Mennyire viseli meg az anyát a terhesség? Van rá gyógymód?
Max a fekete munkàból rúghatjàk ki, a bejelentett melóból nem, mert terhes.
Biztos vérszegény.
Hàny hetes terhes? A férje miért nem dolgozik? Hogy vàllaltak ìgy gyereket? Mi van, ha tp-re kell mennie, akkor éhenhalnak?
Te semmit nem tehetsz.
Szerintem amiben tudsz neki segíteni:
- háztartás, ha a férje nem csinálná, bár mivel ő otthon van, gondolom besegít
- utánanézel dolgoknak, amikre szüksége van, hogy addig ő tudjon pihenni (pl. mikor melyik vizsgálatra kell menni, leszervezed a védőnőt, labort, stb. hogy neki már csak el kelljen mennie)
- viszel neki zöldséget/gyümölcsöt előkészítve, vagy vitamint, hogy kicsit erősödjön
De egyébként ezek nem a Te, hanem a férje feladatai lennének. Gondolom, még a terhessége elején van, és rosszul van, azért fogyott. Remélhetőleg, ez fog változni. Sok helyen olvastam, hogy Daedelon gyógyszer segített. Ennek is utánanézhetsz, gyűjts neki infót róla.
Kérdezd meg őt, ő személyreszabottan tud válaszolni, mi lenne valóban segítség.
Kinek mennyire megterhelő, nekem pl nem volt az, sosem volt annyi plussz energiám, mint abban a kilenc hónapban.
De jelen esetben nem hiszem hogy csak a terhesség lenne a gond?
Miért nem dolgozik a férj? Miért csak ő dolgozik két helyen, terhesen.
Terhesen nem rúgják ki, de ha szülés után otthon marad, akkor éhen halnak mert nem lesz kereső a családban?
Köszönöm a válaszokat. Ha jól tudom 4-5 hónapos. De nem fogja elvetetni, szóval nem akar abortuszt. Tudom, hogy nem az én problémám, de olyan rossz érzés fog el, hogy mindenki közönyös iránta.
Délután, mikor végzek a gimiben, akkor van hogy beugrok hozzájuk és gyors elmosogatom amit találok meg kiporszívozok. Volt hogy mostam egy adag szennyest. De hát ez szerintem egyenlő a semmivel. Szoktam vinni gyümiket. Mondta, hogy kívánja a narancsot, így főleg azt viszek. Van kulcsom hozzá, neki is hozzánk. Persze, nem megyek minden nap, nem is akarok ráakaszkodni, csak valami nekem nem stimmmel, úgy érzem ez nem okés így.
A férje nincs otthon. Nem is dolgozik. Bulizni szokott. Meg a haverjaival lóg. Kocsmába, nappal meg kávéházba szokott járni. Anyum mondta, hogy az én apum is akkor kezdett kocsmázni mikor engem várt, és a terhesség alatt romlott meg a kapcsolatuk de ők el is váltak. Jó, hát gondolom vannak jó apukák, vannak rosszak, de ez a szülők dolga. Igazából engem nem is a férje érekel, ő olyan amilyen, inkább a nagynéném miatt aggódom. De akkor így gyerekfejjel nem tudok igazán segíteni. :/ Anyum szerint egyedül is lehet gyereket nevelni, meg szerinte van hogy pont úgy a jobb és nincs feszültség, ordibálás.
4-5 hónaposan már amúgy sem lehetne elvetetni.
Én 4 hónapos terhes vagyok, szintén dolgozom, bár ülő munka, de rengeteg időmet elviszi. Ami engem a legjobban frusztrál, hogy a munka és a sok babavárással kapcsolatos vizsgálat miatt alig van időm a lakásra. Ha hazaérek, akkor rögtön elalszom, jó, ha főzni van időm, takarítani már alig.
Nagyon szoktam örülni, ha a férjem bevásárol, vagy otthon segít, de van így is, ami rám hárul. Ill nekünk még van egy kiskutyánk, ha őt lefárasztja valaki, az is jó.
De ha a nagynénéd férje ilyen, akkor már az is segítség lehet neki, ha veled tud beszélgetni, egyszerűen csak nem egyedül van. Tartsd benne a lelket, nyugtasd meg, beszélgess vele a babavárásról vagy bármiről, amitől jobban érzi magát. Süss neki sütit, ha meg tudja enni.
A párkapcsolatukra nem térnék ki, nem erre vonatkozott a kérdés. Azt egyébként sem neked kell megoldanod.
"háztartás, ha a férje nem csinálná, bár mivel ő otthon van, gondolom besegít"
Na hát az még szép lenne, ha a nem dolgozó férj csak besegítene otthon... Miközben a terhes felesége két állásban dolgozik.
De hát ahogy látom, ez nem férj, ez egy kolonc... Jó hülye a nagynénéd, hogy ezt finanszírozza, emiatt a degenerált miatt két állásban gürizik. Tegye ki a szűrét, máris nem lesz annyira fáradt.
Nem tudom, mi lehet a gondja, amit az orvos nem vesz észre, mert ha már 4-5 hónapos terhes, akkor már tuti túl van legalább egy vérvételen. Vashiányt mondanék, mert nekem is az volt gyerekkorom óta és érdekes módon a második szülésemmel rendeződött, terhesen még vasat kellett szednem, aztán a kórházban vettek vért szülés után, és tök jó volt a vasam, azóta nem kell szednem :)
Szóval szerintem a nagynénédnél is a vashiány lehet a gond, de ezt már az orvosnak is észre kellett volna vennie, és akkor már szedné is a Maltofert. Ha nem ez a baja, akkor más tippem nincs, én nem vagyok orvos, csak a saját tapasztalatomat tudom mondani.
Az viszont érdekes, hogy milyen emberek között mozog a nagynénéd, terhes, de ráfogják, hogy lusta, amikor két embernek is sok lenne, amennyit dolgozik, miközben ilyenkor tök normális, hogy fáradékonyabb az ember. Na mindegy, a bejelentett munkahelyéről nem rúghatják ki, terhesen védve van. Ahol feketén van, onnan természetesen igen, hiszen hivatalosan nem is dolgozik ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!