Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet leküzdeni a gyerek...

Hogy lehet leküzdeni a gyerek utáni vágyat?

Figyelt kérdés
Van két gyerekem, a kisebb még csak öt hónapos de már most nagyon vágyom mégegy gyerekre, viszont az anyagi helyzetünk nem engedi, pedig mindig nagycsaládra vágytam. Olyan sokat álmodozom egy harmadikról, gyakran elképzelem, hogy milyen lenne stb., de sajnos esélytelen és ez nagyon rossz érzés. Mitől múlhatna el? :(
2016. aug. 28. 11:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Az anyagi helyzet különös dolog. Amivel te elégedetlen vagy, az nagyon sokszor hatalmas vagyon másnak.
2016. aug. 28. 12:39
 2/6 anonim ***** válasza:

ha most megfogannál, teljesen esélytelennek látszik, hogy jobbá válna az anyagi helyzetetek, mire jönne a 3. baba?

Amúgy ilyenkor szokott becsúszni a baba, mikor ennyire vágynak rá, függetlenül az anyagiaktól.

2016. aug. 28. 12:57
 3/6 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ez hihetetlen. Mármint, hogy ott egy pici baba és te máris egy másikról fantáziálsz. Arról már nem is beszélve, hogy van egy nagyobb is. Miért nem akarod kiélvezni az időt a már meglévő gyerekeiddel? Miért nem éled meg azt, mait MOST jó? Miért kell elégedetlenkedni?

Szerintem örülj annak, ami van. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja, hogy mit hoz a jövő. Simán lehet, hogy lesz még gyereked, de azért a kicsinek (és persze a nagyobbnak) most kellene örülni...

2016. aug. 28. 12:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Neked van gyereked? Tudod milyen gyorsan telik az idő? Mire megszületne a harmadik a pici már rég nem lenne baba. A nagy meg két év múlva sulis lesz. Nem elégedetlenkedem, kiélvezem minden egyes velük töltött percet. Ráadásul ahhoz, hogy tudjunk mégegyet vállalni dolgoznom kellene pár évet. Félreértés ne essék, nem babára vágyom, hanem gyerekre. Tudom, hogy ő is gyorsan felnőne.
2016. aug. 28. 17:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem is ez jutott eszembe

Én tuti nagy örömmel babáznék, élnék a mostnak, a harmadikat meg meghagynám a jövő kérdésének

De ismerősöm már terhesen is így volt, mint kérdező..a kövi baba után vágyódott.. jelenleg a hatodikat várja. Nem vicc.

2016. aug. 28. 22:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez nekem is nagyon furcsa. A kérdés alapján azt hittem nem lehet gyreked. Bár én alapból csak 2-t szeretnék ezért nem tudom átérezni a "problémát". Még ha csak 1 lenne és nagyon szeretnél kistestvért azt megérteném. Tényleg foglalkozz inkább a meglevőkkel.
2016. aug. 29. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!