A fiúk többet érnek?

Figyelt kérdés

Tegnap a férjemet lesajnálta egy másik apuka, mert nekünk 2 lányunk van, neki meg fia. Előadta, hogy ő mindig is fiút akart, és lám, fia is született, és mennyire rossz lehet a férjemnek, hogy neki csak 2 lánya van. Nem ismerjük egyébként az illetőt, csak együtt játszottak a gyerekeink a játszótéren. Én nem voltam ott, csak utólag mesélte el a férjem. És nem tudom miért, de azóta is bánt a dolog. Én kislányokat szerettem volna mindig is. a férjem azt mondta az elsőnél, mindegy, csak egészséges legyen, a másodiknál már persze fiút szeretett volna, de nála is az volt a lényeg, hogy egészséges legyen (sajnos ránkhozták a frászt, hogy baj lehet a babával).

Most van két gyönyörűszép, egészséges, okos kislányunk, nem kérkedni akarok, de tényleg a csodájukra járnak ismeretlenek és ismerősök is. Erre jön egy ilyen idióta beszólás... nem tudom miért fáj ez ennyire? Mintha szégyelnivalóak lennének a lányok, mintha kevesebbet érnének... Most tiszta selejtnek érzem magam, hogy nem tudtam fiút szülni a férjemnek (pedig tisztában vagyok a biológiával, tudom, hogy ez cseppet sem a nőn múlik).

Ti mit gondoltok? Találkoztatok már ilyen megjegyzésekkel?

2010. ápr. 26. 13:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
84%

Ne bántódj meg, de szerintem a férjed valahol belül igazat ad a másik apukának. És Te? Ha nem így lenne, nem bántaná sem Őt, sem Téged a pasi beszólása.

Amikor terhes voltam, nem akartuk tudni a nemét, mert a "teljesen mindegy csak egészséges legye" elven voltunk. Párom egyik barátjának 3 lánya van, és Ő mindig azt mondta nekünk, hogy ha lenne még gyereke akkor is csak lányokat akarna. A csajok apásak, Ők másképp szeretik apát, mint a fiuk.

Nekünk fiunk van, de szerintem ettől még nem vagyunk sem jobbak-sem rosszabbak, se többek-se kevesebbek mint akinek lánya(i) van(nak).

2010. ápr. 26. 14:39
 12/20 A kérdező kommentje:

A férjemet egy pillanatig sem bántotta a megjegyzés, fel se vette, egy volt a sok dolog között, amit elmesélt nekem, hogy mit csináltak a játszótéren.

Én meg kifejezetten lányokra vágytam mindig is. Tehát én biztosan nem adok sehogy sem igazat az apukának. Csak ledöbbent, hogy vannak ilyen emberek, akik még kérkednek is az elavult nézeteikkel.

Bár igazán nem kellene csodálkoznom, vidéken élő ismerős mesélte, hogy a szülészdokijánál a tarifa 20.000 Ft ha kislány születik, 30.000 Ft ha fiú. (Jó, ez kb. 7 évvel ezelőtti árfolyam)

2010. ápr. 26. 14:58
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezt valami primitív hülye mondta.Ugy mint a szomszédunk.Amikor terhes volt a felesége azt mondta ha lány lesz elbujdosik,szégyen lenne ha nem tudna fiut csinálni.Hozzátenném nekünk lányunk van egyidős a kisfiával.Az én férjem ilyet nem mondana.Imádja a kislányát és büszke arra milyen szép.Semmivel sem kevesebb egy lány.Tehát mit gondolok.Sajnálom azokat a csökött agyú hülyéket akik ilyet mondanak,eszembe sem jut szégyenkezni.
2010. ápr. 26. 15:19
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is voltak hasonló beszólások a baráti körben. Nekünk lányunk van, egy másik párnak pedig fia. A baráti kör -főleg fiú tagjai- mindig azt mondják, hogy az igazi gyerek mindig fiú, és hogy az első gyerek is legyen fiú, és csak utána jöjjenek a lányok. Ezek 30 körüli fiatalok, nem is nyugdíjak bácsikák, amikor még tényleg ez volt a "divat", hogy a fiú szülessen elsőnek.

Minket is bántottak mindig ezek a megjegyzések, ráadásul nekünk mindegy volt, hogy fiú vagy lány. Most már nem foglalkozunk velünk, de én mindig erősen drukkolok, hogy az ilyen embernek csak lánya szülessen, ha egyszer lesz gyereke.

Most megint babát várok, és most kislányt szeretnénk mindketten. Az egész baráti kör már jött, hogy na biztos most fiút szeretnénk, nem? És mikor mondtuk, hogy lányt, teljesen el volt hűlve mindenki.

