Ki mikor kezdte el mosni a gyerek fogait? A mostani szulok
miert ennyire igenytelenek?
Figyelt kérdés
Annyi gyereknek latom,hogy a fogai tiszta csunyak,lepedekesek,sargulnak a ratapadt es le nem mosott kajamaradektol! Szerintem ez gusztustalan! Miert nem lehet mosni a gyerek fogait? Amint a lanyomnak jottek ki a fogacskai,eleinte csak vizes textilpelussal toroltem neki ovatosan,de mar egy joideje fogkefezunk! 16honaposan mar a kezebe adtam a fogkefet es egyedul mosta (jo,a hatso fogaknal kell egy kis segitseg,de amugy megy neki egyedul) miert nem lehet ezt elkezdeni amint megjelennek a fogak? Nem azt mondom,h mentolos fogkremet nyomj a szajaba egy tubussal,de sima vizes fogkefevel is lehet!!!
Most ez a kérdés igazából arról szól, te milyen tuti vagy?
Legyen.
Ügyes vagy, buksisimi.
2016. szept. 2. 18:49
2/20 anonim válasza:
Retek környéken élhetsz. Erre mifelénk mindenki mossa az egy évese fogát.
2016. szept. 2. 18:52
3/20 anonim válasza:
Nem nézem más baba fogait, de a mi lányunknak 6 foga van, mikor kibújt az első kettő jött utána a másik kettő (alsó-felső) kb egyszerre jöttek ki teljesen, azóta mosom neki. Ez volt 10 hónapos korában. Most egy éves múlt, már egy hónapja először én átmosom neki aztán odaadom neki és még rágcsálja. Én is fontosnak tartom, hogy megtanulja és szeressen is fogat mosni, én pl gyerekként nem szerettem. Bár a fogászattól nem féltem, azt se szeretném ha később félne tőle.
2016. szept. 2. 19:09
4/20 anonim válasza:
Halkan megjegyeznem, hogy a fogak állapota nagyban genetikai adottság. Hiába sikalod az eppencsak kibujt kis csonkot a pár hónapos babánál, ha olyanokat örökölt, hogy az is csoda, ha 30 évesen nem kell neki teljes protko. Én mostam rendesen a gyerekemnek a kezdetektől, ma már ő mossa magának -nem kisgyerek mar- mégis jopar tejfogat ki kellett húzni, mert egyszerűen tonkrementek. Rendszeresen jártunk anno is fogorvoshoz, dentalhigienikushoz, volt barazdabeontese, fluorid kezelés, mégis tönkre mennek a fogai.
2016. szept. 2. 19:57
5/20 anonim válasza:
A lányom ovis csoportjában már kiscsoportban volt olyan gyerek, akinek a metsző fogai is rohadtak.
Most nagycsopis, és négy-öt gyereknél láttam hasonlót.
Mondjuk egy-két anyukának-apukának is igen szép...
Számomra is döbbenet, hogy ilyen van a 21.században.
Óvónő barátnőm mesélte (nyugati megyeszékhelyen óvónő) hogy rengeteg olyan kiscsoportossal találkozott, aki nem tudta mi az a fogkefe, és egyenként tanította meg nekik a kolléganőjével.
A kérdezőnek igaza van, mert ez komoly probléma.
2016. szept. 2. 20:01
6/20 A kérdező kommentje:
Egyaltalan nem buksi simogatast varok! Szamomra visszataszito amikor egy gyereknek lepedekes,kajamaradekos,elszinezodott a foga! Persze ez genetikan is mulik teny! De az a fogak romlasa! Nincs osszeguggesben azzal,hogy egy kiskanallal kaparni lehetne rola a rarakodott dolgokat! Szamomra ez a gusztustalan es visszataszito! En is tisztitom neki miota csak kinott es ezt nem buksisimogatasbol,hanem higienia es igenyesseg szempontjabol!!!!
2016. szept. 2. 20:43
7/20 anonim válasza:
A mostani szülők??? Hát nem tudom, én mostanában nagyon kevés csúnya fogú gyereket látok. Ellenben amikor én voltam gyerek, a 90-es években rohadt sok feketefogú gyerek szaladgált. Ez a jelenség manapság igencsak visszaszorult, hála az égnek. Elvétve látok már csak ilyet.
Egyébként a tejfogak romlását főleg a cumisüvegből fogyasztott édes löttyök okozzák. Pl. a teával, szörppel, kakaóval elalvás, illetve ezeknek az éjszakai ivása, főleg akkor, ha ezt hosszasan iszogatja a gyerek a cumisüvegből.
2016. szept. 2. 20:57
8/20 anonim válasza:
2 éves korától.Gyönyörűek a fogai.Egyébként meg ez genetika.
Nekem egy lyukas fogam sincs,tömött se,az életben nem csináltak még semmit a fogaimmal.Én meg napi 1-2-szer megmosom,ennyi.Persze ez nem jelenti azt,hogy nem kell ápolni őket,de ha egy kislánynak feketék a fogai az egyáltalán nem biztos,hogy attól van,hogy nem mos fogat.
2016. szept. 2. 21:17
9/20 anonim válasza:
kedves kérdező, az én húgom attól kezdve mosta, ahogy kijöttek a fogak. De nem látsz bele rendesen senki szájába... az ő kisfiának zománchibásak a fogai, moshatja akárhogy sajnos. :(
2016. szept. 2. 21:20
10/20 anonim válasza:
Mióta kijöttek az első fogak én azóta mosom nekik. A nagy magának mossa kicsit átmosom utána, a kicsi magának mossa nem mindíg engedi hogy segítsek. De én is látok nem egy olyan gyereket akinek szinte ki van rohadva a foga. Volt aki be is vallota hogy kiskorától cukrozott teát adott neki 2 éves koráig cumisüvegből, de volt olyan aki mondta igen lyukas mert nem akar a gyerek fogat mosni. A sok cukrozott lötty is tönkre vágja, nem azt mondom hogy nem kap szörpöt vagy gyümilevet, de én inkább a vízhez szoktattam őket mint a teához, jobban meg is isszák.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!