Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A táppénz beleszámít a gyed-be?

A táppénz beleszámít a gyed-be?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok. És ha minden igaz kisbabát várok. A gyed miatt aggódok egy kicsit.

Most végeztem a fősulin. Szeptember 9-e óta dolgozok.

Ha 2009.június közepén szülök,akkor nekem minden esetben a 2008-as évet veszik alapul(gyed)?Mert akkor nem lesz meg a 180 ledolgozott napom.

Igen stesszes munkahelyem van,tehát nem biztos,hogy végig tudok majd dolgozni. A táppénz beleszámít a gyed-be?

A gyes összege gondolom nagyon alacsony,ezért inkább gyedet szeretnék...

Tudnátok segíteni???

2008. okt. 2. 17:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Beleszámít,hiszen a táppénz alatt is munkaviszonyban állsz!
2008. okt. 3. 10:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia.A gyedet az igénylést megelőző év alapján számolják.Megkérdeztem az OEP-nél személyesen.Az én példámon: 2008 oktoberében,tehát most fogok szülni.Viszont a gyedet 2009-ben fogom igényelni,így nekem a 2008-as év a mérvadó.A tgyást viszont a 2007-es évből számolják majd.Tehát nálad ha a tégyás nem csúszik át 2010-re,akkor a 2008-ból számolják elvileg.Ha a tégyás átcsúszik,akkor a 2009-ből.A tégyást meg elvileg az előző év keresetéből számolják,ami a 2008-as neked.Azt nem tudom,hogy a fősuli hogy szól bele nálad a dolgokba.Szerintem az OEP honlapján van segítség.38.hetes pocis
2008. okt. 4. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!