Melyik rosszabb? Áruházas esetleg import gyümölcs és zöldség vagy kész bébiétel?
A bébiétel egyáltalán nem rossz, hanem a lehető legjobb opció, ha nem tudsz biztosan vegyszermentes házi/biopiaci alternatívát.
Dm/rossmann bio ételek 200,--tól kaphatók.
A "kis vegyszer" nem árthoz meg: minimális nitrát/nitrit is halálos csecsemőnél, míg egy felnőttnek meg se kottyan (répa, cékla a legveszélyesebb).
Ami pedig nem halálos, rém kellemetlen. Nem bio banántól olyan kiütéses lett a pici, hogy hetek alatt múlt el. Bio banános bébiételtől semmi baja.
Én is ezen gondolkodom most. Mindenki belvárosi nálunk, nem szeretünk piacra se járni (és ez még enyhe kifejezés), autónk sincs, a fagyasztónk is kicsi. Én pl. nemrég tudtam meg, hogy a zöldségesek nem maguk termelik a cuccot, hanem megveszik a nagybanin, eddig annyira álomvilágban éltem. Szóval valóban csak eladják, mintha házi lenne.:(
Ettől függetlenül én is bolti zöldségen, gyümölcsön nőttem fel. És most jöhetünk azzal, hogy bezzeg régen minden csodás volt, de azért az a banán milyen lehetett, amit kenyeres zacskóban kellett eldugni, nehogy meglássák a nem gyerekesek, hogy anyámnak tartogatta napokig előtte a boltos:). És az üveges ételek meg ellenőrzöttek. Szerintem mindkettő oké.
Uveges.
Bevizsgalt, ellenorzott. Azzal tuti nem mergezed a gyereket.
Egyebkent a falusi hazirol annyit, hogy a termofoldben a talajviz viszi a mutragyat, igy ha te nem is hasznalsz, de a harom hazzal arrebb lako igen, a tiedbe ugyanugy jut belole.
Lehet velem nem egyet érteni, de én nem hiszek a "bio"-ban.
Lehet, hogy a vidéki bácsi nem permetezi az almáját, de ha a három házzal arrébb lévő szomszéd igen, akkor a talajon keresztül ugyanaz benne van.
És azt is jó tudni, hogy a bio nem azt jelenti, hogy nem használnak vegyszeteket, hanem hogy bizonyos vegyszeteket nem használnak.
Pl. A citromnál ez jól látszik, a biocitrom hamarabb penészedik.
Lehetetlenség megóvni magunkat, rengeteg a szervezetre ártalmas dologgal vagyunk körülvéve.
És nem csak a táplálék kapcsán.
És sajnos a pénz diktál.
Az üzleti érdek előrébb való, mint az emberek egészsége. :(
Hogy érdemben váladzoljak, én hozzátápláláskor a primőr zöldséget kerültem, és tartottam az életkori ajánlásokat, sőt inkább kitoltam azokat.
Aprómagvast és déli gyümölcsöt másfél éves kor felett adtam.
Azért a termelőkkel óvatosan.
Ismeretségi körben szóltak már embernek ellenőrök, hogy talán nem kellene őstermelői igazolással banánt és ananászt árulnia, mert kilóg a lóláb...
De amit írtak, valóban igaz, hogy még a saját talaj sem feltélenül biztonságos, ha nincs bevizsgálva. Rokonságban esett meg, hogy valaki nagyon büszke volt, hogy milyen tutibio kertje van. Aztán egyik nap jött egy levél az önkormányzattól, hogy a környéken egy üzem illegálisan akkumulátorsavat engedett a talajba. Így nála is két méter mélyen felszedték a földet, teljes talajcsere. Ennyire volt bio a saját kertje.
6,
"Pista-bácsi" kertje sose lesz bio attól, hogy nem permetez. Ez tény és való.
De ki mondta, hogy az a bio?
A bio ellenőrzött. Nem csak a talaj, hanem a termény is. Rendszeresen.
Én az "ellenőrzött bio"-ban sem hiszek igazán.
Bár az is igaz, hogy blw-vel tápláltam hozzá a gyerekeimet, így pürésített ételt eleve nem adtam nekik.
Amúgy bánt az extra profit is, amit a babakajákra rátesznek...
6-os
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!