Tudnád szeretni ugyanúgy örökbefogadott gyermeked, mint a vér szerintit?
Mivel nem vagyok ilyen esetben, annyit tudok mondani, mindenképpen próbálnám.
Mindig is egyenlőségre neveltek testvéreimmel, megkülönböztetések nélkül, de a fenti esetben nagyon sok a megválaszolatlan kérdés.
Saját gyermekednek tudsz mesélni arról hogyan vártad, a születéséről, a másiknak mit hogyan mondasz?
Saját gyermeked gondolatát/érzelmeit a legapróbb örökölt arcmimikájából is ismered, más gyermekét honnan?
...
Igen.
A vér számomra semmit nem jelent.
Még nincs gyermekem. Foglalkoztat az örökbefogadás gondolata és úgy érzem tudnám úgy szeretni. Olvasgatok a témában, követem az örökbe.hu-t és a későbbiekben szeretnék majd örökbe fogadni és vér szerinti babát is vállalni.
"Saját gyermekednek tudsz mesélni arról hogyan vártad, a születéséről, a másiknak mit hogyan mondasz?"
Mint írtam sokat olvasok a témában, gyakran kalandos történet tartozik egy-egy örökbefogadáshoz. Ott is várakozol, készülődsz, ha nyílt örökbefogadás akkor ismered a szülőanyát, ha elég korán találkoztok akár a terhesgondozásra is járhatsz, ott lehetsz amikor megszületik a baba. Vagy idősebb gyerek esetében átcuccolsz pár hétre az ország másik felébe, hogy megtörténjen a barátkozás. De az is simán megtörténhet, hogy épp a nyaralásra pakolsz amikor megcsörren a telefon, hogy lenne egy a családotokba illő gyerek. Van mit mesélni ott is.
"Saját gyermeked gondolatát/érzelmeit a legapróbb örökölt arcmimikájából is ismered, más gyermekét honnan?"
Ez nem feltétlenül igaz. Plusz ha valakivel elég sokáig élsz együtt megtanulod a jeleit. Egy vérszerinti baba esetében is gyakran előfordul, hogy az anyuka nem tud rájönni valójában mi baja van. Hát még egy dackorszak közepén levő gyerek esetében.
Plusz a mimika részben tanult, akár szándékosan akár tudat alatt. Garantáltan lennének az örökbefogadott gyereknek olyan megnyilvánulásai amit a család egy-egy tagjától vett át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!