Lakhatás egy gyerekkel?
Minden válaszolónak: a miért szültél gyereket hozzáállás rajtam nem segít (közösen megoldott az anyagi helyzetünk külön nekem gyerekkel nem, de erre akkor nem gondoltam mert nem terveztem egyedülálló anyuka lenni).
Szóval egyedülálló leszek a közeljövőben havi 90 plusz ha lesz akkor gyerektartásból kéne megélnem egy egyévessel (vagy munkát kéne találnom ami bölcsi kompatibilis (06-16)).
A családomhoz nem tudok visszaköltözni, az anyaotthonokra meg körülbelül fél/ egy évet kéne várnom, mert egy gyerekkel sokkal nehezebb bejutni mint hárommal (utánatelefonáltam)
Nincsenek ötleteim hogy mit tudnák kezdeni, szóval ha volt bárki ilyen helyzetben van bárkinek ötlete annak nagyon örülnék.
Köszönöm.
Igen a lakhatást nyilván úgy gondoltam én is hogy én bérlem ki a lakását, amit amúgy is kiadna csak így általában gyerektartást nem kell fizetni azaz azzal arányosan nekem nem kéne akkora összegű lakbért fizetni.
De nem akar belemenni.
A családomnál sajna hely nincs, próbáltuk megoldani azt is de sajnos nem tudnak segíteni ebben a rokonaim.
A koleszra rákérdezek, elég nagy hely az elte talán van ilyesmijük.
Az egyéni tanrend mellett is kell órákra járnom, az arra jó hogy ha beteg a pici nem kell bemennem és katalógusnál nem veszik figyelembe az ilyen hiányzást.
Nem pesten lakunk még, itt csak négyig van bölcsi.
De az apa a felügyeletet nem tudja biztosítani, ezért nem kapná meg. Nem hagyná ott a munkáját hogy csak gyeden legyen, de nem olyan a munkaideje hogy azzal bármilyen bölcsi kompatibilis legyen (6-14/14-22) (nem lehet csak délelőttös, plusz most utazik is a munkahelyére az plusz 1,5 óra) illetve ott a hétvége is..
Ezért vagyunk együtt mert eléggé patthelyzet ez. Ő felügyeletet nem tud biztosítani, én lakhatást.
Fizu +GYED extra bol telni fog arra, hogy valaki haza vigye amig erte tud menni...
Suli mellett esélyed se lesz a felügyeleti jogra...
Keress egy másik egyedülálló anyukát, akivel felváltva tudtok vigyázni egymás gyerekére. FB-csoportokban, védőnőnél kezdeném.
Meddig tart még az iskolád? Megpróbálhatod megbeszélni a pároddal, hogy addig együtt éltek lakótársként. Persze ez sem könnyű; főleg, ha egyikőtök esetleg szerelmes lesz közben.
Nézd ha a pénz megoldana mindent nem ítélnének annyi gyereket az anyjának.
Amúgy van hátraléka is, ez elviszi a fizujának kb a felét, persze még így is meg tudna élni, de ha tényleg az lenne a gyerekemnek a legjobb hogy az apjával éljen aki sértett büszkeségből megpróbálna minél jobban kizárni a gyerekünk életéből, plusz nem mellesleg mivel én voltam itthon vele a legelejétől ezért hozzám kötődik jobban én ismerem jobban, én tudom jobban megnyugtatni gondoskodni róla stb akkor nyilván nekem is egyszerűbb lenne nem törni ezen magam, mert önmagamat nem lenne probléma ellátnom, gyerektartás fizetése mellett sem.
Nem tud csak délelőttös lenni, ezt írtam már, gyeden kéne lennie és otthagynia a munkahelyét, esetleg keresni egyet ami folyamatos délelőttöt enged, de nem akarja ezt. A munkája és a munkahelye fontosabb neki mint ez a kérdés, mivel tudja hogy én se tudok mozdulni mellőle ő nem töri magát, neki ez a helyzet kényelmes.
Nem kéne azért másik anyukát keresnem hogy legyen felügyelet, mert bölcsiben is azért van mert tanulok, ha munkát találnék (valószínűleg három műszakost végzettség híján mást nem tudnék) akkor kéne, de nem merném egy idegenre hagyni...
Persze most is így élünk együtt, de kellemetlen ez így. Azt akarja hogy abbahagyjam a sulit csak hogy ki tudjam szolgálni itthon. Mielőtt gyerekünk született nem volt baj, de azóta tényleg mintha azt akarná hogy az anyja legyek aki mos főz takarít rá, nem néz rám nőként, de másokra igen.. tudom hogy szülés után megváltoztam, túl sokat fogytam, megereszkedtek a melleim, csíkos a hasam de ez nem ok arra hogy ne törődjön már velem, hogy mint a párom ne figyeljen rám oda, hanem másokkal játsszon..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!