Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan aki sokat...

Van itt olyan aki sokat hízott terhesség alatt és nem nyerte vissza utána az alakját?

Figyelt kérdés
70 Kg voltam első terhességem elején 25 kg híztam.A hasam tele van csíkokkal a méretéről nem is beszélek.Félreértések ne essék a gyermekáldás és az anyaság volt/van eddig életemben a legjobb ajándék,csak egyszerűen még mindig nem tudom elfogadni hogy más lett a testem.Sokféle diétát kipróbáltam már de egyszerűen mindig feladom és abbahagyom és így persze egy 2 kilónál többet nem tudok leadni.Most is próbálok odafigyelni az étkezésre mindent eszek de próbálom a mértéket betartani,de sajnos még mindig van olyan nap összejövetel amikor átesek a ló túloldalára.Rég álltam mérlegre de tuti 90 kg-tól több vagyok.Mozogni tornázni nem sok időm van,annyi hogy ha elmegyek a gyerekkel sétálni biciklizni vagy épp játszok vele.Szóval a kérdésem az lenne,hogy aki visszanyerte az alakját azok mit hogy csináltak?Illetve aki nem az beletudott törődni hogy ez van így maradt a súlya?
2016. okt. 26. 15:25
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
sosem fogok beletörődni,40 kgt híztam és közben IR-es is lettem, így ha nem eszek elég szénhidrátot, szimplán rosszul leszek:((( nagyon szeretnék már lefogyni, mozogni sincs semmi időm:S:(
2016. okt. 26. 15:38
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem nagy segítséget tud nyújtani a kaloriabazis.hu vagy a kaloriaguru.hu

De tényleg lelkiismeretesen kell vezetni, nem csalni (azzal magadnak hazudsz), mindent felvinni, különösen, ha nem vizet iszol, hanem pl gyümölcslevet, tejet vagy üdítőt.

Ha vezetsz étkezési naplót, rá fogsz döbbenni, hol csúszik el a dolog. Ezzel lehet tartósan fogyni. Érdemes azt is megnézned, hogy mit hogy főzöl, mennyire olajos/lisztes/cukros az étel, amit eszel.

De aztán nehogy feladd, hogy nincs időd vezetni, mert akkor tényleg sosem fog sikerülni. Hajrá, menni fog! :)

2016. okt. 26. 15:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

En is nagyon sokat hiztam az elso terhessegem alatt es mivel vekony voltam elotte, igy igen rossz volt szules utan a tukorbe nezni. Igy nem szenvedtem tul sokat, megvolt az elhatarozas es ereztem, hogy muszaj vagyok leadni a felesleget, mert nem vagyok hajlando egy darab uj ruhat sem venni magamnak es ugy maradni. En majd 20 kilot le is "dobtam", megerte.

Lehet hogy nem esik jol, amit mondok, de amig van mindenre kifogas, magyarazat, addig nem is lesz sikered. Pl miert megy be tobb kaja, miert nem megy a dieta, miert nincs ido/lehetoseg/penz, stb a mozgasra. Pont olyan ez, mint a dohanyzas, amig az egyen maga nem akarja igazan, de tenyleg igazan, addig ugy sem fog menni.

Alapban olyan dietat kellene keresni, osszeallitani magadnak, amit birsz tartani hosszu tavon. Ha lemegy a nagyja, akkor meg egy ideig vigyazni kell termeszetesen, de aprankent azert vissza lehet terni egy normalis, de esszeru etkezesre, nem kell az embernek egy eleten at koplalnia, ha mellette aktiv is. Azt a par honap/fel ev/egy ev dietat meg siman megeri az (legalabbis nekem), hogy utana jol erezze magat az ember a boreben.

A barati korben egyebkent azt lattam, hogy hozzam hasonloan szinte mindenki felkapott 20-25 kilokat az elso gyerekkel es ennyi nem kopik am le csak ugy magatol a szoptatas alatt. De aki igazan le akart fogyni, annak a gyerek egy eves korara sikerult. Volt aki kemenyen csinalta, dieta, edzo, stb, voltak akik pedig szepen, lassan, aprankent fogytak. Olyan is volt aki mindenfele sport es konkret dieta nelkul, csak siman kevesebbet evett es nagyobbakat setalt a gyerekkel.

Es persze van olyan is, aki negy eve szult es evrol evre nagyobb darab, de kozben minden talalkozaskor arrol beszel, hogy zumbazni jar heti ketszer.

Az en dietam egyebkent annyibol allt, hogy radikalisan csokkentettem a finomitott szenhidratot (semmi kenyer, kalacs, suti, csoki, teszta, nokedli, krumpli es hasonlok). Koretkent rizst ettem, rizspufit, abonettet, nagyon vekony szelet barna kenyeret piritoskent, hasonlokat, de ezekbol is keveset). A feherjebevitelt emeltem lenyegesen (feherhus, turo, tojasfeherje volt ez nalam foleg, de jo meg a hal is, mas husok, csak en nem sok hust szeretek).

Mindenhez ettem annyi nyerszoldseget amennyi jol esett, ez telitett is es jo volt nezni a "megpakolt" tanyert akkor is, ha nagyreszt hussal es zoldseggel volt tele. De ettem boven parolt zoldseget is ebedre a hus melle.

Gyumolcsot is ettem, de modjaval. Az alma volt az alap, az volt nekem a nasi, de ment meg a narancs, kivi, eper, megy, ananasz is, attol fuggoen, hogy minek volt szezonja. Csinaltam szuper gyumolcssalatakat is natur joghurttal, ha valami edessegre vagytam. A gyumolcsokrol en nem voltam hajlando lemondani, de nem art veluk vigyazni.

Napi 5 etkezesem volt, amikor volt ra idom, igy nem eheztem.

