Miért vállalnak sokan pár hónapos vagy fél éves kapcsolat után már gyereket?
Tisztelet a kivételnek, és természetesen nem akarok senki életébe sem beleszólni.
De ezt egyszeráen nem értem.
Egyre több az olyan, hogy összejönnek, pár hónapos vagy csak fél éves kapcsolat után már jön a gyerek, csak úgy ontja a facebook magából a "pocakos" képeket (nem, nem keresek ezekre rá, de sajnos mindig a szemem elé kerülnek), majd az esetek 90%-ában pár hónap után már szét is mentek. A gyerek még meg sem született, de ők már nincsenek együtt. Hozzáteszem, hogy nem besikerült babákról van szó.
Azért jutott eszembe a kérdés, mert van 2 ilyen közeli ismerősöm is. Az egyik 4, a másik 7 hónap ismertség után már gyereket várt, de már egyik sincs a gyerek apjával. És nem egyszer panaszkodott már mind a kettő nekem, hogy nem tudnak élni a gyerek miatt, nem tudják eltartani a gyereket ezért a családra sózták, edig mind a kettő nagyon akart gyereket, és milyen szép volt szerintük, hogy röpke fél év után már jön a "trónörökös".
Hozzáteszem, hogy nem 16-17 évesekről van szó.
Miért kell ilyen rövid idő után gyereket vállalni? Az általam ismert 2 esetben mégcsak nem is pasimegtartásról szólt a dolog. Nem szólok bele az életükbe, de a panaszkodásaik után komolyan elgondolkodtam ezen, hogy ennek mi értelme van.
Ti hogy álltok hozzá?
Mit gondoltok?
Két olyan párt is ismerek, ahol az a hivatalos verzió, hogy minek várni, jöhet a gyerek, pont így tervezték.
De a lánytól tudom mindkét esetben, hogy csak becsúszott a baba. Nem akarnak ítélkezést, inkább azt mondják, hogy tervezett baba.
Ez is előfordulhat ilyenkor.
Mert hülyék.
Normális ember stabil kapcsolatban vállal gyereket.
Nekem is van amúgy ilyen ismerősöm, pár hónap után vállalták a gyereket. Ott sincsenek már együtt a szülők rég.
Szerintem teljes mértékben emberfüggő, hogy ki miért teszi ezt. Van aki menekül, van aki felelőtlen, van aki kompenzál vele és van, akiknek összejön megtalálni akit kerestek.
Saját sztori: 29 évesen jöttünk össze, fél évre rá jött a pozi teszt. Tudtuk, hogy elnagyjáztuk a fogamzásgátlást, mindketten tisztában voltunk vele. Így felhagytunk a laza életmóddal, összeaktuk amink volt, vettünk egy lakást közösen, vártuk a babát, örültünk neki. A teszt uán leültünk megbeszélni mi legyen és mindketten úgy éreztük, hogy már nincs szükségünk másra, csak családot szeretnénk mindketten, jöjjön a pici. Tudtuk azt is, hogy egymásban megtaláltuk, amit kerestünk addig. Azóta 16 éves a fiunk. Együtt vagyunk azóta is, bár a házasság eszünkbe sem jut valamiért, a szeretetünk egymás iránt változatlan, bár tény, hogy dolgozunk is érte minden nap.Nem érzem, hogy hibáztunk akkor :)
Nekem az egyik barátnőm kb 1 hónap ismeretség után esett teherbe távkapcsolatban (pasi Londonban, csaj Bp), mert már nagyon akart gyereket és nem védekeztek. Az is nagyon zavarta h már szinte az össze ismerősünknek van gyereke, plusz úgy volt vele hogy majd lesz valahogy, mindent meg lehet oldani... 32 éves volt ekkor egyébként. Most 7 hónapos a baba és az apa még mindig Londonban van, az anya Bp-en, az apa eddig egyszer látta a fiát...
De egyébként ugyanezen barátnőm már az előző pasijával se védekezett pedig ott már az utolsó két évben nagyon rossz volt a kapcsolatuk, és mégis, szintén azért mert már gyereket akart nagyon, az mellékes volt h az apával milyen a viszonya...
Ilyen esetben szerintem a nőnek számítania kell arra h valószínűleg egyedülálló anyaként fogja felnevelni a gyerekét, vagy legalábbis nem a vér szerintivel.
Amint összejöttünk teherbe estem (legelső együttlét alkalmával), fél éve ismertük egymást, meg sem fordult a fejünkben hogy ne tartsuk meg. Személy szerint úgy voltam vele hogy nem számìt ki az apja, ÉN vagyok az anyja és ő az ÉN babám, más nem érdekelt.
4 éve vagyunk együtt, már van egy tervezett babánk is. Jelentem boldog családi életünk van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!