Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi nehéz szülés után? Minden...

Mi nehéz szülés után? Minden ismerősöm riogat hogy milyen nehéz lesz szülés után, örülni fogok a segítségnek.

Figyelt kérdés

Sosem indokolnak csak ezt hajtogatják. Azon kívül h fáradt az ember és nehezen tud majd hajolni (kis ideig)

MI LEHET MÉG PROBLÉMA?

2016. okt. 15. 02:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
Nekem az alváshiány volt a fő gond mindig (azóta is), meg az elején a gátseb fájt az első gyereknél. Meg a gyerekek sem egyformák, van alvós baba, meg olyan, aki hasfájós, sírós, ringatni kell meg egész nap cipelni.
2016. okt. 15. 03:06
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
A gátsebem fájt úgy hogy 3 hétig se ülni, se járni nem tudtam normálisan ahogy előtte. A méhem minden szoptatáskor fájt (csak második gyereknél). A harmadik az alváshiány volt, főleg az első 2 hétben. Segítségem senki, apuka külföldön.
2016. okt. 15. 04:55
 3/16 anonim ***** válasza:
78%
Tegnap beszaladtam pelenkáért a boltba így szülés után négy nappal és csak ennyitől mire kiértem már remegett a lábam, otthon le kellett feküdnöm pihenni. Gyenge vagyok napok óta, nálam ez a gond. Nincs sebem, tudok ülni, a vérzés is múlik, de nagyon gyenge vagyok, de ettől függetlenül a kicsihez kelni kell, nincs éjjel alvás. És nekem ez nagyon megterhelő.
2016. okt. 15. 05:48
 4/16 anonim ***** válasza:
92%

Mindenki máshogy éli meg.

Van barátnőm, akinek olyan jól sikerült a császárja, hogy a sebe kórházi baktériummal elfertőződött és hónapokig nem gyógyult, így ő nem kis ideig nem tudott hajolni normálisan

. Másik barátnőm úgy repedt szülésnél, hogy külön altatásban varrták össze, több-kevesebb sikerrel, ő pl hónapokig alig tudott ülni. Másik barátnőm olyan kóros vérszegény lett, hogy hiába kapott vénásan vasat és vért, hónapokig szédült. De a baba is lehet extrém eset, pl rövid ciklusokban alszik és ha megébred, akkor igényli az anyuka jelenlétét és pl nem túl pihentető hónapokon át úgy aludni, hogy alszol 40 percet, aztán 20 percig fent vagy. De valaki pl azzal szenved, hogy nem tud szoptatni, de mindenáron szeretne anyatejet adni, így órákat kell fejnie (ezek is ismerőseim között megtörtént esetek).

De pl nálam minden szuper volt, gyors és könnyű szülésem volt, gátmetszés ellenére már aznap simán ültem, volt erőm mindenhez. Fiunk ugyan éjjel sokáig evett és néha nem aludt és este hasfájós volt, de mindent meg tudtunk oldani a férjemmel és klappolt minden. Egészen addig, amíg 2 hónapos korában meg nem jött a menszeszem és nem véreztem 3 hónapon át (jöttek a gyógyszerek, műtét és mi egyéb). Nah aztán ez még ismétlődött kétszer egyre hosszabban. Nekem pl ez volt a nehéz. És az ember előre nem tudhatja, hogy neki mit dob a gép. Így én a készülj a legrosszabbra, reméld a legjobbat szlogennel élek.

2016. okt. 15. 06:34
 5/16 anonim ***** válasza:
63%

Kimerültség miatt mondják hogy örülni fogsz minden segitségnek.

Nekem nem volt sajnos sok. Rá is ment a tejem.

Nekem hiába vett ki szabit a férjem a munkahelye mindig berángatta.

Mama dolgozott igy magam maradtam 2 kicsi gyerekkel meg a háztartással.

Kell a 6 hét pihenés hogy szépen regenerálódj!

Hogy megszokd a változott körülményeket.

2016. okt. 15. 06:49
 6/16 anonim ***** válasza:
85%

A majd meglátod tökéletesen fedi azt, hogy senkinek fogalma sincs, hogy te épp milyen nehézséggel kerülsz szembe.

Ha mázlista vagy, minimálissal.

Egyébként császáros szülésre készülsz, hogy a lehajolást emlegeted?

Az természetes után nem volt gond. Ellenben ülni nem tudtam hetekig. Szoptatni csak fekve. A brutális méhösszehúzódási fájdalom nekem első gyereknél is megvolt. De örültem neki, mert innen tudtam, hogy tényleg rendesen szívja.

A vérzésem 8 hétig kínzott. A szüléssel is rengeteg vért veszízettem. Hazafelé a kocsitól 20 méter kikészített.

A pici éjjel sokáig kelt, az elején óránként. Nappal nem aludt csak mellen (nem kellett leszoktatni, később elhagyta).

Egyébként abban ami nehézség volt, nem igazán tudott segíteni senki. Hiába vették át a gyereket, ha neki épp szoptatás kellett. Hiába mondták, hogy aludjak, ha közben üvöltött.

A kajarendelés viszont sok mindent könnyített.

2016. okt. 15. 06:52
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Gátseb/ főleg a császárseb. Kimerültség, bizonytalanság, szoptatás eleje elég sokáig tart egy szopi és hamar újra éhes lesz, éjjel is, nappal is. Ha van vashiány akkor erre rátesz egy jó nagy lapáttal az is. Közvetlen szülés után pár napig olyan gyenge voltam, szédültem, meg tényleg fáradt az ember, már a kórházi szobában ha éppen a tied alszik is a többi baba attól még sír stb.. elég azt kipihenni is.
2016. okt. 15. 06:55
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Körülményfüggő (szülés módja, felépülés, baba habitusa stb.).

Császároztak, de gyorsan gyógyultam (1 héttel szülés után sétálni mentünk), a gyerek többnyire evett és aludt (nem fájt a hasa), volt tejem bőven, szóval bár kimerültebb voltam az első pár hétben, de nem éreztem, hogy extra segítségre lenne szükségem, pedig a párom sem volt szabadságon velünk.

2016. okt. 15. 07:13
 9/16 anonim ***** válasza:
57%
Én sem voltam a toppon szülés után, de nem ez volt a legnehezebb. Az a bizonytalanság érzés, hogy minden rajtam múlik, mindenlélegzetéért én vagyok felelős.Nagyon aggódtam. Jól jött volna egy kis segítség. Persze az sem mindegy milyen. Én anyósommal egyébként sem igazán értek szót, de akkor ez hatványozottan előjött. Kaját hozott volna, de erre nem volt szükségünk. Azt a csepp önbizalmamat is elvette ami volt. Csak szajkózta a "minek a légzésfigyelő, hagyjam sírni (persze ő felkapkodja, a kezemből meg kivette) most miért nem tornáztatom, hát fáj a hasa (pont akkor aludt el). Szóval nekem jótanácsot nem adott, inkább csak kötözködött. Én ebből nem kértem, elküldtem.
2016. okt. 15. 08:01
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Az jutott eszembe hasonlatként, hogy nekem olyasmi érzésem volt szülés után, mint amikor megszereztem a jogsit. Elvégeztem a tanfolyamot, letettem a vizsgát, megvoltak a papírjaim, mégis mikor elősször vezettem egyedül furcsa érzés volt. Sokáig biztonságérzetet adott, ha ott ült apukám az anyósülésen. Ugyanúgy én vezettem mégis más érzés. De ő pl segített parkolót keresni :D
2016. okt. 15. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!