Mi nehéz szülés után? Minden ismerősöm riogat hogy milyen nehéz lesz szülés után, örülni fogok a segítségnek.
Sosem indokolnak csak ezt hajtogatják. Azon kívül h fáradt az ember és nehezen tud majd hajolni (kis ideig)
MI LEHET MÉG PROBLÉMA?
Hát ez egyén meg baba függő.
Nekem az alváshiány volt a gond egyedül. Más bajom nem volt, fizikailag tök jól voltam de este szültem, így aznap éjjel úgy fel voltam pörögve, hogy semmit sem aludtam. Utána meg már velem volt a gyerek, így azért nem aludtam. Hiába csak eszik alszik egy baba, akkor is felébredtem minden szusszanásra, amikor meg aludt akkor is volt, hogy csak pislogtam, nem tudtam visszaaludni vagy épp elkezdtem híreket olvasni, mert menő vagyok és tájékozott, velem nem csak a gyerekről lehet majd beszélgetni stb stb aztán jól elbattam az időt és akkor meg azért nem aludtam.
Ennyi amúgy. Azért nem kell az armageddonra készülni, csak ragadj meg az elején minden alkalmat az alvásra!
Egyébként pár hét és normalizálódik minden, ha az embernek szerencséje van a gyerekkel, meg ő maga is belátja, hogy mit ront el és hogy a gyerek az olyan, hogy kicsit változnak tőle a dolgok, és nem kell patyolat lakás, meg élére állított szalvetta de az se skandallum, ha a gyerek olykor 10 percig elnézelődik magában és nem übermegabrain készségfejlesztő foglalkozásokat tartasz neki már két hetes korában 0-24 óráig.
Van olyan baba, aki felcseréli az éjszakát a nappallal. Egész éjjel fent van, napközben alszik. Most gondolj bele, neked napközben ott a sok tennivaló, plusz lehet, h fejned kell majd a tejet, folyton mosogatni, sterilizálni az eszközöket, másik gyereket ellátni, családnak étel, azért legyen valami rend és tisztaság is, miközben nem aludtál semmit.
Én a szülés utáni 14. napon mentem ki a lakásból először babakocsis sétára és 100 m után visszafordultunk, mert annyira fájt mindenem, h sírni tudtam volna. Mindenem szét volt csúszva, kilazult, minden csont, minden ízület, lépni is nehéz volt.
Utolsó! Ilyen tényleg van, de ezeket a babákat pár nap alatt szépen át lehet billenteni! A kislányommal is így volt!
Az első szülésem egy álom volt, minden rendben zajlott.
Most született 1,5 hete a kisfiam. Ez sajnos nem volt álomszerű:
A nyakára tekeredett többször a köldökzsinór, a fájások között esett a szívhangja. A fogadott orvosom gyorsította a szülést, burokrepesztés után lovaglóülésben kellett lennem a szülőágyon (1,5 óráig nem nyomhattam, pedig jöttek a tolófájások), amikor már nem bírtam visszatartani, nyomhattam én is meg a doki is (kézzel a hasamból), na ott szakadt a hüvelyfal. A baba nem sírt fel, szívták a légutakat, majd oxigén alá került. Fizikailag már jól vagyok, a baba is olyan mint a nővére, nappal alszik-eszik-nézeget, éjjel pedig alszik. Engem lelkileg viselt meg kicsit ez a dolog, maga a szülés...Harmadik biztosan nem lesz... Egyébként szerencsés vagyok, mert pár napja már jól érzem magam, főleg h a varratok kipotyogtak és éjjel is alszik mindenki :) Így már minden megy a maga útján. Viszont nem mindenkinek ilyen a babája, van akit durvábban érint a babyblues, illetve lassabban épül fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!