Akiknél hetente anyósnál van, ti, vagy ő veszi meg az ott kellő dolgokat a gyereknek?
Veszel neki oda egyszer egy pakkot és többet nem küldesz vele semmit, mert van ott minden. Azért beszerezni ezeket még egyszer nem nagy költség, nyilván taxit nem kell. Mi a nagyszülőkhöz veszünk mindent, ami ott kellhet: etetőszék, pótruha (egy szett), pelusozáshoz minden.
Engem pl. felháborított, mikor a tesómék közölték anyukámmal, hogy vegyen bilit a gyereküknek, hogy legyen ott. Ez a szülő dolga, és örülj, hogy segít a felügyeletben.
Minden pénteken megyünk anyósékhoz. Vagy mind,vagy a lányom ott van vasárnapig. Tehát vér szerint nem unokájuk. Ruhát összeteszek és viszem,de ő is vett sokat neki. Amir viszek,marad,jön haza az előző pakk kimosva ,mert kimossa. Tusfürdő van,hisz ők is fürdenek... Vett fogkefét is oda. Söt most lassan jön a baba,neki vettek kiságyat,utazót,kádat is már oda. Soha nem mondtuk,ők veszik.
Sőt mi kapunk kaját is onnan mindig,nem mi visszük. Anyósék ilyenek. Segitenek bármiben. Mi cserébe sürün járunk oda,viszünk bármit ha kell,mert ők nem járnak be nagy városba annyira tescoba,lidl be,mi visszük ami kell. Lassan szülök,ott lesz a lányom két hetet legalább,neéjjel kelljen autozniuk ha rám jön,40km-t. Tény,mi id autóval járunk oda,de nekem az a logikus,hogy összeteszem,ami kell oda,és marad is sok dolog. Pepcoba potom ödszeg egy rakat ruha,így nem gáz ha bármi kell
én fiam nem aludt éjjel anyósomnál, csak nappal volt nála heti 1-1 napot mikor már dolgoztam. én mindent vettem oda ami kellhet, váltásruhát, fürdetőt, játékot, stb, de ugye eleve már voltak ott dolgok mert mikor pici volt sokat voltunk ott vasárnaponként :)
viszont ételt soha nem küldtem, anyósom előtte való nap megfőzött.
anyámnál dettó, vittem mindent ami kellet, így ha csak úgy felugrunk se kell hazarohanni, mert van minden ami kellet. jó most már nagy a nagy gyerek így az ő cuccai kb. a játékokra redukálódtak de a kicsinek meg viszek oda pelust, pelenkázót, popsikrémet, stb :)
szerintem ez nem egy olyan dolog, hogy kinek kell. én pl. soha nem csomagolnék a gyerekemnek ételt mert azzal megaláznám anyámat, anyósom is szívére vette volna, ő sajnos már nincs köztünk. de a játéknak meg örültek, hogy vittem hozzájuk, mert ők nem tudják mit szeret a gyerek, lehet anyósod is ilyen :)
Anyósék távolabb laknak, így mindig több napra megyünk hozzájuk, illetve nyáron 1 hetet ott is töltött a kétévesünk bölcsi szünetben. Már rég hagytam ott náluk fürdetőt, fogkrémet, fogkefét, egy lapos párnát, sőt egy nagy csuklyás fürdőlepedőt is, amit anyós mindig ki is mos. Játékai is vannak ott (főleg párom gyerekkorából maradt dolgok), a nagyobb eszközöket (pl. kismotor, tricikli) viszont visszük-hozzuk, illetve a ruháit is, mivel nem heti szinten találkozunk.
Ha minden héten ott aludna a gyerek, biztosan tartanék ott pár ruhadarabot is.
Mi gyakran megyünk anyukámhoz is, meg anyósékhoz is 20 hónapos lányunkkal.
Anyukámnál mindene van (pelenka, fogkefe, etetőszék, váltóruha, egy csomó játék... stb.) szóval akár oda is költözhetne, oda nem kell vinnünk soha semmit. Ő vette meg ezeket,mi mondtuk, hogy kifizetjük, de ragaszkodott hozzá, hogy ő vesz meg mindent az unokájának hozzájuk.
Anyósomnál már kicsit más a helyzet, bár ott se vészes. Oda csak pelenkát kell vinnünk, meg pár váltóruhát, de pl. sokáig csomagoltam enni is a gyereknek, ő meg ezt sértésnek vette, hogy ő nem adhat enni neki. Úgyhogy már enni se csomagolok neki, aztán majd mama készül neki valami finomsággal. Hozzá tartozik, hogy anyósomhoz kevesebb cucc kell,mert ott még nem aludt a lányom.
"Szivességet tesz a mama"....
Egy nagyi örül hogy unokázhat szerintem, nem feltétlenül szivesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!