Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érdemes mikulassal és húsvéti...

Érdemes mikulassal és húsvéti nyuszival hitegetni a gyereket?

Figyelt kérdés
Nem akarok senkit sem megbántani de rosszul vagyok ettől a kényelmes megoldástól, miszerint majd magától rá jön. Nekem általánosban mondta el osztály társ hogy nem létezik. Nyolc éves voltam és pityeregtem. A szüleim próbáltak meggyőzni hogy létezik és ezért máig haragszom rájuk. Azt mondják, 6-8 éves kor az ideális leleplezni hogy nem léteznek, de az osztályban én voltam az egyetlen aki nem tudta és gimiig bántottak hogy milyen szánalmas bőgő masina vagyok. Vagyis általános iskolában újra és újra eloszedtek amíg el nem váltak útjaink. Tudom, ott a varázs és milyen kis izgatottak, gyerekek még, de nekem szörnyű élmény volt ez az egész, a csalódás egy dolog, tultettem magamat rajta, de az a megalazas olyan fájdalmas volt, nem érte meg az a pár év mikulasban való hit. Nem emlékszem, milyen volt hinni benne, gyerek voltam, egyedül a fájdalmas vég maradt meg bennem. Én a gyerekeknek szerintem nem fogom bemeselni, de több pchiologus eltérő véleményét is olvastam és érdekelnek a "civil" vélemények.

2016. okt. 13. 07:19
1 2
 11/16 anonim válasza:
44%
Igen érdemes mert a mikulás létezik finnorszagba élek, 300 km re lakik tőlünk, hát a húsvéti nyuszit azt nem tudom de szerint ne vegyük el ezt a hitet a gyerekektől egyszer úgy is megtudják mi az igazság.
2016. okt. 13. 15:16
 12/16 A kérdező kommentje:

Koszonom, nem vagyok kattant és traumat sem okozott. Láttam egy kérdést és elkezdett foglalkoztatni a téma. Gondoltam leírom őszintén a tortenetemet, hátha valaki tudd valami tanácsot vagy megnyugtatást adni, erre egy válaszoló kivételével mindenki a torkomban ugrik. Neki tényleg koszonom hogy megértett, nem tudom miért kell ebből azt leszűrni hogy nem vagyok normális. Tudjuk milyenek a gyerekek, nem? Főleg a mostani és az előző generáció. Már általános iskolában is megy a másik bántasa. Nem csak engem bántottak első osztályos szituáció miatt.

Engem nem hagyták rá jönni, még ezek után is hitegetni próbáltak. Igen, ennek ez a neve, hitegetes, de persze a szó használatba is volt kedves valaki belekötni.

Kapisgaltam már, mert a mikulás hangja olyan volt mint az apámnak, rá is kérdeztem de végül arra jutottam, miután folytatták a játékot, hogy nem a mikulás volt itt, nem ér rá ilyenekre, de ettől még létezik. Igenis az ő hibájuk hogy nem hagyták felnőni. Csúfoltak a többiek de a saját onzoseguk miatt bizonygatták nekem, mert nem akarták hogy a legkisebb gyerekük felnojjon. Lehet őket védeni, de mi van akkor , ha hiszek nekik? Másnap a suliban nem hagynám magamat, hinnék a szüleimnek de akkor jobban bántottak volna. Ez igenis onzoseg, mert az én erdekemet nézve engedniük kellett volna hogy magamtól rajojjek.

Egy szóval sem mondtam hogy traumam van. Nem létezik a mikulás, és? Már aznap feldolgoztam. Keserű és csalódott voltam, de pár óráig tartott.

Egyetlen személy volt annyira értelmes, hogy megértse a problémámat. Már nem bántanak engem, (kivéve most de ezzel nem torodom, ha egyszer ennyi esze van itt egyeseknek) mikor mikulás nap van izgatottan kiteszem a parkanyra a fényes csizmamat, hogy édes anyám belecsempesszen némi csokit, esetleg hó gombot, én is hasonló képen járok el, csinálunk mézes kalács házat és közösen vacsorazunk valami ünnepi fogást. Az ég világon semmi bajom sincs, ezen a napon nem nyalogatom a sebeimet, tegnap jott ez elő és a sok, egyirányú néző pontot látva volt képem véleményt kérni, mert nem szeretném, hogy a gyerekem is majd ezt élje át.

Nem tudom milyen ember az ilyen, aki ezt olvasva tanács helyett serteget és miért esik jól neki még egyszer belerugni a másikba

2016. okt. 13. 17:00
 13/16 anonim ***** válasza:
65%
Nem vagy kattant,és nem okozott traumát.Ezt Te írtad:A szüleim próbáltak meggyőzni hogy létezik és ezért máig haragszom rájuk. Azt mondják, 6-8 éves kor az ideális leleplezni hogy nem léteznek, de az osztályban én voltam az egyetlen aki nem tudta és gimiig bántottak hogy milyen szánalmas bőgő masina vagyok. Vagyis általános iskolában újra és újra eloszedtek amíg el nem váltak útjaink. Tudom, ott a varázs és milyen kis izgatottak, gyerekek még, de nekem szörnyű élmény volt ez az egész, a csalódás egy dolog, tultettem magamat rajta, de az a megalazas olyan fájdalmas volt, nem érte meg az a pár év mikulasban való hit.Ilyen szöveg után nekem ne magyarázd be,hogy valójában Téged nem is viselt meg,és mi vagyunk a hülyék,hogy félre értettünk....
2016. okt. 14. 08:57
 14/16 anonim ***** válasza:

Még valami:"Egy szóval sem mondtam hogy traumam van. Nem létezik a mikulás, és? Már aznap feldolgoztam. Keserű és csalódott voltam, de pár óráig tartott".

Ha ez valóban így volt,akkor mit pörögsz ezen még mindig?És miért írtad,hogy a fájdalmas vég maradt meg Benned,és a gyerekeknek nem fogod bemesélni?Saját Magadat hazudtolod meg!

2016. okt. 14. 09:03
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem emlékszem, hogy valaki is ilyet írt volna, hogy nem vagy normális. Én biztosan nem. Ha te ezt olvastad bele a sorokba, az más kérdés. De hogy ezt a történetet még nem dolgoztad fel, még ilyen élénken megéled a megalázást, csalódást, a fájdalmat, pláne hogy még képes vagy haragudni a szüleidre EMIATT... hát lásd be, ez azért kicsit furcsa. Annyira jelentéktelen az egész, legalábbis én annak látom, kb mint ha azért haragudnál, mert 85-ben a tesód magnót kapott karácsonyra te meg csak csattogós lepkét, és azóta se kompenzálták a különbséget. Francot se érdekel már az ilyesmi felnőttként... már rég lapoztunk.
2016. okt. 14. 09:08
 16/16 anonim válasza:
Én sose hittem h vannak ezek a dolgok de mindig tartottuk és boldog voltam. Aztán mikor rájöttem h nincs Mikulás meg Nyuszi akkor csak röhögtem egyet hogy "heheee igazam volt!!!" :) amugy ne hallgass az idiotákra akik elitélnek a hited miatt. Ha valami fontos neked és elveszited akkor az megmarad és fáj bármi legyen az.
2016. okt. 22. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!