Kérdező!
Régebben Karinthy-ék a "fülolaj" szót találták a legszebb magyar szónak. A hangzása tényleg szép, de ennek ellenére egy idióta szó. :D
Ez jó tanács, hogy adj mellé egy másikat is, fentebb kaptál is jó tippeket, pl. Rhonda.
(Off: Mit szívsz? Honnan szerezted?)
Magyarországon ne add. (így nem is lehet, Rutként meg röhejes).
az Amerikában élőnek meg, hát, az is egy hülye ötlet, eredetileg női nevet adni egy fiúnak.
fordítva szintén, mint Cameron Diaz, ami eredetileg fiúnév.
én ismerek Ruthot, most voltam vele bicajtúrán. de angliában vagyok :)
Amerikában vannak uniszex nevek, (pl. Cameron, ha már említve volt), amivel szerintem semmi baj nincs, de a Ruth, hát az tényleg kimondottan női név, szerintem még hangzásra is nőies, ha el tud valaki tekinteni a hasonló alakú magyar szótól.
Mondjuk magyar származású gyereknek biztosan nem adnám, legalább is ha rendszeresen jár haza, itthon a legtöbben helyesen kiejteni sem tudják, "magyarosan" kiejtve meg tényleg gáz.
Janfrétti, a Cameron az Amerikában is kifejezetten férfinév.
viszont mivel ott azt adsz, amit akarsz, akár fiúnak, akár lánynak, ha elég hülye a szülő, akkor ad kifejezetten fiúnevet lánynak, meg fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!