Nagyi elmehet gyesre?

Figyelt kérdés
Most 1,5 éves a fiam. Jövőre lenne lehetőségem szeptemberben kimenni dolgozni 3 hónapra. Addig a nagyi elmehet gyesre? 3 hónap után visszamehetek én gyesre? A gyes heleszámít neki a nyugdíjba?
2016. okt. 14. 08:11
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Igen elmehet es tobbet is kap valamennyivel a nyugdij miatt !en is epp most neztem utana.
2016. okt. 14. 08:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

"Igen elmehet es tobbet is kap valamennyivel"

A gyes fix összeg...

A nagyi nyugdíjas már? Vagy dolgozik még? Vagy munkanélküli?

2016. okt. 14. 08:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
kedves első,akkor nem jól néztél utána mert a gyes fix összeg. A gyed az ami nem,de a mama gyedre meg nem mehet
2016. okt. 14. 09:02
 4/7 A kérdező kommentje:
Még dolgozik. Jövő novembertől megy nyugdíjba ha jól tudom. Én meg ha ki tudok menni dolgozni akkor szeptembertől kéne menni. És ha ő lmegy arra a 3 hónapra akkor utána én visszamehetek gyedsre?
2016. okt. 14. 09:08
 5/7 anonim ***** válasza:
46%
Elmehet, de mi értelme? Gyes mellett is lehet dolgozni. Sőt, gyed mellett is, neked még azt kell kapnod, ha volt szülés előtt munkahelyed.
2016. okt. 14. 11:07
 6/7 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Elmehet a nagyi gyesre, és mivel vonnak a gyesből nyugdíjjárulékot, így a nyugdíjhoz szükséges jogviszonyaiba is beleszámít. Viszont nem dolgozhat mellette, tehát el kell jönnie a munkahelyéről addig fizetetlen szabira. És nem adhatjátok erre az időre bölcsibe sem. Viszont közben elmehet nyugdíjba, mert ha jól hámozom ki, a nyugdíja mellé is járna a gyes.

Szerintem, ha visszajössz, újra "visszaveheted" a gyes-jogosultságot.

2016. okt. 14. 11:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Utolsó ez volt a lényeg. Ha elmenne gyesre nem menne dolgozni, hanem fizetetlenre menne el vagy valami ilyesmire vagy felmondana. És akkor ugye elmegy gyesre itthol lenne a gyerkőccel én meg dolgoznék és ő onnan menne nyigdíjba.
2016. okt. 14. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!