Jogosan félek attól, hogy a gyerekemet hátrány fogja érni emiatt?
Kérdező! Kint Németországban is a gyerek gyerekből van. Ott is csúfolkodóak. Bár az is igaz, hogy az egy liberálisabb környezet.
Tegyük fel, hogy kimész. Kiteszed magadat és a gyerekedet a terrortámadásoknak (idén Nyugat-Európában elég sok volt), mellesleg téged pedig szintén egy mocskos bevándorlóként fognak kezelni, aki mellesleg Kelet-Európai.
Budapesti általános iskolánkban származás szerint van: cigány, kínai, vietnámi, mongol, izraeli, szaúd-arábiai, török származású gyerek is a magyarokon kívül.
Itt töltött 10 évem alatt a gyerekek részéről látványos diszkriminációt származás miatt még nem tapasztaltam - se alsóban, se felsőben. Amikor egy-egy osztályban mégis felmerült ilyesmi, az sajnos a szülőktől indult és nem a gyerekektől.
Igen, sajnos könnyen lehet, hogy a gyermeked találkozik hátrányos megkülönböztetéssel, de ez elsősorban nem a gyerektársaitól, hanem azok szüleitől és más felnőttektől indul(hat) - még ha esetleg gyerek közvetíti is.
Ettől függetlenül szerintem még mindig jóval többen vannak az elfogadó, befogadó, toleráns emberek, csak ők "kevésbé látványosan" nyilvánulnak meg.
Valósak a félelmeid.Engem azért néztek ki,mert kövér voltam.
A megoldás, az hogy lekell keverni egy-két pofont a kötekedőknek.Máshogy nem igen fogják abbahagni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!