Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mikor kezdte el mosni a...

Ki mikor kezdte el mosni a gyerek fogait? A mostani szulok miert ennyire igenytelenek?

Figyelt kérdés
Annyi gyereknek latom,hogy a fogai tiszta csunyak,lepedekesek,sargulnak a ratapadt es le nem mosott kajamaradektol! Szerintem ez gusztustalan! Miert nem lehet mosni a gyerek fogait? Amint a lanyomnak jottek ki a fogacskai,eleinte csak vizes textilpelussal toroltem neki ovatosan,de mar egy joideje fogkefezunk! 16honaposan mar a kezebe adtam a fogkefet es egyedul mosta (jo,a hatso fogaknal kell egy kis segitseg,de amugy megy neki egyedul) miert nem lehet ezt elkezdeni amint megjelennek a fogak? Nem azt mondom,h mentolos fogkremet nyomj a szajaba egy tubussal,de sima vizes fogkefevel is lehet!!!
2016. szept. 2. 18:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%

Nem elkeseríteni akarlak, de ha egy ennyi idős gyereknek ki kell törölni a hátsóját, akkor elég merész gondolat, hogy egyedül fogat tud mosni, amire még a legtöbb felnőtt sem képes... Igazad van egyébként, tényleg sokan hanyagolják, csak jelzem, hogy 6-7 éves korig mindig kell segítség és nem csak hátul.

Üdv: egy fogorvos

2016. szept. 2. 21:35
 12/20 anonim ***** válasza:
42%
Az a baj most ráfogjátok a genetikára, de a kérdező nem igazán a rossz fogakról beszél, hanem arról amikor azt látja kajamaradékos lepedékes. A kettő nem ugyanaz.
2016. szept. 2. 21:54
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
Ja,hát az valóban szimpla igénytelenség,de egy ovis gyereknek még nem lehet felróni,hogy kajamaradékos a foga szerintem.
2016. szept. 2. 22:06
 14/20 A kérdező kommentje:
Meg csak nem is arrol beszelek amikor a hus a foga koze akad es az esti fogmosasig nyilvan nem fog egy 1eves gyerek fogpiszkalot alkalmazni! Hanem amikor lathatoan mar sargas rajta a lepedek es szemmel lathato,hogy a gyerek nem mos fogat! Igenytelen es a szulo szegyene! Amikor pedig minden nap ezt latod ugyan azon a gyereken,kicsit elgondolkodtato,hogy mennyire figyelmes es igenyes szulei lehetnek! Nyilvan nem azokrol beszeltem en sem akinek genetikailag romlik a foga,vagy a zomanc stb olyan rajta! De amikor a jatszoteren adsz a gyereknek egy cikk almat abbol amit a gyerekednek vagtal ossze kis etelesbe es az elso harapas utan tisztabbnak tunik a foga,mert az alma leviszi rola amit a fogkefenek kellene... Fuuu. Lehet csak azert ilyen gusztustalan,mert kismama vagyok es jobban szembe tunik a latvany mert undorodom tole,de szamomra az a szulo aki ennyire nem figyel a gyerekere es a sajat gyereke higieniajara,az akar el is ashatja magat!
2016. szept. 3. 02:03
 15/20 anonim ***** válasza:
26%

Ebből a kérdésből csak az látszik hogy te mennyire tipikus bezzeg anyuka vagy, aki mindenbe beleköt amit más csinál avagy nem csinál. Sose néztem melyik gyereknek milyen a fogsora, ruhája, egyebe. Nem rám tartozik. Képes voltál leülni és feltenni ezt a teljesen értelmetlen kérdést. Én is gratulálok, buksisimi drága!

Ui.: 1 éves kora óta..

2016. szept. 3. 07:00
 16/20 anonim ***** válasza:
Az enyémnek úgy bújt ki az első foga felül, hogy már volt rajta egy sárga folt. Pedig egy éves volt, csakis vizet ivott, és nem kapott cukros ételt soha.
2016. szept. 3. 08:43
 17/20 anonim ***** válasza:
Egyébként hiába szoktatjuk rá őket, és mossák az oviban is ebéd után, a suliban meg nincs rá mód.
2016. szept. 4. 10:22
 18/20 anonim ***** válasza:
Drága az én és a gyerekeim szájába nyugodtan nézhetnél, a 2 éves státuszon külön meglettek dicsérve a fiam fogai de azt továbbra sem értem hogy neked a más gyerekhez MI KÖZÖD VAN?
2016. szept. 4. 12:52
 19/20 anonim ***** válasza:
Hát a kajás fog az tényleg undorító, még akkor is, ha a saját gyerekedről van szó. De 1x-2x megtörténik, már az ovikban sem mosnak fogat, mert be lett tiltva, legalábbis a mi ovinkban, de többről is tudok. Az a gáz, ha a gyereknek mindig olyan a foga, akkor tényleg a szülők hanyagsága.
2016. szept. 4. 17:18
 20/20 anonim ***** válasza:

A felfogasodbol itelve nem lehet egy nagy iskolai vegzettseged.

N e haragudj, de nem iskolai végzettségtől függ, hogy ki mit gondol rólad. A tiéd se lehet valami nagy, ha mások dolgába ütöd az orrod.

Na, milyen, ha rólad ítélkezik valaki?

2016. szept. 4. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!