Idióták, nem kell foglalkozni velük. (Bár a barátaim, ezen megjegyzéseiket elengedem a fülem mellett.)

Még annyi, hogy az én lányom ezerszer okosabb és jobb természetű baba, mint a sokat emlegetett baráti körön belüli fiú baba, szegény totál elmaradott a korához képest :S Ehhez ne hasonlítsák az én lányomat... ezt kikérem magamnak amúgy is...

2010. ápr. 26. 15:49
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nézzétek meg az ideális családot a reklámokban: nagyfiú, kislány. Amerikai filmekben detto. Minden ezt a sztereotípiát erősíti, hogy ilyen egy álomcsalád.

Mi itt az elmaradott "vidéken" ugyanúgy szeretjük a kislányokat, mint a budapestiek. De az emberekbe belenevelt butaságot nehéz leküzdeni.

Üdv: Egy vidéki

2010. ápr. 26. 16:02
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Mikor én születtem apám szájából hangzott el: "nem ér az egy bögre vizet sem"

Mondhatom szép. A fia egy link alak semmire sem vitte, kegyelemkenyéren él, én pedig amit lehet elértem... És nő vagyok.

2010. ápr. 26. 16:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát hogyne érnének többet!

A legtöbbet az ér, aki ezt mondta a férjednek. Egy nagy kalap ....-t!!!! Még jó, hogy nő vagyok, és nem írom le, mit gondolok róla, és a megjegyzéséről. :-)

Nekem egy tündéri fiam van, aki fenekestül forgatta fel az életünk, és most már a lakásunkat is. De alig várom, hogy egy csajszi is érkezzen, hogy megtehesse ő is ugyanezt!

Barmok mindig voltak, ne is törődj velük!

Üdv!

(O)

2010. ápr. 26. 16:14
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem hülyeség. Igaz nekem 2 fiam van, de amikor a másodikkal terhes voltam akkor nagyon-nagyon reménykedtem benne hogy kislány, mert én meg borzasztóan szerettem volna lány gyermeket. Persze kiderült hogy fiú de akkor csak egy dolog volt számomra fontos, hogy egészséges mert először azt mondták lehet hogy gond van. Most is azt mondom teljesen mindegy hogy kislány vagy kisfiú, egy a lényeg hogy egészséges legyen és egyáltalán nem fontosak az ilyen hülye vélemények. És persze azt se felejtsük el hogy mennyi olyan pár van akiknek nem lehet gyerekük. Ilyenkor mindig azt mondom, hogy nekem 2x is megadatott az a csoda hogy egészséges gyerekem született amiért hálás vagyok a sorsnak függetlenül a nemüktől.
2010. ápr. 26. 16:37
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

számomra teljesen elképesztő és megdöbbentő, hogy 2010-ben még vannak, akik így gondolkodnak. már pedig vannak... én nagyon lányt akartam, aztán persze fiam lett. IMÁDOM!!! de ha a következő lány lenne és kapnék egy ilyen beszólást, hogy "csak" lány, hát esküszöm megemlegetné az illető. én is találkoztam már olyan pasival, aki esetleg jobban hajlott a felé, hogy fia legyen de érdekes módon ezek az apukák olyan szerelmesek tudnak aztán lenni a lányukba, ha mégis az születik. mert a fiú büszkeség, a fiú haver, de a lány szerelem!! legalábbis véleményem szerint egy normális apuka rajongásig szereti a lányát. (épp úgy, ahogy a fiát is...)

nem kell ilyen primitív beszólásokkal foglalkozni. de tudom: könnyű mondani. :)

2010. ápr. 26. 17:53
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Hat igen,eleg ostoba egy pasi lehetett...:(

Nekunk kisfiunk van,10 honapos.A kornyezetunkbe most csak nekunk szuletett kisfiunk meg meg egy hazasparnak de amugy csak lanyok szulettek.

Az egyik par akinel lany van,mikor kiderult hogy kislany lesz felhivta a ferjemet,hogy o fiut akart.Pedig a felesege 5 vetelesen volt tul.Nem hogy orult volna,hogy egezseges a kicsi:S

Az egyik csaladnal meg 3 lany van.Apuka minden lany utan elmondta,hogy most mar csak fiut akar.

A harmadik csaladnal is kislany van es mar nagy a szerelem apa es lanya kozott de amikor az uh-n kiderult,hogy kiscsaj apuka igen savanyu kepet vagott.

En nem tudom megerteni az ilyet.

Azert szerencsere egyre kevesebben gondolkodnak mar igy.

10 honapos kisfiu anyukaja

2010. ápr. 28. 05:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!