Nálatok a nagytesó mennyire szólhatott bele kistesó érkezésénél a névválasztásba? Kikértétek a véleményét vagy csak közöltétek, hogy az lesz és kész?
Szerintem ahol a szülőknek határozottan megvan egy név hogy mi lesz a kicsi neve, ott elég közölni a naggyal. Pl. mikor anyám terhes lett az öcsémmel, egyértelmű volt nekik, hogy apám nevét kapja, így nem is kérdezték meg tőlem. Ahol nincs ötlet, ott meg lehet kérdezni a nagyot, hátha tud jót mondani. :) Esetleg 2-3 szülők által választott név közül dönthet a tesó.
Olyat is ismerek, ahol az első házasságból született 10-12 éves nagytesó nem örült, hogy az új apától testvére lesz. Ott a szülők azt engedték, hogy a baba 2. nevét ő válassza ki, hátha jobban elfogadja hogy testvére lesz.
Köztem és a tesóim közt elég nagy a korkülönbség 14, illetve 15 év és mindketten féltesóim, egyik apám felől, másik anyám felől. Mindkettőnél azt mondták, hogy majd én választhatom ki a nevét. Ki is választottam, de kicsit sem vették figyelembe, végül mindkettő olyan nevet kapott, amit a szüleik akartak, ami oké, csak nem értem akkor minek mondták, hogy válasszak én, ha le se sz.rták.
Nálunk mi, a szülei választunk nevet a kicsinek, esetleg olyan esetben tartom jó ötletnek a nagy tesó véleményét kérni, ha a szülők nem tudnak megegyezni kiválasztott x név között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!