Tartós székrekedés esetén milyen orvosi vizsgálatokra számítsak?
A menstruációs ciklus második felében megemelkedik a progeszteron szint, ami a bélmozgások intenzitását csökkentheti. Ha alapból is hajlamos vagy székrekedésre, ez ilyenkor fokozottan jelentkezhet. Tovább ronthat a helyzeten a rossz étkezés, mozgás hiánya vagy akár a stressz is. Szerintem nálad is ez lehet a helyzet, nem tudom utóbbiakra mennyire szoktál figyelni. Hashajtót nyugodtan vehetsz most be, szerintem csak erős fájdalmak esetén van tiltva. Oké, hogy szeretnéd kivizsgáltatni magad, de addig valamit kell kezdeni a helyzettel.
Nem írtad hány éves vagy és eddig milyen vizsgálataid voltak, de először várhatóan elküldenek laborba, majd megnézik, hogy van-e valamiféle ételérzékenységed. Ezek után lehet, hogy ajánlanak valami diétát próbaképpen. Mivel írtad, hogy mindig is székrekedéses voltál, így lehet szó valami fejlődési rendellenességről a belekben, ennek kiderítéséhez viszont valószínűleg szükség lesz vastagbél tükrözésre is. Szerencsére nekem nincs benne tapasztalatom, de rokonok elmondása alapján nagyon kellemetlen. A vizsgálat során a belekbe levegőt fújnak, ami feszítő, görcsös érzéssel jár, mindezt pedig megelőzi egy intenzív hashajtás. Ezt a mizériát én csak végső esetben vállalnám be.
Lehet, hogy olyan kajákat eszel, ami neked nem megfelelő.
Az egyik embernek vmi jó, de ugyanaz egy másiknak nem.
Nekem például a kenyér volt ilyen, hogy nehezebben ment a székelés, de kiiktattam.
És ugye nagyon sok ember mindennap azt eszi és nincs attól bajuk.
Másoknak viszont nagyon is van.
Nálad is a kenyérre gyanakszom és valószínűleg más bajok is vannak a kajálásoddal.
Muszáj az étkezésen is változtatni.
Voltál azóta vizsgálatokon? Mit állapítottak meg?
Egyébként több módszer is van, ami segíthet, de mindenképpen tudni kellene, hogy nincs-e bélelzáródás, bélösszenövés. Menj el hasi ultrahang vizsgálatra legalább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!