Mit gondoltok erről a névől?
Sziasztok. Kislányunk fog születni, és párommal a Leila nevet választottuk neki. Illik a vezetéknévhez is, kicsit "különleges", de nem túlságosan, és szépen is hangzik.
Szerintetek? Nektek mi a véleményetek róla? Kerekes Leila lesz a teljes neve :)
Köszi mindenkinek :) Nem volt nagyon szempont az, hogy nagyon ritka legyen, de szerettük volna, ha picit különlegesebb... Itt felénk nagyon ritka, két 25 év feletti lányt ismerek csak ilyen névvel. Persze lehetnek még páran, de a szűkebb környezetemben nincs :)
Igen, kicsit keleties hangzású, de szerintünk is pont belefér még :) Nem gondolom, h olyan nevetségesen hangozna a sok e betű miatt. Ismerek Kerekes Evelint is, az ő nevében még több e betű van, mégsem gondoltam róla soha, hogy nevetséges lenne... De kinek hogy!
A jelentését én is ismerem, de erre nem lehet alapozni. Párom szőke és kék szemű, én fekete hajú és barna szemű vagyok. Tehát bármilyen lehet a kicsi haja és szeme, bár ugye a sötétebb a domináns, igy nagyobb eséllyel hasonlit majd rám :D
Mikor valaki nevet választ a gyerekénkek, hiába tetszik neki a név jelentése, egyáltalán nem biztos, hogy olyan is lesz a gyereke, akár külsőleg, akár belsőleg...
Anyakönyvezik igy is, utánanéztem, benne van az MTA listájában igy is. De ha nem lenne, akkor sem lenne baj, mert kettős állampolgárok vagyunk a párommal...
Szép neve van a te manódnak is :)
#26-os, köszönöm a tippet :)
#27-es, jó utat Erdélybe ;) :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!