Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elméleti kérdés: Ha kiszakad...

Elméleti kérdés: Ha kiszakad a gumi, és a lány direkt nem vesz be eseményutánit, akkor is kell később gyerektartást fizetni?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdés (azaz válasz) alapján jutott eszembe.

Ha pl kamaszok gumival védekeznek (tehát a fiú megtette, amit lehetett), és kiszakad, mondja a lánynak, hogy vegyen be esemény utánit, de ő nem mer/akar szólni a szüleinek, vagy orvoshoz menni, így nem vesz be. Ha terhes lesz így, akkor is köteles a fiú fizetni a gyerektartást? Hisz ő védekezett, csak kiszakadt a gumi. A többi a lányon múlt.

Nem igazságtalan?

2016. szept. 2. 11:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
67%
Miért nem? Ha az én fiam ezzel jönne haza, akkor segítenék nekik.
2016. szept. 2. 14:04
 22/30 anonim ***** válasza:
41%

AZt elhiszem h te segítenél, de hogy a fiad, illetve a barátnője nem fog ilyennel hozzád fordulni, az tuti. Max 100-ból 1.

El nem tudom képzelni h én akár anno az anyósomhoz fordultam volna esemény utáni tablettáért :-) Ráadásul akkor ő menjen el a háziorvoshoz mintha neki kéne? Áá, nem tudok elképzelni ilyen szitut se.

2016. szept. 2. 14:07
 23/30 anonim ***** válasza:
89%
Mivel gumira is tőlem kér pénzt, valamint a cigiről és az alkoholról is tudunk beszélni, így szerintem szólna :-)
2016. szept. 2. 14:10
 24/30 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, alapvetően rosszul látod ezt a kérdést. Úgy kezeled, mintha a gyerektartás, amit a fiú fizet, valamiféle "büntetés" lenne, amiért nem védekezett, és ezért igazságtalannak érzed, ha úgy is kell fizetnie, hogy ő mindent megtett a gyerek létrejötte ellen. A bíróság a gyerekre nem hibaként tekint, amiért valakit büntetni kell. Az a gyerek egy élőlény, akinek a lehető legjobb életkörülményeket kell biztosítani, és mivel van egy anyja és egy apja, ezért ebben mindkettejüknek részt kell vállalni. Még akkor is, ha alapvetően nem akarták őt a szülők. Ha megszületik - tök mindegy, hogy hogyan, milyen körülmények között -, akkor mindkét szülője felel érte.
2016. szept. 2. 14:31
 25/30 A kérdező kommentje:

Igen, 24-es, ebben igazad van.

De ha valaki nem akar gyereket, és tesz is ellene, de becsúszik, akkor miért kötelező?

A lány döntése, hogy megtartja. A fiú nem akarja. Mégis kötelezik a fizetésre.

De ha pl azt mondja a fiú, hogy ok, akkor ha már így alakult, nem fizetek, hanem felnevelem a gyerekem. Akkor mi van? A bíróság úgysem ítéli a fiúnak, tehát megint csak fizetnie kell.

Szóval ha egy lány/nő így akar pl pénzt kicsalni, azt is megteheti akár. Mert a gyerek nála marad úgyis, bármit akar az apa.

2016. szept. 2. 15:03
 26/30 anonim ***** válasza:
87%

Az erkölcsi részét megértem.

De gondold el, hogy lehetne a bíróság elött bizonyítani, hogy védekezett a fiú, azaz megtett minden tőle telhetőt. Mutogassson egy kiszakadt gumit? Ki tudja bizonyítani, hogy ez volt akkor rajta? Senki, sehogy. Nem lehet bizonyítani.

Másrészt ha elfogadnák a férfi részéről ezt a hivatkozást, gondold el, hány apuka nyögné be ezt, csak mert nem akar gyerektartást fizetni.... (Mondjuk annak ellenère, hogy akarták anno a gyereket, de ez egy jó kibúvó lenne).

2016. szept. 2. 15:31
 27/30 anonim ***** válasza:
84%
Azért kötelező és azért nem számít, hogy mit mond a férfi, mert hidd el, az apukák 90%a ezzel jönne, hogy megússza a fizetést. "Én nem is akartam gyereket, vedekeztem" KB minden gyerkpmektartasi perben elhangzana. Azt meg te, mint nő, mint anya, magad se tudod elképzelni ugye, hogy a gyerekedet ne te neveld, hanem az apjanal helyezzék el és te csak láthatatlan kapj.
2016. szept. 2. 15:57
 28/30 anonim ***** válasza:
66%

Kérdező, akkor képzeld el, hogy téged nem akart az apád, azt mondja véletlenül kiszakadt a gumi, erről ő nem tehet, meg se kellett volna születned, ezért megszakítja veled a kapcsolatot, nem fizet tartásdíjat. Mit gondolnál róla ezek után?

Nem érted hogy egy emberről beszélünk, aki él, fel fog nőni stb? Jár neki, h az apja gondoskodjon róla, senkit nem érdekel h kiszakadt-e a gumi vagy sem. Így jártál kérdező. Amúgy a saját gyerekedről beszélsz ilyen lekicsinylőn h hiba, meg gond, és még tartásdíjat se kelljen fizetni, ez undorító.

Nem hiszem h sok nő van, aki kizárólag a tartásdíj miatt direkt felcsináltatja magát. Ennek az egész kérdésfeltevésnek nincs értelme egyébként.

2016. szept. 2. 17:36
 29/30 anonim ***** válasza:
86%

Azért kötelező, mert mindegy, hogy akarta-e az illető, vagy sem, a gyerek érdeke az, hogy mindkét szülője hozzájáruljon a felneveléséhez. Még akkor is, ha az anyja azt mondta, hogy nem érdekli, hogy az apja nem akarja, ő akkor is megtartja.

Egyébként nem jó hozzáállás, hogy a bíróság úgysem engedné, hogy az apa nevelje fel a gyereket. Pici csecsemőt valóban az anyánál szoktak elhelyezni általában, mert ő tudja szoptatni. De ha már nagyobb, 2 év fölötti, akkor ahhoz a szülőhöz kerül, ahol a gyereknek a legjobb. Persze ha két évig az anyja nevelte, akkor nem valószínű, hogy elveszik tőle, és az apának adják, az egy ilyen pici gyereknek nagyon megterhelő lenne érzelmileg. De van olyan is, hogy az anyánál és az apánál ugyanannyi időt tölt a gyerek, ilyenkor senki nem fizet senkinek, hiszen mindenki ugyanúgy kiveszi a részét az ellátásából.

2016. szept. 2. 20:52
 30/30 anonim ***** válasza:
89%

Nem igazságtalanság.

Az önrendelkezés joga megilleti a fiadat is. Amíg nála a cucc, ő dönt.

Dönthet úgy is, hogy semmilyen formában nem keveredik össze olyannal, akitől véletlenül sem akar gyereket. Ekkor bizony nem is lesz.

Onnantól viszont, hogy "átengedi", a döntés a lányé/nőé. Ő teste, ő döntése.

Feszegethetnéd azt is, hogy mennyire igazságtalan, hogy csak a nőnek jár (fizikai) fájdalommal bárhogy döntsön is.

Igazságos? Hisz ő sem akart gyereket.

Egyébként nem mindenki vehet be esemény utánit. Aki mindennemű hormonális cucctól el van tiltva, arra pl.: hiába mutogatnál, hogy "de miért nem vette be". Plusz ha beveszi se 100 %.

Ezért kell megtanítani a fiadat a felelősségteljes szexre.

2016. szept. 2. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!