Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a jobb? Kis lakásban...

Mi a jobb? Kis lakásban lakni, de a gyereknek menő játékokat tudni venni. Vagy nagy, hitellel épített házban lakni, összehúzott nadrágszíjjal, gyereknek csak ünnepkor ajándékot venni.

Figyelt kérdés

2016. szept. 21. 07:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
71%
És csak ez a két opció van, hogy kicsi lakás vagy nagy házat építeni? Próbáljatok kompromisszumra jutni.
2016. szept. 21. 11:44
 12/24 A kérdező kommentje:
A párom két gyereket akar. Én csak egyet. Jelenleg 30 négyzetméteres saját lakásban lakunk ketten. Mindenképp nagyobb lakásba kellene költöznünk, ha egy gyereket akarunk akkor is. Építkezni csak a CSOK-kal tudnánk. Ha nagyobb panelba költözünk két szobásba, így egy gyerekkel tudnánk elférni szűkösen. Egy nagyobb panel árához is hitelt kellene fölvennünk.
2016. szept. 21. 12:04
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy mennyi a hitel.Én családi házban nőttem fel,mégis mindig a barátnőm 10 emeletes panelljében bandáztunk.Hidd el,egy gyereknek ez nem számít.Az annál inkább,hogy mehessen kirándulni,játszóba,az oviban suliban különfoglalkozásokra,lovagolni,strandra,nyaralni...hidd el ezek fontosabbak.Inkább egy kisebb lakás,mint egy nagy hodály,amiben lehet ülni és nézni a falat egész nap,mert semmi másra nem telik.
2016. szept. 21. 12:46
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Ennek a kérdésnek így értelme nincs, ha valójában arról szól, hogy 0 gyerekes tapasztalattal el akarjátok magatokat adósítani egy életre. Na meg valószínűleg nem is adnák meg, mert a csok nem lehet önerő, telket is saját zsebből kell vennetek, és ti nem vagytok eleve hitelképesek...
2016. szept. 21. 12:53
 15/24 A kérdező kommentje:
Van egy 10 milliós telkünk vidéken. Van gyerekkel kapcsolatos tapasztalatunk. Tudom jól, hogy az általános iskola alsó osztályában is már azt figyelik a diákok, hogy kinek milyen cipője van. Lesajnálják azt, aki nem az ő kaszjukba tartozik.
2016. szept. 21. 12:59
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk itt fura módon nincsenek leszólva a gyerekek általánosban, hogy milyen az a cipő...

Fura.

Kivéve persze ha rongyos.

A kedves párod azt elfelejti hogy nagyanyáink könnyen nevelték azt az öt hat hét gyereket. Ha ma úgy tennénk, mint akkor, egy héten belül kopogtatna a gyámhatóság, tekintve, hogy a gyerekjogok változtak. Apám 12 évesen már a TSZben volt juhászsegéd. Általános iskola után, a TSZ sulijába járt traktorosnak, 16 évesen már főállásban dolgozott. Ez nagy szó volt akkoriban, mert sokan az általánost se fejezték be.

Viszont hozzáteszem, a tudása az általános + egy jogsi, nem több. Ma ennyivel kitörölhetné.

2016. szept. 21. 13:30
 17/24 A kérdező kommentje:
Nem a tanárok szólják le a gyerekeket, hanem a gyerekek nézik le egymást. Megvannak a kasztok a gyerekek között, egy osztályban is: menők kontra nyomik.
2016. szept. 21. 14:31
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Mert szerinted ti melyik kasztba tartoztok? Ezek szerint ti is nyomik vagytok...gondolkozz már egy kicsit.Inkább eladósodsz,hogy tudj villogni a családi házzal? a férjed szerint meg felnőnek a nyomorban is,azt se tudjátok mit akartok... meg kell tanítani a gyereket egy normális értékrendre,mégis mit vársz tőle,ha te is így állsz hozzá a dolgokhoz? Komoly komplexusaid vannak.Én éltem szegénységben meg jólétben is.A gyerekem a "menő kasztban" van akkor most ezek szerint,de soha nem szólt le senkit,sőt közösen adakozunk,hogy normális legyen ne egy elkényeztetett kis hülye dög (nincs is minden a feneke alá rakva,nem is lesz) soha nem szólt le senkit,semmiért,maximum annyi,hogy "xy-nak miért nincs olyan?" nem is tudom mit csinálnék vele,ha lenyomizna valakit mert nem tehetős.
2016. szept. 21. 15:18
 19/24 A kérdező kommentje:
Ha egy gyereknek nem tudsz jó ruhákat venni, nem tudod pl. tánc órára járatni, nem mehet színházba, nyaralni, miközben a többiek megengedhetik maguknak. Az ilyen gyereknek önértékelési problémái, kisebbségi érzése lesz.
2016. szept. 21. 16:07
 20/24 anonim ***** válasza:
Ettől nem lesz belőle lelkibeteg felnőtt.. az én időmben csak a tehetősebbek mentek nyaralni, mégis mindből ember lett. Ruhához olcsón is hozzá lehet jutni és nem szakadt, fakó, rongyos.. programot meg lehet csinálni a nélkül is hogy az ember költekezzen.
2016. szept. 21. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!