Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállalnak sokan pár...

Miért vállalnak sokan pár hónapos vagy fél éves kapcsolat után már gyereket?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek, és természetesen nem akarok senki életébe sem beleszólni.

De ezt egyszeráen nem értem.

Egyre több az olyan, hogy összejönnek, pár hónapos vagy csak fél éves kapcsolat után már jön a gyerek, csak úgy ontja a facebook magából a "pocakos" képeket (nem, nem keresek ezekre rá, de sajnos mindig a szemem elé kerülnek), majd az esetek 90%-ában pár hónap után már szét is mentek. A gyerek még meg sem született, de ők már nincsenek együtt. Hozzáteszem, hogy nem besikerült babákról van szó.

Azért jutott eszembe a kérdés, mert van 2 ilyen közeli ismerősöm is. Az egyik 4, a másik 7 hónap ismertség után már gyereket várt, de már egyik sincs a gyerek apjával. És nem egyszer panaszkodott már mind a kettő nekem, hogy nem tudnak élni a gyerek miatt, nem tudják eltartani a gyereket ezért a családra sózták, edig mind a kettő nagyon akart gyereket, és milyen szép volt szerintük, hogy röpke fél év után már jön a "trónörökös".

Hozzáteszem, hogy nem 16-17 évesekről van szó.

Miért kell ilyen rövid idő után gyereket vállalni? Az általam ismert 2 esetben mégcsak nem is pasimegtartásról szólt a dolog. Nem szólok bele az életükbe, de a panaszkodásaik után komolyan elgondolkodtam ezen, hogy ennek mi értelme van.

Ti hogy álltok hozzá?

Mit gondoltok?

2016. okt. 4. 10:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Két olyan párt is ismerek, ahol az a hivatalos verzió, hogy minek várni, jöhet a gyerek, pont így tervezték.

De a lánytól tudom mindkét esetben, hogy csak becsúszott a baba. Nem akarnak ítélkezést, inkább azt mondják, hogy tervezett baba.

Ez is előfordulhat ilyenkor.

2016. okt. 4. 10:50
 12/18 anonim ***** válasza:
68%

Mert hülyék.

Normális ember stabil kapcsolatban vállal gyereket.

Nekem is van amúgy ilyen ismerősöm, pár hónap után vállalták a gyereket. Ott sincsenek már együtt a szülők rég.

2016. okt. 4. 10:53
 13/18 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem teljes mértékben emberfüggő, hogy ki miért teszi ezt. Van aki menekül, van aki felelőtlen, van aki kompenzál vele és van, akiknek összejön megtalálni akit kerestek.

Saját sztori: 29 évesen jöttünk össze, fél évre rá jött a pozi teszt. Tudtuk, hogy elnagyjáztuk a fogamzásgátlást, mindketten tisztában voltunk vele. Így felhagytunk a laza életmóddal, összeaktuk amink volt, vettünk egy lakást közösen, vártuk a babát, örültünk neki. A teszt uán leültünk megbeszélni mi legyen és mindketten úgy éreztük, hogy már nincs szükségünk másra, csak családot szeretnénk mindketten, jöjjön a pici. Tudtuk azt is, hogy egymásban megtaláltuk, amit kerestünk addig. Azóta 16 éves a fiunk. Együtt vagyunk azóta is, bár a házasság eszünkbe sem jut valamiért, a szeretetünk egymás iránt változatlan, bár tény, hogy dolgozunk is érte minden nap.Nem érzem, hogy hibáztunk akkor :)

2016. okt. 4. 11:04
 14/18 anonim ***** válasza:
84%

Nekem az egyik barátnőm kb 1 hónap ismeretség után esett teherbe távkapcsolatban (pasi Londonban, csaj Bp), mert már nagyon akart gyereket és nem védekeztek. Az is nagyon zavarta h már szinte az össze ismerősünknek van gyereke, plusz úgy volt vele hogy majd lesz valahogy, mindent meg lehet oldani... 32 éves volt ekkor egyébként. Most 7 hónapos a baba és az apa még mindig Londonban van, az anya Bp-en, az apa eddig egyszer látta a fiát...

De egyébként ugyanezen barátnőm már az előző pasijával se védekezett pedig ott már az utolsó két évben nagyon rossz volt a kapcsolatuk, és mégis, szintén azért mert már gyereket akart nagyon, az mellékes volt h az apával milyen a viszonya...

Ilyen esetben szerintem a nőnek számítania kell arra h valószínűleg egyedülálló anyaként fogja felnevelni a gyerekét, vagy legalábbis nem a vér szerintivel.

2016. okt. 4. 13:27
 15/18 anonim ***** válasza:
47%

Amint összejöttünk teherbe estem (legelső együttlét alkalmával), fél éve ismertük egymást, meg sem fordult a fejünkben hogy ne tartsuk meg. Személy szerint úgy voltam vele hogy nem számìt ki az apja, ÉN vagyok az anyja és ő az ÉN babám, más nem érdekelt.

4 éve vagyunk együtt, már van egy tervezett babánk is. Jelentem boldog családi életünk van

2016. okt. 4. 15:30
 16/18 anonim válasza:
Fiatal vagyok, 18 éves, de erről a dologról vannak tapasztalataim. Mikor én nekem csak 3-4 honapos kapcsolatom volt, a fiú megakarta kérni a kezem, később már összeakart költözni velem. Aztám már a gyerek is szoba jött, persze és elutasitottam. Később a baratnőm ugyan abba a helyzetbe került, ő mindenbe bele ment, és boldogtalan. Ez azért vam mert az első hat honap átlagba a kapcsolat legszebb idője, és azt hiszik az emberek mindig ilyen boldogok lesznek. :)
2016. okt. 11. 09:52
 17/18 homo ludensz ***** válasza:
A közelben lakik néhány olyan anyuka akiknek csak köszönök s az egyiknél már 4 kisgyermek van szépen sorjázva. A másiknál kettőnél tartanak és az anyukák s apukák tudtommal értelmiséginek mondhatók mivel diplomások. Szerintem ők komolyan veszik hogy az anyaság is egy hivatás és nem gondolom hogy mostanában visszamennek az un. munka világába.
2016. okt. 11. 10:25
 18/18 anonim ***** válasza:
51%
Mi csak elkezdtunk ismerkedni ismeros altal. En Angliaban laktam,a ferjem nemetben. Aztan meglatogattam,itt maradtam. Osszekoltoztunk. 6 honap utan hozzamentem, ra egy honapra sikerult a baba. Most 15 eve hazasok vagyunk. nem terveztunk(tervezunk) tobb gyereket. Megvolt minden biztos alapunk a gyerekvallalashoz,ezert tartottuk meg. Szoval azert vannak kivetelek....
2017. febr. 17. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!