatt sérült meg súlyosan, de szerencsére nem maradandóan a kisbabám. Hetekig voltam vele kórházban, de semmiféle jogi következménye nem lett, még a családvédelmisektől sem látogatott meg minket senki.
Szóval a kérdésem annyi, hogy mit kell tennie egy szülőnek ahhoz, hogy ha nem is feltétlenül elítéljék, de elkezdjen foglalkozni vele a gyermekvédelem? Vagy függ ez a családtól, az anyagi helyzetüktől, védőnő szimpátiájától stb is?
Szia
A mi esetünkben elég volt egy pofon, meg egy azelőtti kézszorítás. Jelenleg védelembe vagyok véve (3 testvéremmel együtt) családon belüli bántalmazás miatt már másodjára.
Hozzáteszem aki a bejelentést tette, ezt csak kib*szásból csinálta, de mindegy.
Az elso kamuzik.
Ha látható, hogy baleset eredménye a sérülés, márpedig az orvos ezt meg tudja állapítani, makkot nem értesítik a hatóságot - kivéve életveszélyes sérülés. Amúgy meg komoly bántalmazás eseten
Szóval kamuzok? A gyámügynek minden bejelentést meg kell vizsgálnia, és szerintük a pofon nem megfelelő nevelési módszer és védelembe vettek.
Kérdező: igen itt Magyarországon.
Engem egy eve nyomott fel a gyamugyon egy "joakarom"
Azzal,hogy nem megfeleloek a korulmenyek,nem esznek a gyerekek rendesen,nem takaritok,koszos edenyekbol romlott kajat esznek.
Kijottek csak ugy,szo nelkul,korbeneztek,megkerdeztek ezekrol.termeszetesen rend volt,finom ebed a tuzhelyen,kaja a hutoben egyebek.
Megis volt targyalasunk,ahova apukat is rendeltek (elvaltunk) es ott a nevelesi tanacsado,vagy kicsoda azt irta a javaslatra,hogy a vadakat ejtsek,mert nem allnak fenn.megis egy ket honapos procedura volt,az iskolabol es ovodabol is kertek velemenyt.szerencsere ismernek,es egy percre sem hittek el az egeszet.
Ha barmit talaltak volna akkor vedelembe veszik a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!