Nektek melyik kisfiú név tetszik?
Sokat segítenétek, hogyha elmondanátok a véleményeteket róluk, melyikek tetszenek, melyikek nagyon nem. Tudom, hogy nem az alapján kell nevet adni a picinek, hogy kinek hogy tetszik, csak kíváncsi vagyok :)
A vezetéknévvel együtt nézzétek: Bárdos
1. Ákos
2. Csaba
3. Mátyás
4. Zádor
5. Zsolt
6. Attila
7. Csongor
8. Zétény
9. Henrik
10. Álmos
11. Gellért
12. Csanád
13. Rafael
14. Zalán
Bocsi, kicsit sok lett :)
Az Ákos, Zádor, Álmos kiesik a rímelés miatt, nagyon hülyén halatszik, ha a gyerek neve majdnem vers.
A Csaba, Csongor, Csanád nem jó, mert a vezetéknév S-re végzödik, ezután egy CS-t mondani elég nyelvtörö hatású.
A Mátyás, Zsolt, Attila, Henrik nekem tetszik a vezetéknévvel együtt.
A Zétény, Gellért, Rafael, Zalán nekem mint név nem tetszik, de ez csak az én magánvéleményem.
Ákos-tetszik, erős név, mégsem túl gyakori, legalábbis felénk, de a vezetlknévvel túlságosan összecseng, nem tetszik vele
Csaba-szintén tetszik, ugyan az mint az ákos
Mátyás-szintén tetszik, férfias név, de becézve igazi vagány, rosszcsont fiút látok
Zádor-nem tetszik, külön se, a Vezetéknevetekkel, meg kissé idétlen hangzású, bocsi
Zsolt-szintén tetszik, ugyan azért, mint a többiek
Attila-semleges, nem csúnya, de nem is tetszik
Csongor-nem tetszik
Zétény-mifelénk túl gyakori, meg számomra olyan átlagos. Semmi extra
Henrik-tetszik, nem gyakori, férfias, becézve pedig, mint Riki, igazán cuki, kópés
Álmos-Ugyan az mint a Zádorral, nem illik a vezetéknévhez
Gellért-ezt a nevet tudni kell viselni, szép, de nem mindenkihez illik
Csanád-nem tetszik
Rafael-ez tetszik legkevésbé
Zalán-mifelénk ez is tömegnév, nem rossz, de nem adnám
ez lenne az én sorrendem:
1. Henrik
2. Mátyás
3. Zsolt
4. Csaba
Egyáltalán nem tetszik: Csongor, Zétény, Rafael, Csaba, Mátyás, Zalán
Tetszik, de nem adnám: Ákos, Zsolt, Attila, Álmos
A többi tetszik és adnám is. A befutó nálam a Gellért esetleg a Zádor lenne.
Amiket kizárnék:
Ákos, Zádor, Álmos rímel a vezetéknévvel így komolytalan mondóka/varázsigeszerű lesz a név.
A Zsoltot a vezetéknév utolsó S hangja és a Zs hang találkozása miatt ejteném ki. Kellemetlen kimondani a Csabát és a Csongort, Csanádot, Zalán is hasonló okok miatt.
Rafaelt pedig azért zárnám ki mert kissé hivalkodó és a kisebbségi névadásban gyakori, valamint kicsit sem illik a vezetéknévhez.
Bárdos Gellért nevetséges hatású. Bárd mint fegyver és Gellért ami gerely, dárda jelentést is hordoz. Mintha Kaszás Nyílvessző lenne.
Ami tetszik:
Bárdos Attila
Bárdos Mátyás
Bárdos Henrik
Már többen is írták, de a rímelõ neveket kizárnám:Ákos,Zádor,Álmos.
Az S,Sz,Zs,Z,C,Cs kezdõbetūjü neveket is:Csaba,Zsolt,Csongor,Zétény,Csanád,Zalán.
Maradék közül a Henrik, Gellért, Rafael nem jön be nekem, bár az utolsó jól hangzik a vezetéknévvel.
Tetszik: Attila, Mátyás, és az Attilát adnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!