Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol lehet elintézni hogy a...

Hol lehet elintézni hogy a születendő gyermekemnek kötőjeles vezetékeneve legyen?

Figyelt kérdés

2016. aug. 24. 09:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

5. válaszoló.Nagyon nem így van.A baba vezetékneve az lesz,ami a házassági anyakönyvi kivonat megjegyzés rovatában van!Ha ott az van,hogy:a születendő gyermek neve Kovács-Nagy lesz,akkor tök mindegy,hogy a feleségnek mi a vezetékneve.Alapból-ha nincs semmiféle igény-két lehetőség van:nem írnak semmit abba a rovarba(vagyis xxxx van),vagy az Apa vezetéknevét írják.

Az én első gyerekem '92-ben született.Házasok voltunk,a nevem T...né,XY voltam.A gyerek anyakönyvi kiv.-ba at volt,hogy a születendő gyermek a T. vezetéknevet kapja.

A 2. és 3. gyerekem másik apától született(4 és 8 évvel ezelőtt).Bár összeházasodtunk a gyerekek születése előtt,nem vettem fel a Férjem nevét,a lánykori nevemen élem tovább az életem.Az anyakönyvi kivonatban ez áll a megjegyzés(ek rovatban:A gyermekek születési családi neve:XY(a Férjem vezetékneve).

A tesómnak tavaly született gyereke,még nem voltak házasok,apasági nyilatkozatot tett.A kicsi a tesóm vezetéknevét kapta.Hamarosan összeházasodnak,teljesen mindegy,hogy mi a már megszületett kicsi vezetékneve,mit vesz fel a csajszi,ha most másként nyilatkoznak,akkor a születendő gyerek vezetékneve más lesz/lehet,mint az 1. gyereküké.

Kérdező:ballagj be az anyakönyvi hivatalba,ott majd segítenek.

2016. aug. 24. 23:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!