Kislányomnak a Viktória nevet adnám, mert szép, elegáns, lehet becézni, de a családban mindenki lebeszél, sőt, minden alkalommal hangot adnak a nemtetszésüknek. Hogy lehet ezt kivédeni? Milyen ez a név?
Figyelt kérdés
2008. okt. 2. 16:24
11/18 anonim válasza:
Gyönyörű név. Mi is kacérkodtunk vele, aztán fiúcska lett a pici. Az ő nevébe is próbáltak belekötni, de sógorom jó fej volt: mondta a kötözködőknek, hogy mindenkinek megvan a lehetősége nevet adni egy-két, esetleg több gyermeknek, nem kell beleszólni mások döntésébe.
12/18 anonim válasza:
Én is a Viktóriát választottam volna, de fiam lett :-) Pont azért, mert így, hogy Viktória, egy szép, elegáns, nőies, klasszikus név, úgy pedig, hogy Viki, olyan kis vagány. Olyan csajszis. Szóval egy nagyon jó név, és tulajdonképpen ezt nektek kell eldönteni, nem a családtagoknak. Minket a fiú névről akartak lebeszélni (Tamás), mert hogy az némelyik családtagom szerint buzis. Hát mondom, szerintem semmi buzis nincs benne, a buzis az a Jácint esetleg (bocsi mindenkitől akit így hívnak), mert egy virágnév elég furcsa férfinévként, de a Tamás egy ősi bibliai név. De mindig kitalálnak valami hülyeséget a rokonok, aminek általában semmi alapja nincs.
13/18 A kérdező kommentje:
Köszönök minden kedves választ:) A férjem is azt szokta mondani, ott a lehetőség, csináljon mindenki magának gyereket, és neki olyan nevet adhat, amilyet csak szeretne:)
2008. okt. 3. 12:22
14/18 anonim válasza:
"csináljon mindenki magának gyereket, és neki olyan nevet adhat, amilyet csak szeretne:)"
A párom pont ezt mondta az anyjának, amikor nem tetszését fejezte ki a lánykám nevével kapcsolatban:)
A Viktória igen is szép név!!!
15/18 anonim válasza:
Én Viktória vagyok már 30 éve. Szeretem a nevemet, mert tényleg sokféle képpen lehet becézni, de volt idő amikor nagyon nem voltam kibékülve vele a Viki becenév miatt. Mivel az iskolában volt Viktor nevű fiú is, és ha valaki elkiáltotta magát Viki, volt ám nézgelődés kinek szóltak. Noha ez bármeltik névre érvényes lehet, akkor nekem kellemetlen volt. Mostanára azonban megbékéltem, és szeretem ha Vicusnak, Vicának, és még ha Viktóriának is hívnak, mert az olyan elegáns. sok sikert a névválasztásban.
16/18 anonim válasza:
én már évekkel ezelőtt eldöntöttem hogy ha egyszer lesz egy kisfiam akkor Milán lesz. senkinek nem tetszett, még a szüleim is mondták hogy válasszak mást mert ez milyen név már, de nem érdekelt. most itt van velem az én kis Milánom és teljesen ráillik ez a név:) és mindenkinek tetszik:)
szóval ne hallgassatok másra, ha ezt a nevet szeretnétek adni a babátoknak, akkor ne változtassátok meg azért mert másnak nem tetszik. egyébként szép név a Viktória, az én második nevem is az:)
17/18 anonim válasza:
hoppá, most látom csak mennyire régi ez a kérdés, kicsit elkéstem a válasszal, de mindegy, a lényeg amit leírtam:)
18/18 A kérdező kommentje:
Azért köszi! 3 éves lesz a nagylány, és tökéletesen illik rá a Viktória név:) Inkább Vikici...eleven, tündéri csaj:)
2011. júl. 30. 17:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!