Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti nem érzitek úgy, hogy...

Ti nem érzitek úgy, hogy belefáradtatok a "családi életbe"?

Figyelt kérdés

Egy kilenc hónapos babám van.

Reggel már nincs kedvem felkelni, mindig mindennap ugyanaz. Főzés, mosás, gyerekpesztrálás stb. Úgy érzem elegem van. Mit tegyek?

2016. okt. 3. 12:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
na de apával sincs el?
2016. okt. 3. 14:13
 12/18 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy mit érzel... Hasonlón mentem keresztül. Nekem segítség volt, hogy kialakult egy napirendünk mar ilyesmi korban, mint amiben ti vagytok. Több külső inger ért így engem, nem éreztem befulladva magam. Délelőtt ugyinteztunk, pl. Boltba, postára mentünk, játszóház, játszótér, ha még nem is tud semmit csinálni segítség nélkül, akkor is más környezetben vagytok, es töménytelen babakocsizas. Otthon hallgathattok gyerekzenéket, mondókákát, hogy ne a csendben kelljen lennetek. Telefonba is fülhallgatót, rádiómusorokat tudsz hallgatni, amíg főzöl, vagy takarítasz. Amikor alszik napközben, nyugodtan aludj te is, vagy nézz meg egy filmet - én vettema tv-hez fülhallgatót. Kezdj el horgolni :) rajtad áll, hogy változtass!
2016. okt. 3. 14:25
 13/18 anonim ***** válasza:
95%

Miért főzöl minden nap? Rendelj inkább vagy főzz,kétnaponta nagyobb adagot! És pihenj a babával! Feküdj le vele a nagyágyba, add át magad a babázásnak, a közös pihenésnek, az illatának, a bőre tapintásának! Ezek mind pici csodák! Lehet, hogy ő is többet pihenne, ha egymás mellett pihiznétek. Az én gyermekeim akkor alszanak a legjobban, ha érzik a közelségünket. Van, hogy négyen alszunk a nagyágyban, a gyerkőcök, a férjem és én. Imádjuk!

Én sosem éreztem így. Ha picit unalmasnak éreztem volna (ilyen azért előfordult az otthon töltött 4 év alatt), azonnal kitaláltam valami programot. Ha vidéken élnék, akkor is így tenném. Felpattannék a buszra a gyermekemmel, és beutaznék a közeli nagyvárosba, ahol tutira lehet jó babás programokat találni. És hülye lennék sanyargatni magam naponta a házi munkával. A gyermekért vagy otthon, azért kapod a gyedet is, a házi munka még évek múlva is meglesz, viszont a gyermeked, az a csodácska, nagyon hamar felnő! Élvezd már ki ezt az időszakot! És menj, kérj segtséget!

2016. okt. 3. 15:38
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

dehogynem, mindenki érez így

el fog múlni :)

aztán megint előjön :) és megint elmúlik...

de ezért vagyunk érett felnőttek hogy túllendüljünk, valahogy, bárhogy :)

2016. okt. 3. 15:43
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Rossz a hozzaallasod. Segits magadon, Isten is megsegit! Bizd az apjara a gyereket, es menj el futni, biciklizni, konyvtarba!
2016. okt. 3. 16:53
 16/18 anonim ***** válasza:
ilyenkor én már hordtam játszóbölcsibe(8. hónaptól, addig meg rokonokhoz), ahol megismerkedtem más anyukákkal is, onnan tudtam meg pl hogy van faces babacsoport, ahol lehet kereskedni, vagy kaptam szitterajánlatokat a gondozóktól, és szóval elkezdett zajlani az élet. habár addig is egy rohanós anyuka voltam, nem értettem más hogy képes sétálva, meg-megálllva babakocsizni, én meg rohanok, míg zöld, van, rohanok míg nyitva a szolgáltató, rohanok mert eteté idő jön, ...kb akkor jöttem rá, hogy az anyaság fényévekre van a médiában tükröződő anyaságtól..
2016. okt. 16. 14:42
 17/18 anonim ***** válasza:
*van helyett vagy
2016. okt. 16. 14:44
 18/18 anonim ***** válasza:

*és az anyakönyvét is 9 hónapos koráig húzták, akkor kezdtek csak az ügyön lenni, amikor bepanaszoltam az egész hivatalt. kb így teltek az elős hónapjaim.

nem a családi életbe fáradtam bele, hanem tiszta feszko voltam, hogy hol ez nincs, hol az nincs elintézve.

é képtelenségnek tartottam mindez mellett még dolgozni is. el nem tudtam képzelni, egy dolgozó nő hogyan csinálja vajon. de rájöttem, semmit nem tud elintézni azonnal, és minden több hónapra is képes elhúzódni, úgy.

2016. okt. 16. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!