En mozogtam is mellette, azt elkezdtem szules utan par hettel. A fiam hajnali etetese utan mar nem fekudtem vissza, hanem letoltam otthon egy 40-50 perces valamilyen ugribugrit dvd-rol, ami epp megfelelt az adott kondiciomnak, ami nyilvan az elejen nem volt valami fenyes. Ezt heti 3-5 alkalommal csinaltam. Emelett delutan a gyereket nem ben altattam, hanem babakocsiban es kint tologattam ossze-vissza napi 5-6 kilometert, ha nem esett.

En 3 honap alatt dobtam le azt a kozel 20 kilot, lehetett volna lassabban is, de igen meg akartam tole szabadulni es jo volt a lendulet. A mozgast teljesen azota sem hagytam abba, de mar mast csinalok. Enni szek normalisan, azt amit a csaladnak fozok, sot, neha gyorskajat is, de nem zabalok. Ha erzem, hogy kicsit megindul a sulyom fel (elofordul 1-2 evente), akkor mar az elso plusz 2 kilonal megcsipem a dolgot, kicsit odafigyelek az evesre es tobbet sportolok, mint a megszokott. Ennyi nekem eleg. Azot eltelt kozel 10 ev es tulvagyok 3 masik terhessegen, de nem jottek vissza az akkor leadott kilok.

En mindenkepp biztatlak, tenyleg nincs lehetetlen. De ezt neked igazan akarnod kell, kemenynek lenni, vagy elfogadni a helyzetet. De az a legrosszabb, ha nem fogadod el magad, de tenni sem teszel rendesen ellene.

2016. okt. 26. 22:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Szemelyes tapasztalatom ugyan nincs, mert en "csak" kozel 20 kilot hiztam, es ebbol 10 maradt fent szules utan. De mivel elotte vekony voltam, igy ezzel a plusz 10zel sem voltam dagi, inkabb csak a vekony testalkatom normal lett. Eleinte en is probaltam kiiktatni a nasikat, ilyen olyan deitakat, tornazni, stb. De aztan szepen lassan rajottem, hogy nem zavar elegge a felesleg. Bevallottam magamnak, hogy ugyan zavar a plusz 10 kilo, de ahhoz, hogy tegyek ellene valamit ez nem volt eleg. Mindig volt kifogasom, ahogy neked is. A 3as valaszoloval tokeletesen egyetertek. Amig nincs meg a sziklaszilard elhatarozas, addig nem fog menni. Es szerintem nalad nincs meg egyelore. Ne haragudj, ha esetleg megbantottalak, egyaltalan nem ez volt a cel. Szimplan csak leirtam a velemenyem. De mindezek ellenere kivanom, hogy egyszer ugy igazan el tudd hatarozni magad es sikeruljon elerni a celod.

(Amugy tok ironikus, hogy most a masodik babaval vagyok terhes es a folyamatos hanyinger miatt alig tudtam enni az elejen, szoval pikk pakk lement 7 kilo anelkul, hogy eszrevettem volna. Pedig se nem dietaztam, se nem tornaztam, szimplan csak kevesebbet ettem.)

2016. okt. 26. 22:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Egyáltalán nem sértődtem meg,sőt igazatok is van.Próbálom magamnak elhitetni,hogy ez nem megy nem sikerül leadni,nem sikerül diétázni,pedig volt hogy 1,5 hónap alatt szobabringával és a kajára odafigyeléssel leadtam 8-10 kg.Akkor még nem volt gyerek.Igazából szerintem a legnagyobb félelmem az,hogy beleölök minden energiát sikerül leadnom a kilókat,és ha utána jön a következő baba és nem bírom megállni evés nélkül (az elsőnél nagyon kívánós voltam)visszaszedem a leadott kilókat és az egész mind hiába lesz. :( Még egy gyermeket nagyon szeretnék,és most mint írtátok nincs bennem akkora elhatározás hogy most nekifogjak,és köszönöm nektek,hogy ezeket főleg utolsó kettő leírtátok felnyitottátok a szemem és rájöttem erre bemerem magamnak vallani hogy igen is ettől félek amit az elmúlt sorokban leírtam.
2016. okt. 27. 08:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Az elsőnél 25 kg-t híztam. Mindenki mondta, hogy nyugi, a szoptatás alatt majd lemegy. Nem így lett, ugyan nem 25 maradt rajtam, "csak" 18, de így is rossz volt.

A második gyerek előtt igyekeztem odafigyelni az étkezésemre, nem akartam ekkora túlsúllyal kezdeni a terhességet. Lement 5kg, belevágtunk a projektbe, gondolva, még amíg összejön, leadhatok pár kg-t.

Nem így lett, az első hónapban teherbe estem. Akkor 15kg jött rám, de 7-8 kg ebből szintén tartósan megmaradt szülés után is.

Aztán úgy döntöttem, belekezdek egy diétába. Addig sosem csináltam ilyet, hiszen annyira nem zavart a súlyom (ahogy írjátok is többen, ez nagyon igaz).

Leadtam 18kg-t, aztán persze bevállaltuk a 3. gyereket.

20kg-t szedtem fel, de most már látom, hogy ennek nagy része víz volt, nem úgy, mint korábban. 2,5 hetes a babám, 6 kg-val vagyok több, mint a terhesség kezdetekor, de most piszkosul figyelek már szoptatás alatt is, hogy mikor mit mennyit eszek. Naponta mérem magam, a mozgás még csak a babakocsi tologatásában merül ki, de igyekszem.

Ja, a diéta a Weight Watchers volt, nekem nagyon bejött, itt olvashatsz róla, de ha érdekel, sok olvasnivalót, hasznos oldalt találsz róla a neten. pl itt: [link]

Sok sikert!

2016. okt. 27. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!